Kadin sagligi :(

Zelihayca

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2015
7
2
27
18 yasindayim hic cinsel iliskiye girmedim zaten allah korusun girmekte istemiyorum bu sikayetim ikinci sefer oldu 2 sene önce tekrar olmustu genital bölgemde cok fazla kasinti ve agrim var kasimak istemiyorum zarar vericem diye ama duramiyorum cok canim aciyor idrar cok yakiyor ve taharet yaparken su degince cok yaniyor cok agrim oluyor bunun sebebi nedir bilen varmi doktora gittim krem verdi ama adet oluyorum kremi kullanamiyorum kasinti yuzeyde degil icerden kasiniyor

canım mantar belirtii gibi
Evet annemde öyle söyledi iki sene once boyle oldugunda bu kadar caresiz kalmamistim. Cok canim aciyor ve uyuyamiyorum birde kendim aynayla baktim rahim agzinda yirtilmis zaten silerken kan geliyodu dün adet baslangiciydi adetmi degilmi anlamadim iliskiye gormedigim halde kizligim zarar gördü ve kan o yüzden geliyo sandım

yok onunla zarar görmez drye git en kısa zamanda tüylerde varsa onlarda kaşındırı adet kanı merak etme o etkilidir

İlaçlarını kullan ve bide havluyu ütüle dayanabileceğin sıcaklıkta vajinana koy iyi geliyor bide bi ilaç var dr söyleyebilirsin haftada 1 içiliyor 2 tane olan bi ilaç oda çok iyi geliyor geçmiş olsun

Yahu ne alakası var kızlığınla hemen rahim ağzında seni bekliyordu yırtılmak için zaten

doktora yeni gittim krem verdi ama adetten dolayı faydasi olmaz diye henüz kremi almadim

Enfeksiyon ve mantar.
Doktora git. .
krem ve ilaç verir ..
hemen geçer..
hijyenik ol.
.

Merhaba.
Bende de vardı. Kendimdekini nasıl geçirdiğimi paylaşayım.
-Kaşımayın.
-Her idrardan sonra, üşenmeyin, duşa girip önden su tutarak yıkayın.
-Sabun kullanmayın.
-Elinizle ovalamayın, kaşımayın. Kaşındıkça duşa girip soğuk su tutun.
-Bebek şampuanı kullanabilirsiniz. Ama çok az. Elinizde az bir miktar köpürtüp, aynı zaman da su da tutarak orayı yıkayabilirsiniz.
-Her gün, günde iki defa çamaşır değiştirin.
-Çamaşırlarınız yüksek sıcaklıkta yıkanmış olsun.
-Çamaşırlarınız %100 pamuklu ve beyaz olsun.
-Bir süreliğine günlük ped kullanmayın.
-Oranın yarası geçmeden, yara olan yerlere ağda yapmayın, jilet sürmeyin. Evet, tüyler kaşındırır. Ama yarayken tüyleri alırsanız, yaraları yayarsınız. Yara geçtikten sonra, orayı temiz tutun.
-Yaralar geçtikten sonra, dışarı çıkacağınız günlerde veya aktif olarak çalışacağınız, ayakta duracağınız günlerde çamaşırınıza biraz bebek pudrası serpebilirsiniz.
-Nemlendirmek amaçlı bir miktar bebek yağı kullanabilirsiniz. Ama yaralar geçtikten sonra.
-Ve bu söylediğim tüm ürünleri, içeri sokmadan, mümkünse orayı açmadan, olabildiğince üstten sadece değdirerek kullanın.

Ben günlük pedi cok kullanirim günlük hayatımda cok akintim oluyor o yüzden sürekli camasır degistiremiyorun günlük pedin bir zararimi var

Ben günlük pedi cok kullanirim günlük hayatımda cok akintim oluyor o yüzden sürekli camasır degistiremiyorun günlük pedin bir zararimi var

Sürtünmeyi arttırır ve bakteri oluşumuna zemin hazırlar. Ne kadar "%100 pamuk, nefes alan yüzey" yazsa da, alt tarafları pek de nefes almıyor. Sürekli ıslak ve dedikleri kadar "organik" olmadığı için bakterilerin daha fazla üremesine sebep oluyor. Ayrıca pedlerin beyazlatılmasında da klor kullanıldığı için beyazları bile sağlıklı değil. Sadece renklilere nazaran sağlıklı.

Yaralarınız geçene kadar kullanmayın en azından. Sürtündükçe yaralarınızın iyileşmesini geciktirir ve bakterilerin yerleşmesine sebep olur. Daha sonra kokusuz ve renksiz pedleri, iki-üç saatte bir değiştirerek kullanabilirsiniz.

Açıkçası, aynı şikayet bende olduğunda, günlük pedi kullanmayı bırakır bırakmaz rahatlıyordum. Maalesef, özellikle de dışarıdayken mecburen kullanıyoruz.

Bir de şunu unuttum, en azından şu süreç içerisinde, dar pantolon veya tayt giymeyin.

Adetli olduğunuzu söylemişsiniz. Aynı durum normal pedler için de geçerli olduğu için, her ped değiştirişinizde duşta yıkayın.
Biliyorum, özellikle de yarayken pedler çok acı verir. Bu şekilde, hem bakterilere karşı hijyenik tutarsınız hem de hava almasını sağlarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…