Şöyle açıklamaya çalışayım marlynKadın polislerin görevi teşkilata minik minik poliscikler kazandırmak değilse rahmin konuyla alakasını çözemedim ben. Ne alaka hakikaten?
Elbette işin bu kısmını biliyorum ama doğuştan üreme fonksiyonu olmayan bir kadın, mesela adet döngüsü olmayan ya da az olan bir kadın da aynı mantıkla elenmeli.Şöyle açıklamaya çalışayım marlyn
emniyet teşkilatı özürlü personel çalıştıran bir kurum değildir.
Olası bir kriz anında personelin %90 ı meydanlara çıkmak zorunda kalabilir
geri kalanı ise içerde haberleşme ve diğer işler için tutulur.
bayan polisin rahminin olup olmaması özür sayılmaz bana göre çünkü koşmasına ve diğer fiziksel aktivitelere engel bir durum değil.
yasada bunun tam karşılığı olmadığından kurum böyle bir karar vermiştir
bu sıkıntıyı çözecek yegane kurum ise idare mahkemesidir.
emniyette c kadrosu diye bir kadro var o kısımda çalıştırabilirler.
mantıken polisler işe alındıkları gibi kalıyorlar mı
yaşlanıyorlar ,sakatlanıyorlar ,obez oluyorlar vs.
size göre engellidir ama bana göre engelli değildir.Elbette işin bu kısmını biliyorum ama doğuştan üreme fonksiyonu olmayan bir kadın, mesela adet döngüsü olmayan ya da az olan bir kadın da aynı mantıkla elenmeli.
Ya da testisi olmayan bir erkek.
Bunlar zaten engelli memur kategorisindeki kişiler değil. Engelli memurdan kasıt bambaşka bir şey.
Bence kanun maddesini yorumlayan kendi fikrince bir çıkarıma gitmiş. Bize Çeko'da Kamu Hukuku anlatırken engelli memur statüsünü başka türlü anlatmışlardı çünkü.
normal memurlardan daha zor koşulları var dimi emniyetin.Bu polislikle ilgili gereksiz kararlar yuzunden ablamin girisinide reddetmislerdi .Hele ki bu en sacmasii
Atladığınız nokta ben "kendimce" bir çıkarım yapmıyorum. Kuruma özel olan kanunu bilmiyorum ancak Devlet Memuru Kanununu ve Engelli Personel çalıştırmaya dayanak oluşturan mevzuatı biliyorum.size göre engellidir ama bana göre engelli değildir.
bazı tanımların yasada tam karşılıkları yoktur.
topallık ,ayak aksaması ,uzuv eksikliği vs vardır ama daha evvel böyle bir örneğe rastlanmadıysa doğuştan rahim olmaması yoktur.
tanımı olmayan şeylerde kurum tereddüte düşer ,kendi mantığı ile karar verir .
bu durumu ancak idare mahkemeleri çözer.
kurumların kendilerine özel iç tüzükleri olabiliyor .Atladığınız nokta ben "kendimce" bir çıkarım yapmıyorum. Kuruma özel olan kanunu bilmiyorum ancak Devlet Memuru Kanununu ve Engelli Personel çalıştırmaya dayanak oluşturan mevzuatı biliyorum.
Kabaca açıklarsak bu düzenlemelerin amacı toplumsal eşitliği sağlamak. Toplumsal eşitliği sağlarken de kamu güvenliği üzerinde herhangi bir sorun oluşturulmasın diye Askeriye, Emniyet ve İtfaiye gibi kurumlarda Engelli Personelin çalışabileceği alanlar çok net bir şekilde belirlenmiş.
Yani bu kurumlarda engelli bir personel ancak ve ancak evrak işi yapabilir, bir Polis Memuru, bir asker ya da itfaiye eri olamaz.
Yani Kanunun mantığı çok açık, testisi olmayan bir erkek ya da rahmi olmayan bir kadının polis olarak çalışması kamu güvenliğini riske atmaz.
Bir kadının rahminin olmaması gözünün olmaması ya da kulağının duymamasıyla aynı değildir. Alacakları iş göremezlik raporu bile aynı oranda değildir.
Ki kendi fikrim bu hanımın bir "referansı" yok, eğer olsaydı sanmıyorum ki bu konu idare mahkemesine kadar taşınsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?