Maske Tarifleri Kadınlar akne ve kırışıklığa karşı yıllardır traş oluyor!

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.003
Kadınlar akne ve kırışıklığa karşı yıllardır traş oluyor!
women shaving for beauty.jpg

1965 tarihli bu dergi kapağını mutlaka bir yerlerde görmüş olmalısınız. Esquire'ın "Amerikan kadınının erkekleşmesi" konulu özel dosyası için, dönemin ünlü yıldızlarından Virna Lisi'nin verdiği bu poz öyle ya da böyle bir şekilde karşınıza çıkmıştır. Belli ki bundan 50 yıl önce bambaşka bir şeyler anlatmak için kullanılan bu fotoğraf bugün çılgın bir güzellik trendinin simgesi olarak yeniden gün yüzüne çıktı.

women%20shaving%20for%20beauty%204.jpg

Konumuz kadınların da yüz traşı olması. Yanlış okumadınız, dünyanın birçok yerinde kadınlar yüzlerindeki istenmeyen tüylerden kurtulmak için ve daha başka birçok sebeple traş oluyor. Hala inanmadıysanız anlatalım.

women%20shaving%20for%20beauty%201.jpg

Jessica Simpson da 2000'li yılların başında aynı dergi için Lisi'nin pozunu tekrarlamıştı. O, çekim gereği bunu yaptı ama anlatılanlara göre Hollywood'un bazı ünlüleri gerçekten de ciltlerinin güzelliği için bu yöntemi uyguluyor. Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe gibi ünlülerin yüz traşı olduğu ancak bu güzellik sırrını herkesten gizledikleri hala konuşuluyor.

women%20shaving%20for%20beauty%20.jpg

Kadınların yüzlerini traş etmesinin en basit nedeni istenmeyen tüylerinden kolayca kurtulmak. Ağda ya da başka yöntemlerle başarısız olan kadınlar jilet ve traş köpüğü sayesinde rahat bir nefes aldıyor. Yüz traş edildiğinde kolajen üretimi de artar. Kolajen üretimi artınca da cildin yaşlanması gecikir.

women%20shaving%20for%20beauty%203.jpg

Belki kulağa tuhaf geliyor ama kadınların traş olması Japonya'da oldukça yaygın. Yüzü traş etmek "kao sori" diye adlandırılıyor. Ülkenin birçok yerinde de kadınların temiz ve taze bir cilde sahip olması için açılan kao sori salonları mevcut.

women%20shaving%20for%20beauty%205.jpg

Yüzünüzü traş ettiğinizde sadece kolajen üretimini artırmazsınız; aynı zamanda cildinizin üzerindeki ölü deriden de kurtulursunuz. Böylece yüzünüz daha nemli ve canlı görünmeye başlar. Bu temizlik ve tazelik de makyaj için size bir alan hazırlar. Az bir makyaj ve pırıl pırıl parlayan bir ciltle çok güzel görünebilirsiniz.

Bunu daha önce duymuştum, ama bizim pek uygulayabileceğimizbir şey olduğunu düşünmüyorum , ayol erkekleri geçeriz demedi demeyin :) :)

Iyide bu killanmaya yol acao_O:confused:. Erkek gibi sert sakalli gezecegime yaslanayim catir catir daha iyi:KK53:

Daha önce dr.mehmet öz ün programında görmüştüm. Hiç akıllıca gelmemişti halende öyle:KK20:

İyi de dermaroller varken yüze jilet kullanmak nedirya. Iyk. Lazer için bile olsa kimse vuramaz hiçbir yerime.

Yüzümde tüy yok hiç bi de ordaki kıl köklerini sertleştirip sonradan ağda yaptıramam =D
Arada tek tük çıkan aknelerimle mutluyum ben =))

Nerden baksan 15 senedir bıyıklarımı bu şekilde alıyorum. En ufak bir artış, kararma herhangi bir şey yok. Arkadaşlarım şaşıyor ama korkudan yapmıyorlar. Yeğenimde fazla tüylenmeye sahip birisi ve denedi. Artık o da tıraş oluyor :) Sorun yok kızlar korkmayın.

Nerden baksan 15 senedir bıyıklarımı bu şekilde alıyorum. En ufak bir artış, kararma herhangi bir şey yok. Arkadaşlarım şaşıyor ama korkudan yapmıyorlar. Yeğenimde fazla tüylenmeye sahip birisi ve denedi. Artık o da tıraş oluyor :) Sorun yok kızlar korkmayın.

ama yüze uygulayabilir miyiz onu denediniz mi

X