• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadını Düşününce Akla Ne Gelir?

Maip

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2010
1.860
13
66
- Yurtdışı
- Erkeğini memnun eden

- Evin temizliğinden, yemeğinden, iç işlerinden sorumlu olan

- Çocukların bakımını üstlenen (hem doğuracak, hem bakımını yapacak, hem eğitecek öğretecek, gelişiminden o sorumlu olacak, hatta çocuktan sonra bütün hayatı bitecek, bir çizgi çizecek ve artık kendi hayatı çocuğunun hayatı olacak, eşi bu sırada kendi hayatından ödün vermeyecek)

- Eşinin hayatından ödün vermesine fırsat tanımayan

- Evli değil ise yine erkek arkadaşının isteklerini emir bilen, ne derse yapan, onun sözünün üstüne söz koymayan, en ufak tartışmalarıyla tüm hayatı sarsılabilen, hayatının merkezine rahatlıkla onu koyabilen, hatta ve hatta erkek arkadaşıyla tartıştı diye ayrılacaklar diye (veya eşiyle) intihara kalkışan (erkek arkadaşının merkezini; arkadaşları, ailesi ve en önemlisi kendi benliği işgal ederken, hobilerinden zevklerinden vazgeçmeyip kız arkadaşını veya eşini veya çocuğunu hayatına bir çeşni olarak görürken)

- Kendi hobileri-zevkleri olmayan, olsa bile artık biten, artık erkek arkadaşının hobileri-zevkleri-alışkanlıkları-arkadaşları onun hobisi-zevki-alışkanlığı-arkadaşı olan

- Kendi hayatı olmayan, eşinin, erkek arkadaşının, çocuğunun hayatı = onun hayatı olan

- Tüm benliğini, ailesini, arkadaşlarını, hayatını: rahatlıkla eşi ve erkek arkadaşı için silip atabilen

- Hayatını yaşama şeklini, eğleneceği zamanları-türleri, hayatına dair alacağı önemli kararları; onun yerine önce ailesinin sonra da hayatının merkezine oturtacağı erkeğinin belirlediği

bir cinstir...... mi ????????????

Tabii ki

HAYIR

$kadin.jpg Kadın: erkekten hiç bir farklı özelliği olmayan, kendi hayatını yaratabilen, kendi zevkleri alışkanlıkları olan, hayatının merkezine ilk önce kendini daha sonra ailesini (anne babası kardeşleri eşi çocukları) arkadaşlarını koyan, ömrünün sonuna kadar gelişmek isteyen gelişen, her nefesinin değerini bilen

dir.

Son düzenleme:
Burası gelişen kadınların mekanı olsun :61:

bana katılacak arkadaşları bekliyorum
devamlı gelişim için yürüyen

ve en önemlisi de

kendini seven arkadaşlarım !!!

bencil olalım demiyorum, değerimizi bilelim, bu dünyaya gelmişsek, başkaları için değil kendimiz için yaşayalım

http://www.kadinlarkulubu.com/kadina-dair/353385-kadin-nedir.html
okumanızı tavsiye ederim :34:

http://www.kadinlarkulubu.com/kitap-gunu/393159-kadinlarin-kitap-mekani.html

ve

http://www.kadinlarkulubu.com/kisis...eniden-ayaktayim-diyen-kadinlarin-mekani.html

konularını açarak zaten bu önemli meseleye giriş yapmıştım
fakat ne kadar çok bu önemli noktaya giden yollar inşa edersek bizim için o kadar iyi olacağını düşünüyorum

Sohbetleriniz, fikirleriniz, önerileriniz, kendimiz için iyi olan ne varsa paylaşmamız için bir konu olacak.

hepinizi bekliyorum :3:

GÜÇLÜ KADIN OLMAK

Siz de ?güç? mü istiyorsunuz? O zaman değişin ve gelişin?

Kadınlar ilk olarak toplumun ve geleneklerin onlara atfettiği önyargıdan kendileri sıyrılarak, kendilerinden ve kişiliklerinden emin olmalı ve sürekli gelişimi benimsemelidirler ancak bunu başarabildikleri anda çevrelerini de değiştirme gücünü kendilerinde bulabileceklerdir. Feminizmin amacından saptırılarak büründürüldüğü ?erkek düşmanlığı? söylemlerine kapılıp bir şeylerden kaçmak yerine haklarını korkusuzca savundukları ve savaşmaya başladıkları anda, sorumluluklar paylaşılacak, omuzlardaki yükler hafifleyecek ve daha psikolojisi düzgün ve mutlu kadın profillerinin sayısı artmaya başlayacaktır.

Gelecekteki mutlu kadın sayısının artması dileğiyle?

Bengü Arslan
GÜÇLÜ KADIN OLMAK | Bengü Arslan

Kendine güvenen kadın tipi

•Kapasitenizin sınırlı olduğunu kabul ediyorsanız,
•Olaylara ve kişilere karşı objektif bir tutum sergiliyorsanız,
•Kendinizi diğer bireylerden üstün ya da agresif olmak zorunda hissetmiyorsanız,
•Her şeyi en iyi şekilde değil, yapabileceğiniz ölçüde ve yeterli düzeyde gerçekleştirmeye çalışıyorsanız,
•İçinizden geldiği gibi davranıyorsanız, kendinize güvenen bir kadınsınız.

Süper Kadın sendromu, mükemmeliyetçilik - Pudra.com

bugün artık burama kadar geldi :47:

kadınlar neden bu kadar seksi ateşli görünmek ister, devamlı erkeklerin onlara bakmasını ister, anlam veremiyorum, kadın erkek herkes bi dereceye kadar beğenilme derdiyle yanar ama genelleme yapmayalım yine de çoğu kadın bu isteklerin tümüyle yanıp tutuşuyor adeta.

aman ateşli görüneyim ortamdaki en çekici kadın ben olayım derdindeler.

temiz bakımlı olmak şart ama kendimizi bir objeye dönüşteren de yine bizleriz. bu kadar çok abartmak niye ??? :47:

bütün gün üniversite ortamındayım ve gördüklerimden, kadınların kendilerini hangi hallere soktuklarına şahit olduktan sonra küçük dilim ağzımdan kaçıp gidiyor :52::52:

bir erkek arkadaşımız aman şükrediyoruz biz kış mevsimlerine dedi. hatta ne olur yaz gelmesin diye dua ediyoruz dedi. düşünün artık :47: sadece giyimleri değil dudaklarını oynatışlarından kedi gibi bakmaya çalışmalarından oturup kalkışlarından ben dünyaya sadece bakılmak için geldim tavırlarından bıktım artık

erkekler bile rahatsız oluyor artık kadınların bu garip hareketlerine, neden hala çevremiz doğal olmasını beceremeyen kadınlarla dolu, onlara bu şekilde davranmak mı öğretildi alttan alta düşündüm, tv programları mı popüler kültür mü hatta evrensel kültürün öğretilerinden birisi olduğu için, kadın hep kendini dış görünüşüyle mi ispat etmek zorunda kaldı

nasıl geldik bu durumlara

o kadar çok üzülüyorumki kadınlarımızın bu kendilerini yukarılara çekmeye çabalarken bakışları ilgileri kendilerine çekmeye çalışırken değerlerini düşürmelerine :50::50:

Son düzenleme:
yeni yılda tüm kadınlarımıza huzur diliyorum

inşallah bu yılımız da istediğimiz gibi bol bol gelişmeli eğlenmeli sevmeli sevilmeli kimseyi ezmeden kimseye ezilmeden geçecek :31:

Back