Kader sevdiğini ayrıldığın halde hep karşına çıkartırsa

Irem87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2009
50
0
37
Tesadüfmü demeliyim, yada kadermi bilemiyorum. Ama az sonra okuyacaginiz hikaye yi ben yasadim ve halen yasiyorum.

12-13 yaslarinda annem ile alisveris deyken, biriyle karsilastik. Genc bir cocuk, yakisiklimi yakisikli. Eee bende kücük bir kiz hemen su aklima geli verdi; ay ne yakisikli ablamin sevgilisi oldugu gibi benimde bir gün sevgilim olurmu. olursa bu cocuk gibi olsun.

Seneler gecti.
16 yasindayken, bir camiinin kermesinde, bugün halen asik oldugum kisiyle karsilastim. O karsilastigim kisi, 12-13 yaslarinda begendigim genc cocuktu.
Cocuk benim ismimi, oturdugum yeri, yani kisacasi benim hakkimda herseyi ögrenmis.
Tanistik ettik, bir ay sonra cikamaya basladik.
17 yasina geldigimde, sevdigim kisi beni istemeye gelmek istedigini belirtti, ama o siralar ablamin evli olmamasindan dolayi, ve onu rencide etmek istemedigim icin, hayir dedim. Biraz daha beklemek en dogru karar olur diye düsündüm.Nerden bilebilirdimki hayir dememin ileride hayatimin en büyük hatasi olacagini? Bana bu istegini belirttikten bir kac ay sonra, bana hayatimin sokunu yaratti. Bir aksam telefonda konusurken, hoca olmak istedigini belirtti. Benim düsüncelerimi ögrenmek istedi. Benim cevabim suydu; ben seni seviyorum, sen gercekten olmak istiyorsan ol, ama istemiyorsanda kimseyi dinleme, olma.
Aylar gecti...halen beraberiz...
Bir gün telefonda kavga ettik. Bana küfür ettigi icin, telefonu hemen kapattim. Iki ay boyunca ne ondan nede benden bir ses soluk cikmadi. Ben onu aramayi düsünürken, telefonum cali verdi, en samimi arkadasim: canim sana birsey dicem. Sevdigin kisi tasinmis buralarda. Hoca olmaya gitmis.
Basimdan kaynar sular döküldü. Ne gidismis, ne bir elveda ne baska birsey. Degerimi anlamis oldum o an.
Bu olaylardan bir sene sonra, telefonuma bir mesaj geldi. Seni hic bir zaman unutmadim, unutamiyorum. seni ilk günki gibi seviyorum.
Bu mesajindan sonra tekrardan cikmaya basladik. Bende onu unutamamistim.
Eee sevdigim icinde kin tutmamisti kalbim.
Bir sene böyle devam ettik görüsmeye. Beni tekrardan istemeye gelmek istedigini söyledi. Ben aileme acikladim, ve aciklamam bittigi anda, bir baris cagris, biz seni ona vermeyiz, Bir sene boyunca aileme karsi direndim. Bir taraftan ailem, diger taraftan sevidigim beni cekeledi durdu. Ailem hocaligi birakmasini istediler, birde davullu zurnali gelin olucaksin sartini koydular, o ise basini kapaticaksin, yoksa seni istemye geleme sartini koymustu. Hani cevresindeki diger dindarlar onu kanr ya basim acik diye.
Ben her iki tarafin da dediklerini yerine getirmeye calisirken, kaybolmusum hayatin icinde de fark etmemisim. Artik intihar etmeyi bile düsünmeye baslamistim. Cok direndim, cok cabaladim. Elimden geleni yaptim.
Ama ümidim kesildikten sonra, gücümü yitirdikten sonra, sevdigim beni almis, yada terk etmis ve ben ailemin istedigini yapmisim neyime.
Ben gücümü umudumu yitirdigim yerde ayrildim sevdigimden, ona yalan söyledim , onu halen canimdan cok sevmeme ragmen, seni sevmiyorum deyip ayrildim. Sevdigim sürekli bana, keske seni tanimasaydim, allah seninle beni siniyor. Dinime ne kadar bagli olduguma bakiyor. Ne senle ne sensiz yasayabilirim. Simdiye kadar kizlardan aldigim ahin bedelini ödüyorum seninle, diyordu. Peki ben neyin bedelini ödüyorum dedigimde de, sen kendi kendini cezalandiriyorsun cevabini veriyordu bana.
Bu olaylardan 7-8 ay sonra ona telefon etmeyi denedim ama numarasini degistirmis. Onu aramaya calistiktan iki gün sonra isyerinde bir arkadasla sohbete daldik. Cin yemeklerinden bahsederken, bir den bire arkadasim bana bir soru sordu. Sen su kisinin sevdigmisin diye. Ben iki göz iki cesme aglamaya basladim. Bir senedir beraber calistigim is arkadasim, sevdigimin uzaktan akrabasiymis. Bana söyledigi su: o seni gercekten cok seviyor, sende onu. cok baski altinda kaldi kendisi, her halinden belli, pisman hoca olmak istedigine.
Bunlari duyduktan sonra ona ulasmayi denedim. Ama korktugum icin biraktim. Bir mektup yazmistim kendisine, is arkadasim ulastirir diye, ama korkumdan dolayi veremedim.
Bu olaydan bir kac ay sonra üniversteye basladim.
Üniversitenin bir sitesi var, oraya kayit oldum. kayit olduktan bir kac ay sonra, sevdigmi ayni sitede kayitli buldum. ve bir kisa mesaj yolladim, gercekten sen misin diye. geri gelen cevap sadece bir gülümsemeydi. Ben ona bu kisa mesaji yolladiktan bir kac gün sonra kendisinin nisanlandigini duydum, görücü usülü bir hoca hanimla. oysaki o görücü usülünden nefret ederdi.
5 ay boyunca bekledim. hic bir tik yok, ne ondan nede benden. bir an dayanamadim ve zamaninda onun icin yazdigim mektubu mesaj olarak yolladim ona. Suan geri cevap bekliyorum....bakalim ilerki günlerde bir haber alabilecekmiyim.

Arkadaslar, lütfen yardimci olun bana. Neden heryerde karsima cikiyor. Hayati anlamiyorum artik. Onu okadar cok seviyorumki. Icimde, tam gögüsümde, buram buram yanan bir ates...

allah sürekli karşına çıkarıyor çünkü evlenmelisiniz.başka başka insanlarla mutlu olamazsınız birbirinizi seviyorsunuz.kapanmak çok zor bir olay degil,yani seviyorsan degil.insan sevdigi için çig tavuk yermiş.aileni sil demiyorum ama al karşına konuş durum bu diye,zamanla anlayış gösterirler.sakın gerçek sevgiyi bırakma canım.yazık etme bu sevgiye.

bende böyle düsünüyorum, ama bakalim o ne düsünüyor. sonucta bana ibliz gözüyle bakiyor, onu yoldan cikracak kiz. oysaki milletin dilinden düsmem ben, hanim hanimcik terbiyeli hamarat caliskan...Ailemi karsima alip cok konustum cok direndim uzun bir süre.
Ama nafile, annem cok inatci dedigim dedik. Verdigi karardan döndürmek imkansiz, Gercekten tanisaniz, offf.

Ben sevdigim icin kapanicaktim ailem her defasi karsi cikti, öyle sus pus bir bir karsi cikmak da degil.

Ben onunla bir yastiga bas koyayimda, kuru bir ekmege bile raziyim.

hemen hemen aynı şey benim başımdan geçti.. onu daha ilkokul 3 veya 4'e giderken görmüştüm çocukluk işte o zamanlar abimle abisi arkadaşlardı ve sürekli görüşüolardı bizse başka şehirde oturuoduk aradan 3 sene geçti ve bi kere de daha aynı ortamda bulunduk sonra onlar da başka bi şehire taşındılar biz başka yerde onlar başka yerde abilerimiz başka yerde:) ama kader ya işte ben lise için abimlerin yanına geldiğimde onlarda yeniden taşınmışlardı ve abimlerle abisi kapı komşusu olmuşlardı arada bi abisine geliodu ben de bazen onlara gidiodum ama sürekli kavga edioduk saçmasapan inatlıklar işte sanırım çocukluk nazlanmalarıydı ablası da çok yakın arkadaşım olmuştu benden 4 yaş büyüktü ama iyi anlaşıoduk sonra bigün ablası onun benden çok hoşlandığını ve çıkmak istediğini hatta ewlenmek istediğini söyledi ben de alay ettim saçmalamasın bırak ewliliği ben onunla çıkmam bile dedim ama çok seviodum sonrasındaonlar yine başka bi şehire taşındılar ve gittiler ama canım çok yanıodu bi doğum günümde balkonda oturup öyle iç geçirirken bi baktım o geçiyo en güzel doğum günü hediyemdi.. sonra üniversitelere gittik birbirine yakın bölümlerde okuyoduk tatillerde aynı şehirde olup karşılaşıoduk tesadüf mü kader mi 3 aylık bi süre içinde aynı 15 günlük zaman dilimlerini bulmamız.. aradan 11 yıl geçti birbirimizle hiç konuşmadan kocaman bir 11 yıl ilk 5 yılı arada bir karşılaşmamız dışında başka hiç bişey olmadan geçen 11yıl geçen sene eylül ayında öle netten bi merhabayla tekrar konuşmaya başladık ve 2mizinde uzun süren ilişkileri biteli 2 ay olmuştu ve biz bu kez başladık saçmasapan gurur ve çocukluk yapmadan ewlilik sürecine girdik ve şimdi ilk aşkım son aşkım oldu ve 7 aydır ewliyiz...
çok uzatıp kendi aşk hikayemi anlattım biliorum ama emin ol kaderin kimse o seni bulur zorlamanın hiç bi anlamı yok benim eşimden önceki ilişkimde herkes ewlencez gözüyle bakıodu ama 2 ayda herşey değişti.. ayrıca benim eşim biraz muhafazakar ve ben de öyle bohembi hayatın içindeydim ki nerde akşam orda sabah yaşarken bi anda 180 derece döndüm ve bunları eşim istiyo diye yapmadım o sadece aracıydı ama o böle olması gerektiğini sölerken hayır diyemedim ne alnına yazılı olana hayır diyebiliyosun ne de o süreçte yaşananlara ve şartlara.. bence sende akışına bırak bu bazen 11 sene sürebilir bazen 1 ay ve o artık nişanlıymış ve sana cevap vermiyo daha fazla zorlayıp aklını bulandırma o seninle nişanlanmış olsaydı ve böle bişeyi o ahını aldığı kızlardan biri yapsaydı sen nasıl dawranırdın..inşallah hakkında en hayırlısı olur..

gerçekten kalpler birbirini çekiyo mudur nedir bende sevgilimle bir ayrılık dönemi yaşadım ve hergün onu nerde göreceğim içime doğardı giderdim ve görürdüm oda beni görmek için orda olurmuş onunla karşılaşacağım günler sabah çok farklı uyanırdım aah ahh aşk Allahıma çok şükür şimdi beraberiz

canım inşallah güzel olan hayırlısı olan olsun senin için ama içinde olanları anlat ona bilsin içinde kalmasın aksi takdirde hem kendine hem ona haksızlık yapmış olursun

o bi başkasıyla nişanlanmış ne olursa olsun ondan bi cevap beklemen yanlış lmaz: bence artık onu düşünmemelisin..hakkında hayırlısı neyse onu nasip etsin rabbim :Saruboceq:

senin önceki konunu da hatırlıyorum. ondan bi cacık olmaz. seni sevseydi başkasıyla nişanlanmazdı. kader mader değildir insanın kendi seçimleridir bunlar. istişare en önemlisidir. körü körüne aşkının dikine gitme derim. ben kapalıyım ama açık olduğumda biri benim karşıma çıkıp kapancaksın dese mümkün değil kapanmazdım. bana çok çok ama çok itici geliyor zorlamalar. ve evlilik sandığınız manada kader değildir bunu da tekrar ediyorum. kalbinizi değil kafanızı kullanın. kendinizden başka kimseye de fazla güvenmeyin.

o nişanlanmış bir haber beklemek anlamsız ama insan yinede ümit ediyor o tercihini yapmış eğer seni istese ne pahasına olursa olsun beklerdi ve seni açık halinle beklerdi

canım yaa çok üzüldüm hakkında hayırlısı neyse o olsun inşallah yazdığın için merak ederiz bir gelişme olursa bize de haber verirsin artıkopuyorumnanaktan

tamam seni seviyor ola bilir hala canim ama kizida nisanlisinida dusun seni yuzunden onu terk ederse mutlu olurmusun? :teselli: kendini o kizin yerine koy . o kizin belkide hayati biter . ama yinede en iyisini sen bilirsin

çok çalkantılı bir hayat canım çok karışık bence bu kargaşaya daha fazla girme heer şerde bir hayır vardır demişler mesaj atmak karşılaşmak canını sıkar olayı uzatır olmuyosada vardır bir hayır
bende bir örnek vereyim lisede istanbuldan taşınmıştı arkadaşım bir anda başlamıştık okul başladıktan bir süre sonra taşındılar ve ben ona o bana deli gibi aşıktık neler düşündük ayrılmak istemedik o gitmek istemedi ama okulda bana aşık bir gerizekalı vardı peşimi bırakmadı ona rahat vermediler aileside onu burda bırakmadı bu yüzden ben sadece yılda 3-4 gün görebiliodum onu izmire geliodu çok zor oldu benim için o bana aşık adam gitmiş umursamaz bi adam gelmişti aramıodu sormuodu bazen arıyodu sanki o deil aşık sevgi dolu bu şekilde devam etti 99da tanıştık 2009da hala görüşüoduk en son üniversitede onun için sevgilimden vazgeçtim onun yanına gittim görmeye tekrar başladık ama gene olmadı bi o istedi ibi ben bir ben vazgeçtim bir o birtürlü günyüzü görmedik neydi bizi bu derece yakınlaştıran acı dolu bi hikaye kaldı geriye çok sevdim çok acı çektim olgunlaştım belkide en son görüşmemizde kimse beni senin gibi sevmedi sen gibi olmadı kimse demişti nişanlandı ayrıldı gene beni aradı daha bu yıl çok mu ah ettin bana dedi hayatım yoluna girmiyor die bu senin tercihin senin yolun sen hala herkeste bei ararken ilişkinin düzenli olması gibi bir durum yok ben ilişkilerimde onu aramaktan çoktan vazgeçtim başka birine sığındım 3,5 yıldır beraberiz oysa ne yaptığı meçhul geç gelen bir olgunluk ve pişmanlıkla hala benim gibi birini arıyor 10 yıl önce bıraktığın yerde yokki o kız sen yeni büyüdün ama o kız çok yol kat etti

hayatını bu sürüncemelerle geçirme bence ne kadar çabuk vazgeçersin o kadar kolay atlatırsın bir hata affedilir zor bir ihtimalle ikinci defa ama sizinki uzamış çok daha fazla uzatma düşünme aklını başka şeylerle oyala aynı hattı kullanıyosan değiştir sana ulaşmasını engelle bir hatam hala peşimde arada düşünüyorum eskisi gibi değilim artık ama keşke diyorum şimdi bu kadar uzamasına izin vermeseydim

evlilik ölüm gibi kaderi mutlaktır...kimse değiştiremez...

evlilik ölüm gibi kaderi mutlaktır...kimse değiştiremez...

hayır değildir. doğduğunuz zaman ve ana babanızın kim olduğu kaderi mutlaktır sadece.
ben bundan eminim. siz de eminseniz kaynak gösterin.

of yaaa
içim parçalandı
ve sanki birşeyler eksik gibi
Allah her ikiniz için de en hayırlısını nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…