Kacti, yakala, sürükle yapmayalim....

weiss

Hayr-ül a-bı dıde
Kayıtlı Üye
7 Mart 2012
3.387
428
198
Almanya
Malum, Sali günü Mübarek Kurban Bayrami.
Lütfen ibadetimizi bilincli yapalim.
Unutmayalim ki onlarinda cani var, eziyet etmeden, usulünce kesmeliyiz ki kurbanimizi, ibadetimizi hakkiyla yapmis olalim.

Eger kurban edilen hayvana eziyet edilir, hayvan sürüklenir, cekistirilir, kesilirken eziyet edilirse o ibadet hakkiyla yapilmis olmaz!

Ayrica su bilgiyide vermek isterim;

Berlinde yapilan arastirmada, bir hayvan basindan vurularak, bir hayvan soklanarak, bir hayvanda kesilerek deney yapildi.
En az aciyi kesilen hayvanin cektigi ve vücudundaki kanin hepsi aktigi icin, kesilen hayvanin etinde daha az bakteri üredigi icin daha saglikli oldugu saptandi.

Eger usulünce kurbanimizi kesersek, hem o hayvanin cok aci cekmesini önlemis, hemde daha saglikli et tüketimi yapmis oluruz.

Ayrica unutmayalim kurban bayrami 4 gündür ve o 4 gün icinde kurbanimizi kesebiliriz.
Lütfen kesimhanelerde yer yoksa bir gün iki gün bekleyelim ama sokak ortalarinda, o hayvanlari bogazlayarak hem hayvana eziyet etmeyelim, hemde sokaklari kana bulayip, dinimizi tanimayan insanlarda islama karsi bir önyargi olusturmayalim!

Cok guzel bir paylasim olmus ellerine saglik

Ayrıca kurban bayramını olması gerektiği gibi kutlayalım, kesilen kurbanın bir kısmını elbette gelecek misafirler vb ayırın ama dağıtacağınız kısmı gerçek ihtiyaç sahiplerine bölüştürün.

kurban ne kadar ilkel bir gelenektir fabrikada kesilmek için yetiştirilen doğada yaşayamayacak inekleri alın doğadaki inekten koyundan ne istiyorsunuz?

ama herkes kendine istifliyor etleri, gerçekten et falan dağıtılmıyor artık.
millet derin dondurucu alıyor hususi yada buzluğunu boşaltıyor sığdırabilmek için.
ne anladım ki ben bayramın amacından, kurbanın hayrından.
Allah ıslah etsin

dinin gereği diye 4 kadın da alınıyor kaçıncı eş olmak istersin?

kurban ne kadar ilkel bir gelenektir fabrikada kesilmek için yetiştirilen doğada yaşayamayacak inekleri alın doğadaki inekten koyundan ne istiyorsunuz?

Lütfen Allah askina yapmayin sunu.
Kimseyle dini, ibadeti tartismak, millete dini anlatmak icin yazmiyoruz.
Bir ibadeti yaparken, yanlis yapilmamasi icin insanlarin dikkatini cekmeye calisiyoruz.

Ayrica Kurban bir gelenek degil ibadettir. Inanmayabilirsiniz ama baskalarinin inanclarina saygili olun.
Bu basligida Kurban ibadetinin tartismasina cevirmeyin!

ebis sırf merakımdan soruyorum
neden her yazdığın konuya tartışmacı üslupla yazıyorsun?

kurban bayram için açılmış bir konu, şu konuda bari yapma ya hu.

Arkadaşım senin islamla sorunun nedir ? bir sorunun varsa da burası yanlış yer , yeter ama görüyorum her konuda bi laf atıyorsun, kapanmak olsun , kurban olsun amacın ne inanmıyorsan inanmıyorsundur inananlara saygın olsun , terbiyesizliğe gerek yok

ben 1500 see önceki şeyleri bugün yaşamak zorunda değilim o yüzden diyorum yoksa isteyen kessin ama sokakta çocukların gözü önünde değil!

çamur atanlar bir gün öyle bir yerde bulurlar ki kendilerini feleği şaşırır anlayamaz ne olduğunu.

bizim bayramlarımız kadar güzellik mi var Rabbimize hamd olsun.
dilerim herkes gönlüne göre bayram geçirir...

Bu vesileyle ola ki bayramda kutlama fırsatı bulamazsam, şimdiden hepinizin ve tüm İslam aleminin kurban bayramını kutlarım, Allah ülkemizde barışı, huzuru eksik etmesin, sevdiklerimizle sağlıklı nice bayramlar kutlayalım inşaallah.

gölgen gibi seni takip ediyorum bende

seninde bayramın kutlu olsun mune abla :) Allah ailenle uzun uzun ömür ve nice bayramlar nasip etsin. Amin

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…