Kredi Garanti Fonu işbirliği ile verilen kredi, başvuru tarihi itibariyle, ilk defa iş kurmak isteyen veya 1 yılı aşmamak üzere ticari faaliyette bulunan Kadın Girişimcilere kullandırılacaktır.
Halkbank Kadın Girişimcilere İlk Adım Kredisi Kampanya Detayları
- Girişimciliği teşvik etmek, istihdamı arttırmak ve girişimci ruhuna sahip kadınların ekonomik hayata katılmalarının desteklemek amacıyla Kadın Girişimcilere İlk Adım Kredisi Halkbanktan.
- Kredi Garanti Fonu işbirliği ile verilen kredi, başvuru tarihi itibariyle, ilk defa iş kurmak isteyen veya 1 yılı aşmamak üzere ticari faaliyette bulunan Kadın Girişimcilere kullandırılacaktır.
- Tercihe göre aylık eşit taksitli ya da dönemsel taksitli olarak verilecek kredi, 6 ay ila 1 yıl arasında ödemesiz dönem ve azami 60 ay vade imkanı sunuyor.
- Kredide limitler ise kadın girişimcinin eğitim ve tecrübesine göre belirlenecek olup, azami kredi limiti 95.000 TLdir. 1 yıllık Kritik Hastalık Sigortasının hediye edildiği kredide son başvuru tarihi 31 Aralık 2013.
Kampanyalı Krediler
Halkbank Kadın Girişimcilere İlk Adım Kredisi Koşulları
- Kredi başvuru tarihi itibariyle, 50 yaşını aşmamış olan gerçek kişiler ile hisselerinin toplamı en az %51 olan, 50 yaşını aşmamış kadınlara ait olan tüzel kişiler krediden faydalanabilecektir.
- Tüzel kişilik şirketlerde kredi vadesi süresince kadın girişimcilere ait hisseler toplamının %51 oranının altına düşmemesi şarttır. Ancak kredi süresi içerisinde yaş sınırındaki değişiklikler dikkate alınmayacaktır.
- Krediye ilk başvuru tarihi itibariyle Kadın Girişimcinin herhangi bir faaliyeti ya da kendine ait bir işyeri olmaması veya faaliyet süresinin 1 yılı aşmamış olması gerekmektedir. Ancak, kadın girişimcinin krediyi kullanabilmesi için girişimcilerin işletmeyi kurmuş olması şartı aranacaktır.
- İşyeri açmak yerine ikametgâhını aynı zamanda işyeri olarak kullanmak isteyen girişimcilerde, vergi dairesine kaydolunması şartı ve vergi mükellefi olduğunu gösteren belge aranacaktır.
- Gerçek kişi girişimcinin veya tüzel kişi girişimcinin kadın girişimci olma şartını sağlayan ortaklarının en az ilkokul mezunu olması gerekmektedir.
Halkbank Kadın Girişimcilere İlk Adım Kredisi Başvuru sırasında istenen belgeler
- Vergi Kimlik Numarası
- Ticaret Sicil Kaydı/Oda kaydı
- İkametgah Kaydı
- KGF için hazırlanan İş Planı
- Eğitim Sertifikası (İŞKUR, KOSGEB, özel/kamu Mesleki Eğitim Kurs belgesi gibi uzmanlık belgesi) ( kredi limitine ilişkin kademelerde şart olması halinde)
- Krediye konu işle ilgili faaliyet gösteren iş yerlerinde en az 5 yıl çalıştığını gösteren belge ( kredi limitine ilişkin kademelerde şart olması halinde)
- Öğrenim Durumu Belgesi ( kredi limitine ilişkin kademelerde şart olması halinde)
- Kredi kullanacak Kadın Girişimciden ve tüzel kişilerde kadın girişimci olma vasfını taşıyan tüm ortaklardan daha önce ticari kredi kullanıp kullanmadığı ve 1 yılı aşkın faaliyette bulunan şirketlerde ortaklığı olmadığı konusunda; kredi kullandırımından önce taahhütname alınacaktır.
Bugün siz guncelbilgi.org okurları ile Kadın Girişimcilere İlk Adım Kredisi 2013 konusu hakkında bilgi verdik.Tüm detayları sitemizden öğrenebilirsiniz.