• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaç faktörle güneşten korunursunuz?

nurbanu7

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
6.597
Puanlar
398
Yer
istanbul
Tıp dergisi 'Drug and Therapeutics Bulletin', insanların kanserden korunmak için, daha yüksek faktöre sahip güneş kremleri kullanılması gerektiğini bildirdi.

İngiltere'de kamu sağlığıyla ilgili tavsiyelerde bulunan National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE), 15 faktör güneş kreminin gerektiği düzeyde kullanılmasının yeterli olacağını açıklamıştı.

Ancak 'Drug and Therapeutics Bulletin' dergisi, az sayıda inanın güneşe karşı koruyucu krem kullandığını ve 15 değil, 30 faktör krem kullanılması tavsiyesinde bulunulması gerektiğini kaydetti.

NICE ise, kendi önerilerinin dengeli olduğunu ve İngiltere'yi esas aldığını; daha sıcak iklimlere yönelik olmadığını belirtiyor. Morötesi ışınlar, ciltte hasara yol açıyor ve cilt kanseri tehlikesini artırıyor. Güneş kremleriyse koruyucu tabaka olarak zararlı ışınların cilte ulaşmasını engelliyor.

15 FAKTÖR YETERLİ

Araştırmalar, kalın bir tabaka halinde sürülmesi halinde 15 faktör güneş kreminin yeterince güçlü olabildiğini gösteriyor. Bu konuda önerilen standart, santimetre kareye 2 mg. krem sürülmesi.

Bir yetişkin nedeni için bu, 200 ml.lik şişenin altıda birinin tüm vücudu kaplaması anlamına geliyor. Ama çoğu insan, bundan çok daha az miktarda, santimetre kareye 0,4 ile 1,5 mg. arasında güneş kremi sürüyor. 'Drug and Therapeutics Bulletin' dergisinin editörü Dr. Ike Iheanacho, 15 faktör güneş kremi kullanılması tavsiyesinin, eldeki verileri gözardı eden bir hata olduğunu ve kamu sağlığının yararına olmadığını belirtti.

Dergiye göre, 30 Faktör güneş kremleri, çoğu insan için daha uygun bir koruma sağlıyor ve birçok durumda güneş yanıklarının önlenmesinde etkisi oluyor. Uzmanlar, güneş kremlerinin çok ince tabaka halinde sürülmesinin çok daha az etkili olacağını da vurguluyorlar.

oh ne guzel işte canım :):34: faktör arttıkça fiyatta artıyor

bılıyorum canım.. ben zaten sırf yanmak için aldırdım 30lugu .. hep beyaz nere kadar yaaa gunese çıkıyorum yanmıyorum kızarıp gelıyorum.. oyuzden artık bronz bı tene sahıp olmka istiyorum :)

Son düzenleme:
50 faktör beyaz tenli oldugum için

50 faktör kullandım 2yıl kadar çok çok memnundum
kremler indirime girince alayım dedim fakat 50faktör bulamadım 45 aldım pek bi fark yok zaten arada ondanda çok çok memnunum

benim akne problemim var ve yağlı cildim doktorumun tavsiyesi solante 50+ faktör güneş kremi...fiyatı 70 tl ama inanın değiyor nemlendiricili ayrıca tekrar gündüz kremi sürmeme gerek de kalmıyor ben çok memnunum

Son düzenleme:
açık tenlıysenız 50 ve uzerınden şaşmayın..

ben 3 senedir Sebamed 45 faktör güneş losyonunu kullanıyorum canım. Üzerinde 40 tl yazıyor fakat erkul kozmetikleride 28 liraya satılıyor.

son zamanlarda bu kremler içinde çok kimyasal barındırdığı için kanserojen denmeye başladı, asıl leke bunların içindeki kimyasallarla güneş etkileşime girince oluyomuş, insan neye inanacağını şaşıyor artık

son zamanlarda bu kremler içinde çok kimyasal barındırdığı için kanserojen denmeye başladı, asıl leke bunların içindeki kimyasallarla güneş etkileşime girince oluyomuş, insan neye inanacağını şaşıyor artık

Bu kadar güneşten koruma ürünü var, D vitamini eksikliği çok fazla ve deri kanser türleri de çok arttı. Acaba güneşin yararlı ışınlarını da engelliyor olabilir mi?

kızlar mrb.güzellik uzmanıyım.size önerim 30 faktördür.ama yüz için kullanıcaksanız oil free olması daha dogru olur.yagsız kullanın.he birde 50 faktöre sakın inanmayın gereksiz bir ürün.pazar payını arttırmak için piyasaya cıkarıyorlar.30 faktör cildi %97 korur.50 de aynı sekilde.bebeklere hiç kullanmayın.cünkü daha fazla kimyasaldır.en yüksek koruma 30 dur.

Bu kadar güneşten koruma ürünü var, D vitamini eksikliği çok fazla ve deri kanser türleri de çok arttı. Acaba güneşin yararlı ışınlarını da engelliyor olabilir mi?

aynen, prof. ahmet aydının yazılarınıda okuduktan sonra, acaba para tuzağımı demeye başladım, büyük bi sektör çünkü, yine korkutma yoluyla popüler olmuş bi sektör, ama insan yinede emin olamıyo, gündük yaşamda da kullanırdım eskiden, şimdi sadece denizde kullanıyorum, bilemiyorum artık:26:

Son düzenleme:
50 faktör kullanıyorum.lazer epilasyon yaptırdığım için yüksek koruma gerekiyor

Back