Kadınlar Kulübü'nü Protesto Ediyorum Çünkü....

deeppinky

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2012
11
3
0
İzmir
Bu forumda Sezaryen ve Kürtaj gibi kadınları direkt etkileyen konuların konuşulması, tartışılması engelleniyor! Sezeryan ve Kürtaj devlet tarafından engelleniyor, konuyu siyasileştiren biz değiliz! Konu zaten siyasiler tarafından siyasileşmişken, bunu kadınların tartışmasını nasıl engellersiniz?

TARTIŞMAYI BİLMEYENİ, HAKARET KÜFÜR EDENİ ENGELLE, KONUYU NİYE KAPATIYORSUN?

Sezeryanle ilgili yeni bir konu açılmış bu gün, daha bir yorum bile almadan kapatılmış moderatör tarafından. Sebep, siyaset içeriyormuş! Sorun zaten sezaryenin siyasetçiler tarafından yasaklanması değil mi? Ne demek siyaset içeriyor?
Bu nasıl bir forum anlayışı, bu nasıl bir yönetim, bu nasıl bir "kadın" forumu? Yasakçı zihniyet, sansür, düşüncenin engellenmesi buralara kadar sıçramış yazıklar olsun! Mazeretleri de hazır.

Hadi kapatma sırası bu başlıkta!

Gerçekten Yazıklar Olsun!

Son düzenleme:
Siyaset içerikli derken?
Yanlış anlaşılmasın, sadece sezeryan ve kürtaj konusu için söylemiyorum ama, kimlerin yapması lazım yasaları?
Aktörlerin mi?

Evet, toplumun çoğunluğunda tartışamama özelliği var.

Devlet sezeryan ve kürtajı keyfi olarak mı kaldırdı?
Normal doğum, anne sağlığı için en iyi olandır, sezeryan gerekmedikçe neden yapılsın.
Kürtaj ise aile planlaması olarak kullanılırken, neyini savunuyorsunuz?
Kürtaj tamamen yasaklanmadı ki.
Belirli bir aralığı var.
Sezeryan de tıbbi gereklilik açısından uygun görüldüğünde yapılabiliyor.

aynen katılıyorum avrupa da sezeryan çok gerekmedikçe yapılmıyor yüzde on civarında toplumdaki oranı bizde ise yüzde elliden fazla neden bizim hanımlarımızın bi anormallikleri mi var çünkü bizde hekimler direk soruyorlar normal doğum mu istiyorsun sezeryan mı böyle bir soru etik değildir bi kere buna hekim karar verir ben de iki doğum yaptım oradan biliyorum normal doğum da işler yolunda gittiği takdirde abartılacak bir durum değildir aksilikler olursa ki ben de oldu o zaman hekim sezeryana almalıdır kanun da bunu diyor zaten hekim karar versin diyor yani sezeryan değil keyfi sezeryan kaldırıldı.
ikincisi maalesef türkiyede kürtaj bir doğum kontrolü yöntemi olarak yaygınlıkla kullanılmaktadır. toplumda birden fazla sayıda kürtaj yaptıranların sayısını bi araştırın bunu açıkça görürsünüz, insan haklarını savunanlar doğmamış da olsa onun bir bebek olduğunu ve onun da lisanı ile anlatamasa da bir hakkı hukuku olduğunu untmasınlar lütfen yasaklansın demiyorum ama doğum konrtolü gibi keyfi uygulanamamalı o bir canlı nihayetinde...zaten yasaklanmadı bu arada. konuyu siyasi açıdan bakanlar olursa cevap yazmayacağım baştan söyleyim bunlar benim düşüncem isteyen katılır isteyen katılmaz kimse ile polemiğe girmem..

iki konuda da fazlasıyla konuştum konuşuldu....sonuç; sadece konuşuldu...değişen hiçbirşey yok....kürtaj da sezaryen de neredeyse aynı şekilde yapılacak...ha kürtaj tamamen yasaklanmadıysa "cinayettir" nidaları neden atıldı?? 10 haftalık sınırın 8 haftaya indirilmesi söz konusu...değişen ne??? hani cinayetti...sezaryen için de doktorların da annelerin de çok rahatlıkla kullanabilecekleri maddeler söz konusu..."annenin normal doğumdan korkması durumunda sezaryen yapılabilecek" dağ fare doğurdu...gereksiz yere amma bağırtı koptu ama sonuç olarak kadının fendi, yendi...ne kürtaj yasaklanabildi ne sezaryen...boyandı rengi değişti yeniden beğenimize sunuldu...

bu arada her konu konuşulabilmeli...herkes kendi söylediğinin sorumluluğunu kendisi taşımalı...

Herkes senin gibi tartışma yapabilse, tartışmalar yasaklanmazdı zaten forumlarda.
İnsanların başka bir görüşe dahi tahammülü yok.
Hemen saldırıveriyolar.

Kürtaj cinayettir savına katılanlardanım.
Kimse zamansız çocuk istemez, ama olursa da cana kıyılmaması taraftarıyım.
Bir mucize, bir can yok edilmemeli.
Allah korusun, sakat bile olsa, bunda da vardır bi hikmet.Bu bi sınavdır.İmtihandır.
Zaten buna karşı çıkan baştan kaybetmiştir bu imtihanı.

Tecavüze uğrayan anne doğursun başlığında bir çok konuşmalar oldu.
Sağlık Bakanı durduk yere böyle bir şey çıkarmadı ki.

Muhabir soru sordu, adam da cevap verdi.Fakat her yerde yanlış lansedildi.
Tecavüze uğrayan kadınlar ne yapacak diye sorulursa, adam herhalde doğursun, devlet bakar der.
Bunun hakkında bir çok şey yazıldı, çizildi.
Peki ne demesi gerekirdi o anda?
Tecavüze uğrayan kadın ee, kaka, onun çocuğuda öyledir mi demeliydi.

İnsanımız biraz sağduyulu olsa idi hurra çullanmazdı kimsenin üstüne.

Çok uzayabilecek bir konu, çok kapsamlı.

Kürtaj Cinayettir diyen arkadaşlar düzgün bir şekilde tartıştıklarını mı düşünüyor acaba, kürtaj olmuş kadınlara "katil" demiş olarak? Herkes hakaretvari düşüncelerini kendine saklarsa konular da kapatılmaz. Üç düşünelim bir yazalım, hakaretlerimizi kendimize saklayalım. Birilerine "katil" diyerek en ağır hakareti yapmış oluyorsunuz ve konunun bu şekilde nerelere vardığını gördük. Hakaret hakareti doğurur. net. Ağzımızdan çıkan sözün nerelere gittiğine biraz dikkat edelim, karşılıklı konuşabilmeyi öğrenelim artık bi zahmet....

Sezeryan ve kürtaj konusunda gelirsek, kürtaj eskisi gibi 10 hafta sınırında kalacak. Yasa geri çekildi. Yani söz bitti yapı paydos.

Sezaryen ise bir kadın ben normal doğum istemiyorum dediği sürece kimse ona zorla normal doğum yaptıramayacak. Sezaryen istediğini yazılı olarak belirttiğinde sezaryen olabilecek. O yüzden "sezaryene karşıyım" nidaları boş küme olarak havada asılı kalıyor, klavyeniz eskiyor :)

Karşı isen sezaryen olmayacaksın, ama ne ala ki başkasına da karışamayacaksın...:)

nasıl yaaa??? kürtaj sezaryen nasıl siyasi olabilir? tamamen kadın olmakla ilgili bu konuların siyasete alet edilmesi, daha da kötüsü KaDıN ve kadınla ilgili her türlü konunun tartışılabildiği ( ya da ben öyle biliyorum!!!!) bu sitede yasaklanmış olması gerçekten beni dehşete düşürdü.. yazık kadınların oluşturduğu bir site tamamen kadını ilgilendiren bir konuyu konuşamıyor. gerçekten yazık....

farkındamısınız gunden gune kadınların saglık sorunları cıkıyor ve hamıle kalamıyorlar bır cok genc kız da genclıkte yaptıgı hatadan dolayı utancından bebek aldırdıgı ıcın aynı sorunu yasıyor sımdı buna kızım sen bı hata yapmısın ama bebegını aldırman ıyı mı oldu dıyelım bır cok kısı kı entelektuel tarzda konusup ay dayagı sevmıyorum sılahı sevmıyorum sıddetı sevmıyorum dıyor ! ama hıc kımse de cocuk aldırmanın hepsınden cırkın oldugunun farkında degıl ne demek boyle bır yazıyla sokak protestosu yapmak ılıskı yasarım evlenmem hamıle kalırım dogurmam zaten onların cezalarını bızler veremeyız hala dunya ıcın yasayan ınsanlar cocuk oldurmenın pesınde bırakın bunları hıcbır sey bahane degıl! eger Ilıskı yasarım evlenmem hamıle kalırım dogurmam dıyorsan gelecektekı nesılın sızlerı ornek alarak nasıl olucagını tahımın etmek zor degıl sıyasetı bırakın bıraz cok fazla dındar olanıza da gerek yok bunları anlamanız ıcın mantık Allah korkusu! Allah tum ısteyenlere evlat nasıp etsın Mutlu gunler...

Evet,kürtaj cinayetse, kürtaj olan kadın da bir katildir.
Bunun neresi hakaret.
Apaçık bir gerçek bu.

Birini öldürmenin, karnındaki bir canlıyı öldürmekten ne farkı var?

herkesin kendi kararıdır, karışmak ne bana ne siyasilere düşer düzenleme zaten yapılmış zamanında neden hala deşersin. ayrıca işin daha da tuhaf yanı bu işi karıştıran ortaya atan keşke bir kadın siyasetçi olsaydı da bi anlam kazansaydı. bir kadın bedeni üzerinden ciddi tartışma yapıyorsun, nasıl doğum yapması gerektiğine kadar konuşuyorsun ama bir erkeksin...

Kürtaj meselesi yasada kaldırıldı ama toplumda çıkan ses yüzünden kürtaja girmediler yoksa onu da yapacaklardı. öyle sadece 8haftaya indirme filan da değil anomali doğumlarda bile kürtajı yasaklayacaklardı bu sağlık bakanı kendi ağzındandemişti...kimi anne istemez kimi ister tartışılır ama bakacak olan o anne ise onun kararını başkasının vermesi çok yanlış olurdu, neyseki elleşmediler...

sezeryan içinse istedikleri kadar yasaklasınlar... ben normal düşünüyorum ama çok kızıyorum sezeryanı yasaklamalarına. benim tercihimi kısıtlamalarını kabul edemiyorum... dün 3 lü test için labartuardaydım bir bayanla karşılaştım bayramda doğumu gözüküyormuş. Sezeryan istiyormuş. doktora demiş ben kesinlikle sezeryan istiyorum, normalden çok korkuyorum yapamam vs vs. doktorda normal taraftarıyım ama senin gibi gelen hastayada zormal normal yaptıramam, çok daha riskli olur korkudan dolayı daha çok kasarsın sancın gelmez vs demiş. sezeryan yasağından bahsetmiş kadın doktorun dediği şu onlar istediği kadar yasaklasınlar biz kılıfını ayarlarız isteyen için demiş. Aynen de öyle sağlık açısından sezeryan gerekli olduğu durumlarda yapılabiliyorsa eğer çek çekebildiğin kadar her yöne

evet,kürtaj cinayetse, kürtaj olan kadın da bir katildir.
Bunun neresi hakaret.
Apaçık bir gerçek bu.

sayın yönetici moderatörler,

kürtaj cinayet değildir, kürtaj olan kadın ise katil değildir. Bu yasalarla da onaylanmıştır.
Dolayısıyla alıntı yaptığım yorum görüldüğü üzere hakaret, küfür ve iftira içermektedir. Bu gibi hakaretlerin tartışmanın seviyesini nasıl düşürdüğünü, çünkü hakarete karşı hakaret edildiğini daha önce gördük. Ve bunun neticesinde hakaret edeni cezalandıracağınıza konuyu kapattınız.

Bu kişinin ettiği hakaret başka bir hakareti doğurmadan kendisini şikayet ediyorum. Ya bu başlığa yazmasını engelleyin, ya uyarı gönderin, ya uzaklaştırın bi zahmet. Biz de ağzımızın tadıyla seviyeyi düşürmeden tartışabilelim...

Doğru olan konunun konuşulmasını engellemek değil, hakaret edeni engellemektir.

Yasaların dili yoktur, maneviyatın olduğu kadar.
Hakaretmiş, oldu.
Sen doğmamış çocuğun canına kıy, onu önemseme, görmezden gel, sonra hakarettir.

Hakaret sizin kendi bedeninize yaptığınız işkencedir!

arkadasım sen hamıle kal dogur aldırma nolursa olsun bende senın gıbı kürtaja karsıyım bır cocugum var 2 sene ugrastım ona sahıp olabılmek ıcın sımdı oglum kardes ıstıyor hergün allah nıye kardes vermedı hala dedıgınde ben 4 yasında cocuga bahaneler bulmakm zorunda kalıyorum önce olmayanlara vercek falan dıyıp gecıstırıyorum ama kürtaj yapan kımseye burdan katılmıs falan dıye hakaret etmıyorum etmemde sende etme bırak özgürce burda tartısabılelım her koyun kendı bacagından asılır bırakalım mılletın avukatlıgını yapmayı burda sadece konuları konusalım kımseye hakaret etmeden site yönetıcılerınıde sıkıntıya sokmadan

Konu hakaret etmek değil zaten canım.
At gözlüğü takanlar sadece tek bir şeye odaklandığı için onu konuşuyorlar.
Hakaretmiş bilmem neymiş.
Tekrar söylüyorum,
Hakaret siz gibilerin bedenine yaptığı işkencedir.

Buradaki seviyeyi daha fazla düşürmeden bir git arkadaşım.Kimsenin bedeni, günahı seni ilgilendirmez. Bi haddini bil ve sus. Kimse sana karışmıyor, sen de kimseye dil uzatamazsın, hakaret edemezsin.
Cinayet suçtur, cezası bellidir. Sen belirlemiyosun yasaları da insanların maneviyatını da.
Ya düzeyli bir şekilde konuşmayı öğren ya da sus.
Senin yüzünden konu kapanacak!
Ben de bu kişiyi şikayet ediyorum! Seviyeyi düşürüyor, hakaret ediyor sevgili yöneticiler!

Hangi konuya yorum yapıp yapmayacağım size hiç düşmez.
Seviye dediğiniz bu mu?
Bir kadının kürtaj olması, küçücük bi cana kıyması = seviye.

Ben konuşma düzeyimi çok iyi biliyorum.
Ancak sizler hangi konuda ne konuşacağınızı bilmiyorsunuz.

Tabi ki beni ilgilendirmez, kimin ne yaptığı.
İsteyen sezeryan yapsın, isteyen kürtaj.
Bu fiilin ilgilendirmemesi, ne düşüneceğimi söylememi engelleyemez.
Bunu ikisine karıştırmayanlar zaten problem çıkarmıyor..
Benim yüzümden konu kapanmaz, benim söylediklerimi istediği yere çekip, ayrı bi konu yapaılırsa kapanır konu.
Sol tarafta buton var, ona basarsın, susarsın.
Neyin cakası bu?

Gerçekler ne zaman hakaret oldu anlamış değilim...
Bence de kürtajı keyfi yere yapan cinayet işler. Cinayet işleyene ne denir ? Katil...
Niye bundan rahatsız oluyorsunuz ki ?
Keşke şu sezeryan yasası da benim zamanımda çıksaydı da herkes kafasına göre böyle sezeryan yapamasaydı !!

Evet,kürtaj cinayetse, kürtaj olan kadın da bir katildir.
Bunun neresi hakaret.
Apaçık bir gerçek bu.

Pardon da istediğiniz kadar yırtının sizin demenizle kimse katil olmuyor :)

Gerçekmiş :) Senin gerçek anlayışından bize ne? Bu ülkede yasalar, kanunlar var. Herkesin de kendine göre maneviyatı...

Bir insana kendi fikirlerinizden dolayı katil demek küfürdür, hakarettir. Bu da sizin seviyesiz kişiliğinizi yansıtıyor. Bak ne güzel çıkardınız yine konuyu rayından. Tebrikler!

Yani...Aynen öyle.

Hakkaten söz bitti yapı paydos.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…