kadının kocasına karşı vazifeleri!!!

Kocan geç gelecek sen de dikilip onu bekleyip buyur edeceksin, yemini suyunu vereceksin vs. (Eğer bunu o maksatla bıraktıysa)
Adam akşam geç gelmiş, senin uyuyacağını bilemez, sabah da kalkmamışsın sabahın köründe bunu bulup getiremez. Eline geçmiştir belki bırakmıştır.
Ama yine de manidar, bunu çöpe atsaymış eve getireceğine.
Bence ona sor, nedir bu diye. Sana getirdim, sen anla diye falan derse söylersin köle alıverir bir zahmet. Evli barklı kazık kadar herif kendi ceketini asamayacak, kendisi gülmeyip karşıdan bekleyecekse yaşamasın.

Ayy okuyamadim yemini ,suyunu vereceksin :KK70: cok yaşa güldüm esimin abiside bu tarz dernege gidiyor esimede bikac defa soyledi gel diye esim gitmedi bazi seyler icin illa dernege gitmek gerekmiyor acikcasi bende gitmesini istemedim neden istemedigimde acik yani madem kagit basiliyor kadinin vazifeleri diye yaninada erkegin vazifeleri koyulsaymiş hani yok :)) isine gelen taraflarini kirpa kirpa biseyler yapiyorlar ...ne diyim :)) ayrica hicte vazife filan eve kural asarak biseyler yapamam

görmüştür espirisine sanada göstermiştir :) sende misilleme yap

Emredersiniz efendim diye mesaj atsaydın anlaşılan seni karısı gibi değil kölesi gibi görüyor.

Allah Allah bir müslüman bana şu maddeyi açıklasın Allah aşkına:
"Kocasından izinsiz nafile orucu tutmamak"
Erkek denen yaratık dini bile tek eline almak istiyor. O kim oluyor ki Allahla kulu arasına girip karar merci oluyor.
Bunu yazan kimse çok bilgisiz olduğu belli.

oruçken fanfini yok ya

Ayy okuyamadim yemini ,suyunu vereceksin :KK70: cok yaşa güldüm esimin abiside bu tarz dernege gidiyor esimede bikac defa soyledi gel diye esim gitmedi bazi seyler icin illa dernege gitmek gerekmiyor acikcasi bende gitmesini istemedim neden istemedigimde acik yani madem kagit basiliyor kadinin vazifeleri diye yaninada erkegin vazifeleri koyulsaymiş hani yok :)) isine gelen taraflarini kirpa kirpa biseyler yapiyorlar ...ne diyim :)) ayrica hicte vazife filan eve kural asarak biseyler yapamam
Tatlı, hoş, olgun öneriler amenna ama böyle tek taraflı, kadını ev hizmetçisi gösteren şeyler. Geçsinler bunları ya, hepsini de tuhaf tuhaf yorumlayıp sünnetlere dayandırıyorlar. Olmayanları bile yaratıyorlar. Valla öyle yani, bu zihniyetteki bir adam içn anca yemini suyunu verirsin, masaya otursa sohbet etmez, bulaşığa yardım etmez. :KK54:

belli ki muhafazakâr bir çevreden geliyosun konu sahibi,normal yani

yoksa eşimin görev gereği geç gelip sabahın köründe gittiği çok oldu tavır yapmazbu yüzden

bi arkadas kocadan tarafa dönükyatarken diğer tarafa dönmek istiyosan efendi ben dönüyorum diceksin demişti elbette arkadaşlığımız uzunsoluklu olamadı

siz evlenirken tanışma süresini ne kadar tuttunuz?
bu isteklerini eşin konuşarak çözemiyor mu da yazılı not bırakıyor?
Çok tuhaf. Evlenirken birbirinizden beklentilerinizi de mi konuşmadınız?:KK57:

Bu sayilan vasiflar bir cok dini kitapta gecen vazifelerdir ama arkadasin biri paylasmis erkeginde en az bu maddeler kadar esine karsi vazifesi vardir. Tek tarafli degildir yani bu vazifeler.

Mesela esiniz size mihrinizi verdi mi? Eger vermediyse kendi vazifelerini unutmus sizin vazifleriniz pesine dusmus. Herkes kendi vazifelerini bilse ne guzel olur.

Bu sayilan vasiflar bir cok dini kitapta gecen vazifelerdir ama arkadasin biri paylasmis erkeginde en az bu maddeler kadar esine karsi vazifesi vardir. Tek tarafli degildir yani bu vazifeler.

Mesela esiniz size mihrinizi verdi mi? Eger vermediyse kendi vazifelerini unutmus sizin vazifleriniz pesine dusmus. Herkes kendi vazifelerini bilse ne guzel olur.
ben de bunu anlamıyorum. dinde mihir nerede geçiyor? Eski zamanda kadınların haklarını korumak için çıkarılmış bir şey. Kuran-ı Kerim'de yazılı olmayan bir şey ve gerçek hadisler dışında insanların eklemesidir. Bu da o dönemin şartlarıyla bağlantılıdır. Okumuş çalışan iki insan için de mihir hala yapılıyorsa ne denir ki?

kıyafetini de kadın hazırlıcakmış bebemi bakıyorum kendi bilip giyemiyo mu

kocayı keselemek falan yok neden,ben bir onu yapıyorum alındım şimdi

slm kızlar aranıza yeni katıldım burayı hep okuyordum ama yazacağım hiç aklıma gelmezdi... 1 aylık evliyim gorücü usuluyle evlendim şuana kadar sorun yoktu taki bu sabaha kadar.. eşim dün gece eve geç geldi ben uyumuştum dernek gibi biyere gitcekmiş öyle söylemişti bu sabah kalktığımda erkenden gitmişti ama masanın üzerine bıraktığını görünce şok oldum.. resmini ekledim sizce bu ne demek oluyor bir mesajmı acaba ne yapmalıyım??:KK43:Eki Görüntüle 1588429

Bu emirlere bakaesak dernek değilde,cemaat gibi geldi bana :KK14:

belli ki muhafazakâr bir çevreden geliyosun konu sahibi,normal yani

yoksa eşimin görev gereği geç gelip sabahın köründe gittiği çok oldu tavır yapmazbu yüzden

bi arkadas kocadan tarafa dönükyatarken diğer tarafa dönmek istiyosan efendi ben dönüyorum diceksin demişti elbette arkadaşlığımız uzunsoluklu olamadı
eyvah ben hamileliğimde hep dönük yattım arkam hep dönüktü bebem o tarafı seviyordu yoksa rahat edemiyordum demekki o bile günahmış:KK70:

X