Kabızlıktan dolayı sancım var. Yardım edin lütfen...

sema.cik

___kızına aşık___
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2008
181
0
38
arkadaşlar 7hafta+3 günlük
kabızlık sorunum vardı
yarım saat önce tuvalete çıktım ve çok zorlandım. şimdi de ara ara sancılarım oluyo. karnımın alt tarafı ve vajinamda. endişelendim. bilgi sahibi olan varsa yardımcı olabilirmi.
kabızlıkta çok zorlama bebek için tehlike yaratırmı? :Saruboceq::Saruboceq:

canım bende de kabızlık var düzenli olarak bol su tüket. 2 kaşık kara üzüm çekirdeği ve 2 çay kaşığı yoğurtla karıştır ye üzerine su iç ama düzenli inan çok işe yarıyo bende. geçenlerde bi arkadaş 2 yemek kaşığı yoğurda yarım limon sık ye dedi sanırım aç karnına çok işe yarıyo dedi ama denemedim. cidden çok zor bi durum çeken bilir kardeş.

canım benim çok saol denicem
kara üzümün sadece çekirdeğinimi yoğurtla karıştırıcam
birde aktardan bulurum herhalde dimi

Canım ben her sabah bir kaşık keten tohumunu yoğurtla yiyorum Gerçekten faydasını gördüm.Hem faydalı hem doğal geçmiş olsun

bende kabızlık problemi yaşıyorum. bende birkaç yöntem işe yarıyor ama herkesde aynı etkiyi yaratmayabilir. 5-6 kuru kayısı ye üzerine su iç yada dayanabiliyorsan sabah aç karnına 1 diş sarımsağı ilaç gibi yut. bende en çok sarımsak işe yarıyor. çok sıkıştığım zamanlarda da sinemaki çayı içiyorum. aktarlarda bulabilirsin. yaprak şeklinde satılıyor. demleyip çay yapıyorsun.

bebeğe zararı olur mu konusunda şöyle cevap vereyim. doktorun mutlaka daha iyi bilir ama benim arkadaşım sorunlu bir hamilelik yaşamıştı. doktoru kesinlikle kabız olmayacaksın. zorlanmak bebeğin düşme sebebi olabilir demişti. fakat dediğim gibi onunki sorunlu bir hamilelikti.bence doktorunla görüş. hatta kabızlıkla ilgili sana diyet de verebilir.

kara üzüm çekirdeği genelde aktarlarda bulunuyo ama belki büyük marketlerde de hazır paketli ya da bahartların yanında açıkta satılıyo. kilosu pahalı ama ben çok az almıştım halen kullanıyorum. sabah aç karnına ye. yarım saat sonra kahvaltı et. yani aradan biraz vakit geçsin. melekberke keten tohumu demiş bi ara kullandım halende evde var ama hamileler kullanmasın diye bi ara bi yazı okumuştum. hamile değilim ama sen de bebek falan yazınca. kara üzüm çekirdeği de doğal ve bir çok şeye faydalı zaten. sen bilirsin.

Yillardan beri yasiyorum .hamileligimdede yasadim sadece ikinmamaya calistim ama ona bi zarari yok merak etmecanim ben gece yatmadan once kaynamis suya 3 kuru kaysi atiyordum ilinincaya kadar bekleyip suyu icip sonrada kaysilari yiyiyodum ise yariyo sancilarin gazdan oluyor ......denemeni tavsiye edrim ve su mayali yogurtlarda ise yariyor....rezene kaynatip icebilirsin bende 3 gundur yapamiyordum ole ciktim vc ye ....ayrica kuru incir...hic birini yapamazsan 1 corba kasigi zeytin yagi ic ...bende bu konudan hep muzdarip oldugum icin cok secenek sunabilirim ...aklima gelirse yine yazarim ...optum canim...

hepinize çok teşekkür ederim.
dediklerinizi deniycem.
biraz içim rahatladı. çok saolun a.s.:1hug:

benımde bı haftadır kabızlık sorunum vardı aksam 1 bardak ılık sut ıctım uzerıne 1 yemek kasıgı zeytınyagı ve kurtuldum :)
aama sinamekı cayından alıcam herzaman degılde arada ıcıcem o cayıda herzaman ıcmek bagırsakları tembellestırıormus.

bol bol meyve ye. beyaz ekmeği bırak doymuyorsan kepekli ekmeğe çavdar ekmeğine başla. sinameke çayınında sürekli kullanıldığında zaraları var diye duydum. ne bilim bağırsaktaki tüylerimi ne kurutuyormuş. zaten hamileysen bitki çayları tüketmemen gerek. ya CELİBON sarımsak demişsin kokmuyormu sonuçta çalışıyoz. insanları rahatsız etmeylim sonra :))) birde nasıl yutuyorsun Allah korusun boğazda taklılır kalır.

bol bol meyve ye. beyaz ekmeği bırak doymuyorsan kepekli ekmeğe çavdar ekmeğine başla. sinameke çayınında sürekli kullanıldığında zaraları var diye duydum. ne bilim bağırsaktaki tüylerimi ne kurutuyormuş. zaten hamileysen bitki çayları tüketmemen gerek. ya CELİBON sarımsak demişsin kokmuyormu sonuçta çalışıyoz. insanları rahatsız etmeylim sonra :))) birde nasıl yutuyorsun Allah korusun boğazda taklılır kalır.

CANIM REZENE BITKISININ BEBEGE BIR ZARARI OLMAZ ZATEN BANA DOKTORUM ONERDI HEMDE BEBEKLERE DOGUMDAN BIR KAC AY SONRA ICIREBILIYORSUN RAHATLATICI VE GAZ GIDERICIDIR ...a.s.

bide doğumdan sonra makatta meme olurmuş. yani hemoroid. çok zorlamadan. kabızlıktan da olurmuş. hamileykende basur çekilirmi korkuyorum vallahi.
çido cum beyaz ekmek tüketiyorum ama dediğini deniycem kepekli ekmek yemeye başlıcam.

hamileliktede hamile olmasanızda kabızlık çok kötü.
Allah kurtarsın bizi kızlar...:roflol::roflol:

bende kabızlık problemi yaşıyorum. bende birkaç yöntem işe yarıyor ama herkesde aynı etkiyi yaratmayabilir. 5-6 kuru kayısı ye üzerine su iç yada dayanabiliyorsan "[FONT="Arial Black[SIZE="2"]"]sabah aç karnına 1 diş sarımsağı ilaç gibi yut.[/[/SIZE]FONT]" bende en çok sarımsak işe yarıyor. çok sıkıştığım zamanlarda da sinemaki çayı içiyorum. aktarlarda bulabilirsin. yaprak şeklinde satılıyor. demleyip çay yapıyorsun.

bebeğe zararı olur mu konusunda şöyle cevap vereyim. doktorun mutlaka daha iyi bilir ama benim arkadaşım sorunlu bir hamilelik yaşamıştı. doktoru kesinlikle kabız olmayacaksın. zorlanmak bebeğin düşme sebebi olabilir demişti. fakat dediğim gibi onunki sorunlu bir hamilelikti.bence doktorunla görüş. hatta kabızlıkla ilgili sana diyet de verebilir.

canım ya sarımsağı yut demişsin ya aç karnına. koku yapmaz mı gün boyu rahatsız edermi. hem kendimizi hem de insanları rahatsız etmeyelim sonra. birde ben hap yutarken bile zorlanırım boğazımda takılıp kalmasın kıızz..:roflol:

CANIM REZENE BITKISININ BEBEGE BIR ZARARI OLMAZ ZATEN BANA DOKTORUM ONERDI HEMDE BEBEKLERE DOGUMDAN BIR KAC AY SONRA ICIREBILIYORSUN RAHATLATICI VE GAZ GIDERICIDIR ...a.s.

kız zeymi rezenene çocuklara verildiğini duymuştum ama sinameke ve yeşil çay gibi bazı bitki çayları hamileyken içme demişlerdi bana. ne bilim korktum bende içmiyorum zaten. normalde çay faydalı bitkiler tabiki de hamileyken kullanmayın derim ben.doktora da sormak lazım tabi.:emir_bebek:

celibon bana cevap vermicen sanırım küstüm bende ben çıkıyorum e sema.cik e de bu kadar bilgi yeterli sanırım.Sağlıklı ve hayırlı günler herkese.

kız zeymi rezenene çocuklara verildiğini duymuştum ama sinameke ve yeşil çay gibi bazı bitki çayları hamileyken içme demişlerdi bana. ne bilim korktum bende içmiyorum zaten. normalde çay faydalı bitkiler tabiki de hamileyken kullanmayın derim ben.doktora da sormak lazım t
abi.:e
yok tatlım ben sadece rezene ıcın soledım amaan yanlıs anlasılmasın sonra ıcen falan olur dıgerlerını bılmıyorum cunku:uhm:

öncelikle geçmiş olsun sana tavsiyem gece yatmadan önce 1 bardak suyun içine 2 kuru kayısı bitane tüm ceviz içi koy üzerini bir çay tabağıyla kapat o sabaha kadar beklesin sabah kalktığında aç karnına cevizle kayısı yiyip suyuda iç bunu hergün devam et kabızlık sorunun biticektir.

kabızlık sorununu bende sık sık yaşıyorum. Ama sabahları aç karnına sıcak süt çok işe yarıyor birde bunu dene canım:içelim::içelim: işe yarıyor geçmiş olsun canım

canım hamilemisin hamilelikte kabız olmak iyi değil derler bence bi doktora görün tabiki çaylar falan var ama doktorda sana neler yapmak gerektiğini söylüycektir.

X