Kader değisirmi

Jessicaas

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2018
223
287
35
Hayatinda iyi olumlama ile hayat akışını değiştirebilen var mi?
"Cok isteyip hayal kurun" vesaire..ile baslayan nlp teknikleri ile gercekten iyi seyler başaran var mi?
Evlenen, iyi işe sahip oln ,zengin olan, hic olmayacak birseyi olduran var mi?
Bana baya sacma geliyor artik denedim ama olmadi belki de inancim yeterli degildi, düsüncelri degisistirorsen hayatini kaderini de degisirsin diyorlar, gercekten ise yaradigini söyleyen onlarca insan var, ne yapiuorsunuz nasil yapiyorsunuz bi el atin,
Hayatimin aşkiyla karsilasayim birazcik da param olsun baska pek birsey istemem.
Cidden arkadaslar hayatim baya tepetaklak,
Isim yok, esim yok ailem ile aram baya kötu, sebebi cok muhafazkar ve sert goruse sahipler, ters duatigim kendi dusuncelerine zıt olan seyler de yapiyor olusu,işlerine nasil geliyorsa öyleler .yas 31 olunca baya sıkinti olmaya basladi, laf söyleyip de tersleyemem asla zaten öyle bir yapim yok ben yipranip uzuluyorum, annem herseyi abartir, beni suclar vesaire, sevgisiz bor ailede buyudum.kotu insanlarla karsilastim, siddet gösterwn sevgililwrim oldu, aldatildim, artik bastan baslamak istesem bu teknikler ise yarar mi?
Virde soylemek isterim bu tarz cok kitap var ve coğu kof, ben özünde daha mantikli olanlarin iceriginden bahsediyorum. 10 adimda nasil zengin olurum " kitaplarondan bahsetmiyorum.
Mune allah adi verdim konuyu taşıma
:)

K
Hayatinda iyi olumlama ile hayat akışını değiştirebilen var mi?
"Cok isteyip hayal kurun" vesaire..ile baslayan nlp teknikleri ile gercekten iyi seyler başaran var mi?
Evlenen, iyi işe sahip oln ,zengin olan, hic olmayacak birseyi olduran var mi?
Bana baya sacma geliyor artik denedim ama olmadi belki de inancim yeterli degildi, düsüncelri degisistirorsen hayatini kaderini de degisirsin diyorlar, gercekten ise yaradigini söyleyen onlarca insan var, ne yapiuorsunuz nasil yapiyorsunuz bi el atin,
Hayatimin aşkiyla karsilasayim birazcik da param olsun baska pek birsey istemem.
Cidden arkadaslar hayatim baya tepetaklak,
Isim yok, esim yok ailem ile aram baya kötu, sebebi cok muhafazkar ve sert goruse sahipler, ters duatigim kendi dusuncelerine zıt olan seyler de yapiyor olusu,işlerine nasil geliyorsa öyleler .yas 31 olunca baya sıkinti olmaya basladi, laf söyleyip de tersleyemem asla zaten öyle bir yapim yok ben yipranip uzuluyorum, annem herseyi abartir, beni suclar vesaire, sevgisiz bor ailede buyudum.kotu insanlarla karsilastim, siddet gösterwn sevgililwrim oldu, aldatildim, artik bastan baslamak istesem bu teknikler ise yarar mi?
Virde soylemek isterim bu tarz cok kitap var ve coğu kof, ben özünde daha mantikli olanlarin iceriginden bahsediyorum. 10 adimda nasil zengin olurum " kitaplarondan bahsetmiyorum.
Mune allah adi verdim konuyu taşıma
:)
Kaderimizin değişeceğinr inanmıyorum ben. Değişti zannedersin belki de kader odur. Ama iyi düşün iyi olsun. Ben çok kötü şeyler de yaşadım her zaman sabrettim. Allahtan iyisini diledim . Mutluluk diledim yuva diledim. Çok şükür verdi... Her zaman pozitif düşünmeliyiz. Ne olursa olsun Allah daha kötüsünü de verebilir. Sabredecegiz.

Ben birseyi aşırı derece istememek gerektiğini düşünüyorum. Elbette çalışmak cabalamak gerek, iyi düşünmek ve sabretmek gerek olursa ne ala, oturduğu yerden avucuna düşmez ama yeterki şu olsun başka şey istemem gibi devamli aşırı derece istekler ya olmuyor ya da olunca sıkıntı veriyor.

Benim yıllarca hayalini kurduğum, ulaşabilir miyim belirsiz olan ve onu alsam başka şey istemem, onunla mutlu olurum dedigim şey birgun elime geçti ama yanında öyle şeyler oldu ki hayalini kurduğum şeyin kıymeti kalmadı. :) Sattım bile...

Mutluluk sadece içimizde onu yapalım, mutlu olalım gbi birseye inanmıyorum ben. Düşünce tarzınız da cok önemli. Mevcut bir olayı hep kötü yorumlamamalısınız. Olaylara olumsuz bakmam ben genelde (tabi öle oldugum zamanlar da oluyor) saglıklı olmaya calıatıgım ve nefes aldıgım için bile sükür ederim. Kötü zamanlar her zaman gecer. Sadece bir sürectir. Süreci nasıl yönettiğimiz önemli. Hayat akısı değişir mi bilmem ama andan zevk almak benim için önemli. Nacizane tavsiyelerim de bu yönde olacaktır.

Helalinden çalışıp çabalamadan zengin olunmuyor eğer babadan kalma bir zenginlik yada şans oyunlarını kazanma durumu yoksa.

Bu zamana kadar hayatınıza doğru bir insanın girmemiş olması bundan sonra girmeyeceğini göstermez, çevrenizi değiştirmeye çalışın, işiniz yokmuş onun için gayret edin.

Pozitif düşünmek ruhumuza iyi gelebilir ama çaba ve gayret olmadan pek bir anlam ifade edeceğini düşünmüyorum. Ve birşeyi ne kadar çok istersem o genelde olmaz olsada çok zahmetli olur, yani bazı şeyler elimizde değil insan olarak, bazen de o istediğiniz şey olduğunda sizi çok da mutlu etmeye biliyor. Çaba gösterip neticeye rıza göstermek en güzeli..

Kader insanın kendi elinde ve tercihlerindedir.

Bir katil mesela, katil olup olmamayı kendisi seçer. Yoksa hayatta ki tüm başarısızlıklarımızın, mutsuzluklarımızın faturasını bizi yaratana kesmemiz gerekir. Kader ve kazaya inanın diyor ama ekliyor; irade verdim.

İnsanın tek bir kaderi yoktur. Hangi yola gireceğini sen seçersin. Mesele senin hangi yolu seçmek istediğinde. Bir şeyi çok isteyip, sonucu kötü olduğunda, "Kaderim böyleymiş," diyen insanları hiç anlamadım. Ee, sen yapmak istedin ve oldu. Yapmayabilirdin. Seçmeyebilirdin.

Zengin olabilirsin ama o zenginlik sana mutluluk getirmeyebilir. Evlenebilirsin ama evliliğin mutlu olmayabilir. Bunların sonucunda kaderi suçlamak mantıksızdır. Hayatta ki başarıları kendi gayret ve çabamıza bağlıyor, kendimizle nasıl gurur duyuyorsak. Aynı şekilde seçimlerimizin sonucunda karşımıza çıkan olumsuzlukların sorumluluğunu da üstlenmeli ve kendimiz ile yüzleşmeliyiz.

Diyelim ki cehenneme gitmeme karar verildi. Ee bu durumda geçer yaratıcının karşısına, "Bana bu kaderi yazan sensin, neden beni kendi yazdığın kader için cezalandırıyorsun," derim.

Her şey seninle başlar ve biter.

Düşüncelerimizin hayatımızı etkileyen bi enerjisi var. Ama bunun ‘iyi düşün, iyi olsun’ gibilerinden olduğunu düşünmüyorum. İyi düşünmek sadece insanı motive eder. Gerisini istek ve çaba gerektirir. Kaderlerimizde bu istek ve çabalarımız sayesinde gelişir diye düşünüyorum...
‘Kaderinde ne varsa onu yaşarsın’ mottocularından değilim..
Yoksa armut piş, ağzıma düş; boş laflar bunlar..

Kader arabanı yöneten direksiyon gibidir ne yöne sürersen oraya gider ve o yolu da sen seçmişsindir yaptığın hataları tekrarladığında nasıl adına tecrübe diyebiliyorsan kader’e de suç bulmak ne biliyim biraz suçu başkasına atmak gibi sonuçta öyle olmasını sen istedin sana verilen bir irade ve akıl var.. iyi düşünüp iyi olabilirsen de kendine ama çabalamadan emek vermeden hiç bişey olmaz

kadere çocukluğumdan beri inanmıyorum.

çalışan kazanır elması kızarır bu kadar net. öğrenilmiş çaresizlik, kendini gerçekleştiren kehanetlerden ibaret fakir doğduk fakir öleceğiz kafası.

öyle olsa milyonerler batıp tekrar milyoner olamazdı.

kendi adıma ailem de batmıştı kendim de fakir bi çocukluk geçirdim, kendim büyürken kendime yardım ettiğim kadar aileme de ettim, ailem de kendilerine ettiği kadar bana da ettiler ve sonuç olarak şu an iyi bir mesleğim var, ailemin durumu çok iyi düzeldi nerdeyse sıfırdan çıktık hepimiz. ve bana yetmiyor dahası olsun diye çabalıyorum ailem de öyle.

kadere inanmıyorum ne koyarsan bu hayattan karşılığını alırsın. belki insan ilişkilerinde olmaz çünkü insanlar vefasız ve kötü kalpli olan çok ama kariyer açısından asla mutsuz çıkmazsınız eğer kapasiteniz varsa.

X