• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kabuss düğünde ve balayında adet olma :( :(

amili

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2012
38
0
26
Ankara
merhaba kızlar.. benim bir sorum olucak.. adetim 3 ay öncesine kadar düzenliydi ancak 3 aydır düzensiz 30 unda adet olmayı beklerken bugün adet oldum.. 11 temmuz ve 15 temmuzda düğünüm var ve balayına da 19 temmuzda gidip 24 unde gelicez.. ve 3 aydır erken olduğum için mayıs ve nisanda da erken olucam ve adetim ya düğüne ya da balayına denk gelicek :(:( mayıs adetimden sonra doğum kontrole başlamayı düşünüyorum acaba mayıs sonu adetimi 5 gün kadar adet geciktiriciyle geciktirip öyle doğum kontrole başlasam etkili olur mu ya da mayıs da doğum kontrole başlayıp balayından gelene kadar hiç ara vermeden kullansam mı bilemedim morelim çok bozuldu düğün ve balayı tarihimizi adetime göre ayarlamışken 3 aydır bana kötü sürprizler yapıyor sizden önerilerinizi bekliyorumm yardım edin kızlar lütfenn..

bende de aynı sorun sozkonusu..en iyisi doktora danışmak bence...yani en azından ben öyle yapıcam..bu doğum kontrol hapları hakkında da çok şey söyleniyo olumsuz anlamda..en iyisi bir uzmandan yardım almak...

Son düzenleme:
ilk önce doktora gitmeni tavsiye ederim ama yinede bir fikir paylaşmak istiyorum.. bende benzer bir durumdayım gittim doktora, doktor bana düğünden sonra son adetim başladığı gün doğum kontrol hapına başlamamı ve devam etmemi söyledi.. adetin kısa sürecek (3gün ) dedi.. riskli biraz ama hakkımızda hayırlısı..

bendede aynı durum var tatlım ilk başlarda tam adetim bitişi düğüne denk geliyordu çok rahattım ama şimdi kına geceme denk geliyor :25: doktora danıştım ilaç vercek bugün gitcektim üşengeçlikten gidemedim :1: bence sende bir doktora danış tatlım :32:

merhaba kızlar.. benim bir sorum olucak.. adetim 3 ay öncesine kadar düzenliydi ancak 3 aydır düzensiz 30 unda adet olmayı beklerken bugün adet oldum.. 11 temmuz ve 15 temmuzda düğünüm var ve balayına da 19 temmuzda gidip 24 unde gelicez.. ve 3 aydır erken olduğum için mayıs ve nisanda da erken olucam ve adetim ya düğüne ya da balayına denk gelicek :(:( mayıs adetimden sonra doğum kontrole başlamayı düşünüyorum acaba mayıs sonu adetimi 5 gün kadar adet geciktiriciyle geciktirip öyle doğum kontrole başlasam etkili olur mu ya da mayıs da doğum kontrole başlayıp balayından gelene kadar hiç ara vermeden kullansam mı bilemedim morelim çok bozuldu düğün ve balayı tarihimizi adetime göre ayarlamışken 3 aydır bana kötü sürprizler yapıyor sizden önerilerinizi bekliyorumm yardım edin kızlar lütfenn..

Canım bende de aynı durum var doktora gittim zaten doğum kontrol hapına başlayacaktım. İki tip hap varmış, biri 21 günlük diğeri 28 günlük. 21 günlükte 7 gün ara veriyorsun. 28 günlükte ara vermeden devam ediyorsun 21 hap renkli 7 si renksiz, ben bunu seçtim. Düğünden bir ay önceki adetimde ilk gün kullanmaya başlıyorum ilacı 7 günlük renksizleri kullanmaya başlayınca adet oluyorsun. İlk kutuda ki renkli ilaçlar bitince ikinci kutudaki renkli ilaçlara geçince hasta olmuyorsun istediğin zaman renksizi içiyorsun ve reglisin. Bence sende bi doktora git canım.

hepinize çok teşekkür ederim canlarımm ama şöyle de bir durum var ben küçük bir yerde oturuyorum ve burdaki doktarlar ilgililer mi bilmiyorum bu konuda yardımcı olabilir mi offff kızlarr nasıl çıkıcaz işin içinden bilmiorum galiba en mantıklısı ilk kutuyu içip ara vermeden ikinci kutuya başlamak ve balayından gelince bırakmak peki bir sorum daha olacak ilk kutuyu içip ikinci kutuya başlayıp ondanda mesela 7 8 tanesini içiyordun ve bırakıyorsun ya adet olduktan sonra bu yarım kutuyu mu bıtırıyorsun yoksa yeni kutuya en başından mı başlıyorsun

evdekı hesap carsıya uymaz dugune yakın regl tarıhın kuvvetle muhtemel degısır balayı dönusu bile olabılrsın stresten benımde dugun gunu regl olmam lazımdı bal ayı dönusu oldum ılla garantıye alayım dıyorsan gcıktırıcı kullanabılırsın ama doktora danıs yinede

Canım zaten doğum kontrol hapına başlayacaksan erken olma riskin kalmıyor telaşlanmana gerek yok:)

hepinize çok teşekkür ederim canlarımm ama şöyle de bir durum var ben küçük bir yerde oturuyorum ve burdaki doktarlar ilgililer mi bilmiyorum bu konuda yardımcı olabilir mi offff kızlarr nasıl çıkıcaz işin içinden bilmiorum galiba en mantıklısı ilk kutuyu içip ara vermeden ikinci kutuya başlamak ve balayından gelince bırakmak peki bir sorum daha olacak ilk kutuyu içip ikinci kutuya başlayıp ondanda mesela 7 8 tanesini içiyordun ve bırakıyorsun ya adet olduktan sonra bu yarım kutuyu mu bıtırıyorsun yoksa yeni kutuya en başından mı başlıyorsun

ben doktora o durumu sordum. bana eğer ara vermezsen kanaman olur ve kurtulayım derken daha kötü olabilir kanaman çok artabilir dedi.. yine de sen bilirsin :/

benimde o gün adet olmam gerekiyordu ama adet geçiktirici kullanmıştım cnm doğum kontrol hapı çok sakıncalı niye onu tercih ediyorsun bebek olma riskini çok azaltıyor

cnm saten biz uzun bir süre bebek düşünmüyoruz hayatımıız düzene koyana kadar o yüzden en etkili korunma yolu doğum kontrol hapı olduğu için bu korunmanın bizim için en doğru olacağına karar verdik tabiki de doktoruma danışacam bu durumu ondan sonra kesin kararımızı vericez doktor bize en doğru yolu vr korunmayı önerecektirr hepinize tekrardan teşekkür ederimmm...

Tabi ki doktora danisilma sarti ile iki ay araliksiz dogum kontrol hapi kullanabilme secenegi varmis. Ben öyle yapacagim. Aksi taktirde bende tam balayi döneminde hasta olmus olacaktim :)

Back