• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kades Hakkında

Perlitik

.
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2017
3.860
4.814
133
Arkadaşlar Merhaba,

Son zamanlarda olanlar olsun, bundan öncekiler olsun belki bir kişiye faydası olur.

Bakanlık bir uygulama yapmış, kız kardeşim polislik sınavlarına hazırlanıyor o söyledi. Annem kardeşim ben indirdik. Allah korusun eş olur başka bir şiddet olur polise ihtiyacınız olur bu program sayesinde polisten yardım isteyebiliyormuşsunuz. İhtiyacı olan olur belki bu sebeple öğrendiğim bilgiyi sizinle paylaşmak istedim. Google store veya App Store dan indirebiliyorsunuz.

Son düzenleme:
KADES uygulaması, son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirilmiş. Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşabiliyorlar.

Akıllı telefon kullanıcısı bir kadının, Google Play Store ve Apple Store uygulamasından indireceği “Kadın Destek Uygulamasını (KADES)”, T.C. Kimlik Numarasını girerek ve sonrasından EGM serverlarından gelen aktivasyon kodu ile aktif hale getirebileceği uygulama ile aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşarak, yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilerek olaya müdahalesi sağlanacaktır.

Kaynak; https://www.icisleri.gov.tr/kadin-destek-uygulamasi-kades

Arkadaşlar Merhaba,

Son zamanlarda olanlar olsun, bundan öncekiler olsun belki bir kişiye faydası olur.

Bakanlık bir uygulama yapmış, kız kardeşim polislik sınavlarına hazırlanıyor o söyledi. Annem kardeşim ben indirdik. Allah korusun eş olur başka bir şiddet olur polise ihtiyacınız olur bu program sayesinde polisten yardım isteyebiliyormuşsunuz. İhtiyacı olan olur belki bu sebeple öğrendiğim bilgiyi sizinle paylaşmak istedim. Google store veya App Store dan indirebiliyorsunuz.
Canim insanlar kapısında güvenlik bulunan hastahane ortamında bicaklaniyor,dişleri yerinden sokulunceye kadar şiddete maruz kalıyor ... Bence bize işin kılıcı lazım:sinirli:.Akilli telefona indirilen program ,uygulama filan kimseyi korumaz..girtlaginin kesilmesi yarım dakikalık iş vicdansız caniler için 😢

Canim insanlar kapısında güvenlik bulunan hastahane ortamında bicaklaniyor,dişleri yerinden sokulunceye kadar şiddete maruz kalıyor ... Bence bize işin kılıcı lazım:sinirli:.Akilli telefona indirilen program ,uygulama filan kimseyi korumaz..girtlaginin kesilmesi yarım dakikalık iş caniler için 😢

Çok haklısın canım , bizde annemlerle öyle konuştuk ama ne bilim belki yine de bir kişiye faydası olur belki diye paylaşmak istedim. 1 saat önce öğrendim bende bu programı. Keşke birşeyler yapabilsek , ve artık hiçbir kadının kılına zarar gelmese.

İdam değil, hadım çıkarmalı devlet. Devlet birşeyler yapmalı ve bu yaptırım da caydırıcı olmalı.

Çok haklısın canım , bizde annemlerle öyle konuştuk ama ne bilim belki yine de bir kişiye faydası olur belki diye paylaşmak istedim. 1 saat önce öğrendim bende bu programı. Keşke birşeyler yapabilsek , ve artık hiçbir kadının kılına zarar gelmese.
Doğru söylüyorsun...belki bir kişiye faydası dokunur😔

Teorik olarak harika bir uygulama olsa da gerçek hayatta işe yarar mı ?
Hastanede kadın bıçaklandı. Onca insanın olduğu, polisin olduğu yerde.
Keşke böyle uygulamalar yapacaklarına uzaklaştırma kararına başka bir çözüm bulsalar mesela bu uzaklaştırma kararı olan vatandaşlara bir çip takıp kadına yaklaşınca direkt alarm falan ötse. Poliste gidip direkt atsa bunları mapusa.

Ütopik düşünce kabul ediyorum ama neden olmasın ?

Keşke böyle uygulamalar yapacaklarına uzaklaştırma kararına başka bir çözüm bulsalar mesela bu uzaklaştırma kararı olan vatandaşlara bir çip takıp kadına yaklaşınca direkt alarm falan ötse. Poliste gidip direkt atsa bunları mapusa.

Hiçte ütopik değil aslında keşke dediğiniz uygulama yapılsa

Benim eski erkek arkadaşım tehdit ettigi için polise başvurdum bu kades uygulamasini indirtti 5dakka içinde geliyorlar dedi ama uygulamayi kullanmak icin telefon konumunun açık olması gerekiyormuş. Bigun iş çıkışıma geldi o an onu görünce aklıma o telefonu alıp uygulamaya basmak 10 dakikamj aldı korkudan konum açmadım için gitmedi. Sonra farkettim açtım ama cigligima allahtan çalıştım yer kalabalık kurtuldum

Benim eski erkek arkadaşım tehdit ettigi için polise başvurdum bu kades uygulamasini indirtti 5dakka içinde geliyorlar dedi ama uygulamayi kullanmak icin telefon konumunun açık olması gerekiyormuş. Bigun iş çıkışıma geldi o an onu görünce aklıma o telefonu alıp uygulamaya basmak 10 dakikamj aldı korkudan konum açmadım için gitmedi. Sonra farkettim açtım ama cigligima allahtan çalıştım yer kalabalık kurtuldum
Allah onu kahretsin.
Lütfen çok dikkat edin. Her zaman konum servisiniz açık olsun.

Back
X