• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kabus geri döndü...besin alerjisi

zerrecik

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2007
296
8
643
Ankara
oğlum bebekken süt ve süt ürünlerine ve yumurtaya alerjisi vardı yaklaşık 2,5 yaşındayken bu sıkıntımızdan kurtulduk artık bitti diye seviniyordum ama iki hafta önce oğlumun bacaklarında alerjik döküntüler oluştu hemen dr a götürdüm deri testi yapıldı ve oğlumun fındık,fıstık,mercimek,bezelye,elma,kivi,çilek,karabiber,kırmızıbiber gibi gıdalara ve polenlere alerjisi olduğunu öğrendim çok canım sıkıldı çoook şimdi oğlum 7 yaşında okula gidiyor yediklerini kontrol etmem eskiisnden daha zor ama bu iş şakaya gelmez biliyorum
kızlar size tavsiyem bu dönem alerjik vakalar için çok kritik bir dönem sizin de çocuklarınızda kaşıntılı döküntü,nefes darlığı,gözlerde sulanma ,sık hapşırma gibi şikayetler varsa en yakın dr a görünmeniz...

öncelikle cok gecmis olsun. gercekten s1k1nt1l1 bir durum. cocugun cok büyük destege ihtiyaci var. dediginiz gibi özellikle okula giderken yedigi besinlere dikkat edilmesi gerekiliyor.
cocugun ögretmeni bu durumdan haberdar mi? en azindan kantinden bisey alip almadigini kontrol edebilir.

geçmiş olsun dileğiniz için teşekkür ederim.öğretmeniyle ve kantinciyle konuştum bu yazıyı yazdıktan sonra astım teşhisi de kondu o yüzden inhaler yapmak için hergün okuldayım sürekli ne yediğini kontrol ediyorum oğlum bu durumdan çok rahatsız ama yapacak bişey yok maalesef.

Back