• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kadının mesleği

anne-10

eşim ve oğullarıma aşığım
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2007
1.049
4
116
39
Kayseri
Bir Kadının mesleği bir erkeğin ona bakış açısını etkiler mi sizce?

olabilir de olmayabilirde.
eğerki sevgi,,aşk,saygı gibi güçlü duyguşlar varsa,bakış acısı kesinlikle değişmeş,
ama cıkar evliliği yapmışsa beyefendi,sadece mesleğine saygı duyuyordur demektir.

Hangi açıdan?
Mutlaka etkiler lakin hayatlarını şekillendirip durumlarını değiştireceğini pek sanmıyorum..
Bayanlar daha fazla etkileniyor beylerin meslek ve kariyerlerinden..
Her iki cinsin de beklentileri birbirlerinden çok daha farklı olduğu için,etkilenme yüzdeleri sabit değildir..
Özel takıntıları olmayanlar hariç genel anlamda erkeklerin bayan mesleklerine çok fazla takılacağını sanmıyorum..
Tabi bu erkeğin yaşam tarzı ve duruşuna da bağlı..

Erkekler her ne kadar önem vermiyor desek de kocaman bir yalan !...
Kendimden biliyorum.Başarım artıkça eşim daha da onore oluyor.Hoşuna gidiyor.Herkese gururla anlatıyor. L Şeniz S

Bir kısım erkek için olumlu yönde değişiyor...hem de çok değişiyor.

fakat bir kısım erkek var ki, (kendine güvensiz) kariyer yapmış kadına yaklaşma cesareti göstermiyor ve ya kadın mesleğin de ilerledikçe uzaklaşıyor.

Etkileyebilir , hangi erkeğin neye önem verdiğine göre değişir bu...

Zeki kadına bayılan vardır, işinde başarılı biri onu cezbeder...

Kimisi "öğretmen "arayışı içindedir ..."Öğretmen" olsun, tatili var , işi saygın, yarın bir gün çocuk olursa onlara faydası dokunur , hanım hanımcıktır gibi...

Haaa bir de "kadın kısmı evde oturur , çocuk yapar ,çocuk bakar...Çalışmak da neyin nesi, hayatta izin vermem" diyeni de vardır... Onların da kafasına kafasına domates atacaksın ...ışte

bööyle :tomato:

bir kadının mesleğinin olması mı yoksa bir kadının seçtiği mesleğe eşinin bakış açısı mı
hangisini soruyorsunuz anlamadım ama bir kadının seçtiği meslek erkeğin mesleğinden daha saygınsa evet ona bakış açısı değişir diye düşünüyorum
genellikle erkekler kendinden üstün bir kadını kolay sindiremezler ama aynı zamanda çalışan kültürlü ve akıllı kadınları da severler
tabi kendilerinden fazla olmamak kaydıyla...

Back