Bizim evde de kuralları koyan benim eşim evin yumuşak tarafı, kızlarım daha küçükler ama birşey yapacakları zaman babadan izin alırlar çünkü o garanti izin verir babayı çok kullanırlar. Peki bu beni kötü anne mi yapıyor? Hamile kaldığım günden bu güne kadar onlar benim bir parçam, eşim baba olacağını 5 aylık hamile olduğumda hissetmeye başladı. Ben çocuklarıma kurallar koyuyorsam, onları topluma hazırlamak için. Benim annemde disiplinliydi bekarken babama çok düşkündüm, evlenip çocuğa karışınca annemi anlamaya başladım. Annem benim elim kolum oldu her konuda. Yazmışsınız ya annem gözümün içine bakıyor evden gideyim diye, ev işi yapıyorum yaranamıyorum, bende evin tüm işini yapsam bir yer eksik olsa diğer yaptıklarımda çöp olurdu annemin gözünde ama evlenirken aileme rest çekmek aklıma gelmedi bu yüzden.
yazıyorsunuz ki babası hasta tabi bakacak evet duygusal bakınca olaya öyle ama iş ciddiye binince iki gün sonra lanet edeceksiniz bu duruma. Size göre 1 hafta 10 gün sonra nikah kıyacaksınız peki eviniz hazır mı yoksa ilk önce nikah yapalım evi sonra tutarız mı diye düşünüyorsunuz çünkü 2. Seçeneğin gerçekleşmesi 5-10 seneyi buluyor. Ailesinin yanına gelin giderseniz, ev tutmak için acele etmeyecek, ev halkı çalışıyor demişsiniz o zaman ev işleri yemek yapma size kalacak ayrıca eviniz ayrı dahi olsa muhtemelen çok yakında oturacaksınız yatmadan yatmaya evinize gideceksiniz. Bende evlenmeden önce diyordum ki insan 7 kat el ile geçiniyor kocasının ailesi ile neden geçinemesin ama daha düğün gecesinden geçinilmeyeceğini anladım. İnşallah hayat size bu iddialı konuşmalarınızı tecrübe ettirmez.
kaçanlardan tecrübelerini istemişsiniz, ben kaçmadım ama kaçan 3 kişiyi tanıyorum. Biri 40 yıllık evli kaçtığına lanet ediyor hergün, diğeri kaçtı erkek tarafının gözünde pul kadar değeri yok her yanlışında zaten kaçarak geldi kaçan kıza düğün mü olur biz düğün bile yaptık, kaçarken annesi babası kötüydü, kaçınca kıymete bindi madem bu kadar seviyordu daha niye kaçtı diyorlar, 3. Kaçanın da ailesini tanıyorum, anne- babası 16 yıl konuşmadı zorla barıştırıldılar ama hala tam olarak affetmedi ailesi.
şimdi kaçıp giderseniz her zaman bir tarafınız eksik olacak, çevrenizden birinin düğün telaşını keyifle yaptığı hazırlıkları, evinden telli duvaklı davullu zurnalı çıkarken siz ömrünüz boyunca bunun üzüntüsünü çekeceksiniz emin olun.
Hayat sizin hayatınız, yaşayıp göreceksiniz madem yolunuz açık olsun.