• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınlar dans ederek "KADINA YÖNELİK ŞİDDETE HAYIR DEDİLER" mi acaba?

mirket

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2013
145
1
0
Afyon
Öncelikle şunu söyleyim yapılan eylemi küçümsüyor değilim, benim derdim böyle ciddi bir konunun protestosu dans edilerek mi yapılmalı !! Yani dövülmüş, sövülmüş, tecevüze uğramış, vurulmuş, öldürülmüş, çöp gibi sokağa atılmış, çocuğundan koparılmış, sürekli korku içindeki bu kadınların içine su serpmişmidir dans etmeleri...Eşini döven, eşini hayvandan değersiz gören bu öküzler "ah biz ne yaptık" diyip büyük bir ders almışlarmıdır, kahrolmuşlarmıdır, utanmışlarmıdır yaptıklarından dans eden kadınları görünce... ? Tekrar söylüyorum kadına yönelik şiddete hayır demek adına yapılan hiçbir şeyi değersiz görmüyorum sadece ciddi meselelerin ciddi protestoları, ciddi eylemleri olması ve ciddiyetle çözülmeleri gerektiğini söylemeye çalışıyorum. Rabbime şükürler olsun ben böyle şeyler yaşamadım ama bunu yaşayan kardeşlerimin yerine kendimi koyduğumda ben böyle hayati bir konuyla cebelleşirken, içim öyle kırık dökükken kimsenin çözüm adına dans etmesini değil daha elle tutulur şeyler yapmasını isterdim. Mesela kadın sığınma evlerine maddi manevi destek verilebilir, fazla mülkü olanlar kadın sığınma evi yapılması şartıyla devlete hibe edebilirler, yeni kadın sığınma evleri için maddi destek olabilirler. Devlet cezaların artırılması bu kişilerin af kapsamına asla dahil edilmemeleri yönünde zorlanabilir. Bu arada idama karşı değilim tecavüz edenler, eşini-kızını öldürenler, çocuk istismarcıları, eşini-kızını pazarlayanlar vs. bence bunlar dünyaya boşuna yüktür, kımıl zararlısıdır!! Ha en büyük çözüm nedir derseniz önce kadınlar öküzlerle "gönüllü" evlenmekten ve öküz gibi erkek evlat yetiştirmekten vazgeçecek, önce kadın "ah oğlum paşa oğlum" şuursuzluğundan vazgeçecek! Önce kadın kendi iki yüzlülüğünden vazgeçecek. Saksıda yetişmiyor bu pislikler onları yetiştirenlerden biri kadın. Sırf parası-pulu, kaşı-gözü, malı-mülkü için evlilik yapmamalı doğru düzgün çocuklarına iyi örnek olacak adamlarla evlenmeli, çocuklarını iyi yetiştirmeli, tatlı kaynana olmalı gelinini sevmeli, erkek çocuğu kız çocuğu ayrımından vazgeçmeli yani önce kadın olayın ciddiyetine varmalı. ( -Tabi bu bahsettiğim eşini seçme şansı verilen şanslı kadınlar yani kimsenin yarasını kanatmak istemem yanlış anlaşılmasın lütfen) Biliyorum bu sorunun çözümü çok zor, şimdi "söylemesi kolay" da diyenler olacak ama ben dile getirmek istedim sadece. Allah aşkına dansla terbiye olurmu, dansla vicdanları kanar mı o vicdansızların?

Konu güme gitmesin uplayalım..
Güzel tartışmalar çıkar bu konudan..

Sığınma evlerine yapılan yardımın, şiddeti engelleyeceğini düşünmüyorum.. Herhangi bir yararı olacağı sanmıyorum yani..
Dans etkili midir ? Bilemem..
Dansı bile izlemedim.
Farklı şekillerde, daha ikna edici şekillerde eylemler de görmek isteriz tabiki.

Konu güme gitmesin uplayalım..
Güzel tartışmalar çıkar bu konudan..

Sığınma evlerine yapılan yardımın, şiddeti engelleyeceğini düşünmüyorum.. Herhangi bir yararı olacağı sanmıyorum yani..
Dans etkili midir ? Bilemem..
Dansı bile izlemedim.
Farklı şekillerde, daha ikna edici şekillerde eylemler de görmek isteriz tabiki.

Konuya cevap yazan tek arkadaşım öncelikle çok teşekkür ederim sana :) Uplamaz bu konu artık canım anca ruhuna Fatiha okunur :) Sığınma evlerine yapılan yardımı şiddeti engellemekten ziyade mağdur olan kadınların sahipsiz kalmamaları, hayatlarını tekrar kurana kadar onlara dayanak oluşturması için önermiştim.

Eğer dans eden kadınlar "şiddet gören" kesim olsaydı evet çok ayıplardım, çok şaşırırdım ama "şiddet görmeyen" biri nasıl "şiddet görmüş" bir kadını temsil edebilir??? Ülkemizde işte en büyük sorun aslında bu.. Selametle...

Eğer dans eden kadınlar "şiddet gören" kesim olsaydı evet çok ayıplardım, çok şaşırırdım ama "şiddet görmeyen" biri nasıl "şiddet görmüş" bir kadını temsil edebilir??? Ülkemizde işte en büyük sorun aslında bu.. Selametle...

Bilgece benimde anlatmak istediğim yapılan eylemin anlamsızlığı aslında. Acı çeken bir insanın dans ederek temsili o insanlara daha da acı vermezmi !! Hergün tv.de şiddete uğramış bir kadın haberi... Ölenler, çocuğunun gözü önünde bıçaklananlar, sokağa atılanlar say say bitmiyor. Ah diyoruz vah diyoruz ! Ya bilmiyorum arkadaşım bu konu nasıl çözülür bilmiyorum ama her geçen gün daha da artıyor. Ölen bir kardeşimiz vardı Melek Karaaslan... O nasıl bir sahipsizlik... İçim çıkmıştı ağlamaktan afedersin ne halta yarıyosa ağladım işte. Allah gani gani rahmet eylesin o meleğe hala gözümün önünde o mahzun hali... Allah onu ve onun gibi melekleri cennetinde ikram olunan kullarından kılsın inşallah. Cevap için teşekkürler Bilgece :) Bu arada " akıllı kadın dayak yemez" diyen hülya avşarı da Allaha havale ediyorum, Allah onu bildiği gibi yapsın!!

onlar bu meseleye insanların dikkatlerini çekmek istediler. toplumda var olan ve neredeyse bazılarımızın unuttuğu bu gerçeği insanların zihnine sokmaya çalıştılar. medya her zaman ilgi görür. onlar da bizlere medyanın yardımıyla hatırlattılar. takdir etmeniz gerekirdi bence. ekstradan bu derneklere yardımda bulunup bulunmadıklarını nerden biliyorsunuz? zaten şimdiye kadar hep acındırarak ilgi çekmeye çalıştı tüm yardım kuruluşları. kadınları televizyonlarda ağlatarak mı yardım toplasınlar

Son düzenleyen: Moderatör:
onlar bu meseleye insanların dikkatlerini çekmek istediler. toplumda var olan ve neredeyse bazılarımızın unuttuğu bu gerçeği insanların zihnine sokmaya çalıştılar. medya her zaman ilgi görür. onlar da bizlere medyanın yardımıyla hatırlattılar. takdir etmeniz gerekirdi bence. ekstradan bu derneklere yardımda bulunup bulunmadıklarını nerden biliyorsunuz? zaten şimdiye kadar hep acındırarak ilgi çekmeye çalıştı tüm yardım kuruluşları. kadınları televizyonlarda ağlatarak mı yardım toplasınlar

Yazdıklarımdan bu sonucu çıkarıyosan sana bişey diyemiyorum. Evet ben de tam olarak bunu demiştim zaten " televizyona çıkarıp ağlatsınlar bu mağdur kadınları, sömürdükçe sömürsünler, canlandırmalar yapsınlar tam olarak nasıl dayak yemişler, açıp yaralarını göstersinler, mikrofonu ağızlarına dayayıp yüzsüz yüzsüz ' ne hissettiniz dayak yiyince' diye sorsun IQ' su düşük bir muhabir, hatta öldükleri yerlerden canlı yayın yapsınlar! " evet benim de istediğim bu gerçekten!

Yapılan hiçbir eylem değersiz değildir bir kere. İçeriğinde dans olması neden anlamsız kılsın eylemi? Ne maksatla yola çıkıldığı önemli en başta. Medya nezdinde dikkat çekmiş olması bile başlı başına önemli. Bu gibi mücadelelerde tek bir doğru yoktur, olamaz da. Herkes işin ucundan kendi meşrebince tutmalı, herkes uygun bir mücadele yöntemi belirlemeli ve hedefe doğru yürümeli. Size göre daha ciddi eylemler gerekli ise siz o tip eylemlilikler içinde bulunun, hiçbir yöntemi anlamlı/anlamsız/işe yarar/yaramaz minvalinde tasnif etmeyin lütfen. Kadın hakları konusunda verilen haklı mücadeleye erkekler tarafından her cepheden yeterince savaş açılmış durumda, kadınlar da birbirlerinin eylem biçimini kınamaya girişirse nasıl sonuç alınır ki, bir düşünün.

Son düzenleme:
Yapılan hiçbir eylem değersiz değildir bir kere. İçeriğinde dans olması neden anlamsız kılsın eylemi? Ne maksatla yola çıkıldığı önemli en başta. Medya nezdinde dikkat çekmiş olması bile başlı başına önemli. Bu gibi mücadelelerde tek bir doğru yoktur, olamaz da. Herkes işin ucundan kendi meşrebince tutmalı, herkes uygun bir mücadele yöntemi belirlemeli ve hedefe doğru yürümeli. Size göre daha ciddi eylemler gerekli ise siz o tip eylemlilikler içinde bulunun, hiçbir yöntemi anlamlı/anlamsız/işe yarar/yaramaz minvalinde tasnif etmeyin lütfen. Kadın hakları konusunda verilen haklı mücadeleye erkekler tarafından her cepheden yeterince savaş açılmış durumda, kadınlar da birbirlerinin eylem biçimini kınamaya girişirse nasıl sonuç alınır ki, bir düşünün.

Açıkçası "Medya nezdinde dikkat çekmiş" olması benim umrumda değil. O ikiyüzlü medya değil midir her diziye tecavüz ve dayak sahnesi koyan! kadını,aciz,acınası ,erkekten başka çıkar yolu yokmuş gibi gösteren! Gündüz kuşağını kadın kuşağı olarak düşünüp evlendirme programları ve akla zarar dizilerle dolduran! Erkek karakterler yere göğe sığmayan kahramanlıkta iken, mertlikte dürüstükte mangalda kül bırakmazken 1 tane ayakları yere basan, sağlam duran kadın karakter yoktur medyanın onca para döktüğü o dizilerde. O medya değil midir hasta haliyle haksızlıklara uğrayan Türkan Saylan'a sahip çıkmak yerine korkudan susup yapılanlara çanak tutan! Cevap için teşekkürler ailanthus o senin fikrin bu da benim fikrim ama Allah aşkına " ne yani kadınları ağlatsalarmıydı " gibi yorumlar bana haksızlık benim demek istediğim asla bu değil.

abudik gubidik şeyler işte :8: belki karısına dövmeye kalkcak hanzo herifler bu dans eden kadınları görünce abovv karıyı dövmim bak ne kadar ayıpmış bunun için dans ediileer dicek sanki..boş işler müdürleriii :21:

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazdıklarımdan bu sonucu çıkarıyosan sana bişey diyemiyorum. Evet ben de tam olarak bunu demiştim zaten " televizyona çıkarıp ağlatsınlar bu mağdur kadınları, sömürdükçe sömürsünler, canlandırmalar yapsınlar tam olarak nasıl dayak yemişler, açıp yaralarını göstersinler, mikrofonu ağızlarına dayayıp yüzsüz yüzsüz ' ne hissettiniz dayak yiyince' diye sorsun IQ' su düşük bir muhabir, hatta öldükleri yerlerden canlı yayın yapsınlar! " evet benim de istediğim bu gerçekten!
noluyor yahu :D alınma yorumları okumadım, kimseyi hedef almadan yazdım o yorumu. :D

abudik gubidik şeyler işte :8: belki karısına dövmeye kalkcak hanzo herifler bu dans eden kadınları görünce abovv karıyı dövmim bak ne kadar ayıpmış bunun için dans ediileer dicek sanki..boş işler müdürleriii :21:

Abidik gubidik? Kadınlar şiddete yönelik bir eylem düzenliyorlar, bunu da tüm dünyadaki hemcinsleriyle dayanışmak adına yapıyorlar, siz bu onurlu davranışı boş iş olarak nitelendiriyorsunuz? Siz ne yapıyorsunuz kendi adınıza kadınların maruz kaldığı eşitsizliklerle mücadele için çok merak ediyorum. Dediğim gibi kadın hakları konusunda verilen mücadeleleri aşağılayan ve baltalamaya kalkışan yeteri kadar erkek var ama bir kadının bu mücadeleyi küçümsemesi beni ciddi biçimde öfkelendiriyor.

Açıkçası "Medya nezdinde dikkat çekmiş" olması benim umrumda değil. O ikiyüzlü medya değil midir her diziye tecavüz ve dayak sahnesi koyan! kadını,aciz,acınası ,erkekten başka çıkar yolu yokmuş gibi gösteren! Gündüz kuşağını kadın kuşağı olarak düşünüp evlendirme programları ve akla zarar dizilerle dolduran! Erkek karakterler yere göğe sığmayan kahramanlıkta iken, mertlikte dürüstükte mangalda kül bırakmazken 1 tane ayakları yere basan, sağlam duran kadın karakter yoktur medyanın onca para döktüğü o dizilerde. O medya değil midir hasta haliyle haksızlıklara uğrayan Türkan Saylan'a sahip çıkmak yerine korkudan susup yapılanlara çanak tutan! Cevap için teşekkürler ailanthus o senin fikrin bu da benim fikrim ama Allah aşkına " ne yani kadınları ağlatsalarmıydı " gibi yorumlar bana haksızlık benim demek istediğim asla bu değil.

Medyanın kadın dostu olmadığının hepimiz farkındayız ancak bilinirlik, görünürlük ve farkındalık için medyanın da işe yaradığı zamanları göz ardı etmeyelim.
Dans içeriğine takılmış olmanızı anlayamadım yineleyeyim, bu eylemde dansın sembolik bir anlamı var, özgürlüğe ve umuda işaret ediyor. Bazen sadece slogan atmak ve yürümek, bazen şiddet ve tecavüz mağduru kadınlarla mahkemelerde dayanışma eylemi yapmak, hukuki destek vermek, bazen yasama ve yürütme organını dürtmek ve harekete geçirmek için akademik ve politik çalışmalar yürütmek, bazen kadın dayanışmasını yükseltmek için takas etkinlikleri düzenlemek, paneller, konuşmalar organize etmek, bazen yazı yazmak, dergi çıkarmak, bazense dans etmek gerekir, hepsi birlikte yapılırsa ilerlenir, amaca yaklaşılır, bugüne kadar da böyle olmuştur. Kadın konusunda elde edilen kazanımlar atılan büyük küçük binlerce adımın bir bileşkesi olagelmiştir. Oturduğumuz yerden her birini eleştirseydik bu adımların büyük kısmı hiç atılamayabilirdi. Hiçbirini küçümsemeyi ben doğru bulmuyorum. Elimden gelen katkıyı yapmayı doğru buluyorum. Mutlaka o sizin fikriniz, bu da benim fikrim ama mesele hayati, mesele mühim o sebepten ısrarla cevap yazıyorum.

Son düzenleme:
Back