Siyaset içerikli derken?
Yanlış anlaşılmasın, sadece sezeryan ve kürtaj konusu için söylemiyorum ama, kimlerin yapması lazım yasaları?
Aktörlerin mi?
Evet, toplumun çoğunluğunda tartışamama özelliği var.
Devlet sezeryan ve kürtajı keyfi olarak mı kaldırdı?
Normal doğum, anne sağlığı için en iyi olandır, sezeryan gerekmedikçe neden yapılsın.
Kürtaj ise aile planlaması olarak kullanılırken, neyini savunuyorsunuz?
Kürtaj tamamen yasaklanmadı ki.
Belirli bir aralığı var.
Sezeryan de tıbbi gereklilik açısından uygun görüldüğünde yapılabiliyor.
iki konuda da fazlasıyla konuştum konuşuldu....sonuç; sadece konuşuldu...değişen hiçbirşey yok....kürtaj da sezaryen de neredeyse aynı şekilde yapılacak...ha kürtaj tamamen yasaklanmadıysa "cinayettir" nidaları neden atıldı?? 10 haftalık sınırın 8 haftaya indirilmesi söz konusu...değişen ne??? hani cinayetti...sezaryen için de doktorların da annelerin de çok rahatlıkla kullanabilecekleri maddeler söz konusu..."annenin normal doğumdan korkması durumunda sezaryen yapılabilecek" dağ fare doğurdu...gereksiz yere amma bağırtı koptu ama sonuç olarak kadının fendi, yendi...ne kürtaj yasaklanabildi ne sezaryen...boyandı rengi değişti yeniden beğenimize sunuldu...
bu arada her konu konuşulabilmeli...herkes kendi söylediğinin sorumluluğunu kendisi taşımalı...
Herkes senin gibi tartışma yapabilse, tartışmalar yasaklanmazdı zaten forumlarda.
İnsanların başka bir görüşe dahi tahammülü yok.
Hemen saldırıveriyolar.
Kürtaj cinayettir savına katılanlardanım.
Kimse zamansız çocuk istemez, ama olursa da cana kıyılmaması taraftarıyım.
Bir mucize, bir can yok edilmemeli.
Allah korusun, sakat bile olsa, bunda da vardır bi hikmet.Bu bi sınavdır.İmtihandır.
Zaten buna karşı çıkan baştan kaybetmiştir bu imtihanı.
Tecavüze uğrayan anne doğursun başlığında bir çok konuşmalar oldu.
Sağlık Bakanı durduk yere böyle bir şey çıkarmadı ki.
Muhabir soru sordu, adam da cevap verdi.Fakat her yerde yanlış lansedildi.
Tecavüze uğrayan kadınlar ne yapacak diye sorulursa, adam herhalde doğursun, devlet bakar der.
Bunun hakkında bir çok şey yazıldı, çizildi.
Peki ne demesi gerekirdi o anda?
Tecavüze uğrayan kadın ee, kaka, onun çocuğuda öyledir mi demeliydi.
İnsanımız biraz sağduyulu olsa idi hurra çullanmazdı kimsenin üstüne.
Çok uzayabilecek bir konu, çok kapsamlı.
Kürtaj Cinayettir diyen arkadaşlar düzgün bir şekilde tartıştıklarını mı düşünüyor acaba, kürtaj olmuş kadınlara "katil" demiş olarak? Herkes hakaretvari düşüncelerini kendine saklarsa konular da kapatılmaz. Üç düşünelim bir yazalım, hakaretlerimizi kendimize saklayalım. Birilerine "katil" diyerek en ağır hakareti yapmış oluyorsunuz ve konunun bu şekilde nerelere vardığını gördük. Hakaret hakareti doğurur. net. Ağzımızdan çıkan sözün nerelere gittiğine biraz dikkat edelim, karşılıklı konuşabilmeyi öğrenelim artık bi zahmet....
evet,kürtaj cinayetse, kürtaj olan kadın da bir katildir.
Bunun neresi hakaret.
Apaçık bir gerçek bu.
Birini öldürmenin, karnındaki bir canlıyı öldürmekten ne farkı var?
Yasaların dili yoktur, maneviyatın olduğu kadar.
Hakaretmiş, oldu.
Sen doğmamış çocuğun canına kıy, onu önemseme, görmezden gel, sonra hakarettir.
Hakaret sizin kendi bedeninize yaptığınız işkencedir!
arkadasım sen hamıle kal dogur aldırma nolursa olsun bende senın gıbı kürtaja karsıyım bır cocugum var 2 sene ugrastım ona sahıp olabılmek ıcın sımdı oglum kardes ıstıyor hergün allah nıye kardes vermedı hala dedıgınde ben 4 yasında cocuga bahaneler bulmakm zorunda kalıyorum önce olmayanlara vercek falan dıyıp gecıstırıyorum ama kürtaj yapan kımseye burdan katılmıs falan dıye hakaret etmıyorum etmemde sende etme bırak özgürce burda tartısabılelım her koyun kendı bacagından asılır bırakalım mılletın avukatlıgını yapmayı burda sadece konuları konusalım kımseye hakaret etmeden site yönetıcılerınıde sıkıntıya sokmadan
Konu hakaret etmek değil zaten canım.
At gözlüğü takanlar sadece tek bir şeye odaklandığı için onu konuşuyorlar.
Hakaretmiş bilmem neymiş.
Tekrar söylüyorum,
Hakaret siz gibilerin bedenine yaptığı işkencedir.
Buradaki seviyeyi daha fazla düşürmeden bir git arkadaşım.Kimsenin bedeni, günahı seni ilgilendirmez. Bi haddini bil ve sus. Kimse sana karışmıyor, sen de kimseye dil uzatamazsın, hakaret edemezsin.
Cinayet suçtur, cezası bellidir. Sen belirlemiyosun yasaları da insanların maneviyatını da.
Ya düzeyli bir şekilde konuşmayı öğren ya da sus.
Senin yüzünden konu kapanacak!
Ben de bu kişiyi şikayet ediyorum! Seviyeyi düşürüyor, hakaret ediyor sevgili yöneticiler!
Evet,kürtaj cinayetse, kürtaj olan kadın da bir katildir.
Bunun neresi hakaret.
Apaçık bir gerçek bu.
Birini öldürmenin, karnındaki bir canlıyı öldürmekten ne farkı var?
Gerçekler ne zaman hakaret oldu anlamış değilim...
Bence de kürtajı keyfi yere yapan cinayet işler. Cinayet işleyene ne denir ? Katil...
Niye bundan rahatsız oluyorsunuz ki ?
Keşke şu sezeryan yasası da benim zamanımda çıksaydı da herkes kafasına göre böyle sezeryan yapamasaydı !!
Sezeryan ve kürtaj konusunda gelirsek, kürtaj eskisi gibi 10 hafta sınırında kalacak. Yasa geri çekildi. Yani söz bitti yapı paydos.
Sezaryen ise bir kadın ben normal doğum istemiyorum dediği sürece kimse ona zorla normal doğum yaptıramayacak. Sezaryen istediğini yazılı olarak belirttiğinde sezaryen olabilecek. O yüzden "sezaryene karşıyım" nidaları boş küme olarak havada asılı kalıyor, klavyeniz eskiyor :)
Karşı isen sezaryen olmayacaksın, ama ne ala ki başkasına da karışamayacaksın...:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?