Kabızlık :(

ceylin1907

Mucizemi bekliyorum
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2011
5.046
3.801
373
İstanbul
Arkadaşlar henüz 8 haftalık hamileyim,kabızlıklıkla karşı karşıyayım çok rahatsız oluyorum.riskli bir gebeliğim olduğu için ıkınmaktan da korkuyorum yavrua bişi olacak diye...tecrübelerinizi bekliyorum.

geçmiş olsun canım.En etkili ilaç bol su içmek ve yürüyüş yapmak.Bunun yanında lifli gıdalar da yemelisin tabii.Kayısı,yulaf,incir-dut kuruları,üzüm,erik....Salatalarına zeytinyağı koy veya yatmadan 1 tatlı kaşığı tüket, ama hareketi ihmal etme.

Arkadaşlar henüz 8 haftalık hamileyim,kabızlıklıkla karşı karşıyayım çok rahatsız oluyorum.riskli bir gebeliğim olduğu için ıkınmaktan da korkuyorum yavrua bişi olacak diye...tecrübelerinizi bekliyorum.

Merhaba Ceylin :3: Karatay'ı uzaktan takip ediyordum, oradan tanıyorum seni.

Eğer kronik kabızlık çekiyorsan, doktoruna danışmakta fayda var çünkü gebeliğin çok başındasın. İlerleyen aşamalarda daha büyük bir sorun olmasın. Bende yeni yeni başladı kabızlık.
Belki kuru kayısı, ılık su, en önemlisi bol su, posalı yiyecekler işini çözer ama okuduğum kadarıyla kabızlık gebelikte zaten yaşanan bir problemmiş.

Merhaba Ceylin :3: Karatay'ı uzaktan takip ediyordum, oradan tanıyorum seni.

Eğer kronik kabızlık çekiyorsan, doktoruna danışmakta fayda var çünkü gebeliğin çok başındasın. İlerleyen aşamalarda daha büyük bir sorun olmasın. Bende yeni yeni başladı kabızlık.
Belki kuru kayısı, ılık su, en önemlisi bol su, posalı yiyecekler işini çözer ama okuduğum kadarıyla kabızlık gebelikte zaten yaşanan bir problemmiş.

kronik değil cnm hatta ilk günler sık sık çıkıyodum,2-3 gündür böyleyim.
araştırdım biraz normalmiş,progesteron hormonu rahmin büyümesi vs.sebebp oluyomuş.
benim hareket çok az riskim var diye,suyu da midemi bulandırdığından çok içemiyorum sanırım ondan.
karataydayken nadir yaşadım,çareleri de biliyorum z.yağı içmek,sabah aç karnına su içmek vs ama şuan midem izin vermiyor ona..
acaba rennie başladım ben yanma için, o yapmış olabilir mi?

kronik değil cnm hatta ilk günler sık sık çıkıyodum,2-3 gündür böyleyim.
araştırdım biraz normalmiş,progesteron hormonu rahmin büyümesi vs.sebebp oluyomuş.
benim hareket çok az riskim var diye,suyu da midemi bulandırdığından çok içemiyorum sanırım ondan.
karataydayken nadir yaşadım,çareleri de biliyorum z.yağı içmek,sabah aç karnına su içmek vs ama şuan midem izin vermiyor ona..
acaba rennie başladım ben yanma için, o yapmış olabilir mi?

Rennie'nin prospektüsüne baktın mı, yazıyor mu onunla ilgili birşey?

Arkadaşlar yapabileceklerini söylemiş zaten canım.
Benim sana tek söyleyeceğim,geçenlerde konu açmıştım kabızlıkla ilgili.
Hiç kabızlık nedir bilmem,ama bir kere oldum tam oldu.
Korkudan deli oldum inan ki.
Allah kimseyi çaresiz bırakmasın.Fakat anladım ki,Allah verdikten sonra gebelik öyle hemen Allah korusun çar çur olacak birşey değil.
Sakın korkma,ama kabızda olmamaya çalış riske atmamakta fayda var tabi.

canım sabahları aç karna kocaman bir bardak ılık su ve 3 adet kuru kayısı iyi geliyor ve tabii ki gün içinde en az 4 lt su.. hamileliğimin başından beri böyle başa çıkıyorum kabzlıkla..

bende sabah sıcak su içiyorum. nesfit falan iyi geliyor. erik kayısı iyi gelir. çay falan çok içme hatta hiç içme diyebilirim. su içmek belki içine limon falan sıkarsan daha rahat içersin. allah kolaylık versın başlarda bende de olmuştum oturamıyorum egilemiyorudum sanırsın 9 aylıgım elim belimde dik durmaya çalışıyordum tam belime vurmuştu. erik deneyebilrsin.

Benim de rahim ağzımda serklaj(dikiş) var. hep yatmak zorundayım. Ve ben de sorun yaşadım duphalac şurup kullandım 3-4 şişe başlarda iyi geldi şu an işe yaramıyor. Dün akşam gün kurusu denen kara kayısıdan 6 tane su bardağına koydurup bardağı suyla doldurttum sabah önce kayısıları yedim sonra suyunu içtim bir saat kadar sonra işe yaradı:)) Ama kayısılar çok tatlı oluyor bulantım çok olduğunda yapamadım bunu. çok sıkıntın olursa magnezi calcine çok iyi geliyor dr hastanede vermişti biraz ishal gibi yapıyor...

Çok teşekkürler arkadaşlar
Eski bir Karataycı olarak günkurusu kayısı nasıl aklıma gelmediyse:1:
Hemen alıp başlayacağım yemeye

ilk hamileligimde oldugu gibi bunda da asiri kabizlik yasiyorum. Benim kayisiyla ya da beslenmeyle cozulmedi. Bende hipotroidi de oldugu icin kabizlik kronik. İlacla bile WC de kaldim resmen. Doguma kadar hep ilac kullandim ama ilacini doktordan almalisin. En basta beslenmeyle cozmeye calismani tavsiye edecektir. KEsinlikle bu sekilde denemelisin. Olmuyorsa zaten 10. haftadan sonra ya da acilse daha erken toz ilaci verecektir. Ama kendin tavsiyeyle kullanma.
BEnde de riskli gebelik durumu var. Plesanta previa var ama kullanmak zorundayim. Kar/zarar durumu yani.Kabizlik katlanilacak birsey degil.
Arkadaslar hep soylemis. Suyun icine kayisiyi koy beklet. Kayisiyi ic, arkasindan suyunu ve 1 bardak ilik su ic. Mİdem bulaniyo deme ilacin tadi daha beter. 4,5 ay asiri kusmalarim oldu mecburen ictim ama icmeden once hep stres olurum. Tabi kisiye gore degisir.
Gecmis olsun.

Aynı sorunu bende yaşıyorum 15. haftam bitmek üzere.Normalde zorlanırdım zaten hamilelikte daha da arttı,kayısı gerçekten iyi geliyor birde bol su tabiki.Doktorum bana da bağırsak düzenleyici ilaç vermişti ama bir işe yaramadı, yarısını içmedim zaten çok ilaç taraftarı biri olmadığım için.Ekmeği neredeyse hiç yememeye çalışıyorum ama yine de düzene girmedi bir türlü.Allah yardımcımız olsun....

Canım ya 9 ay o problemi cekmiş bir insan olarak sana iyi haberlerim var :) Kabızlık cok siddetlendigi zaman kullanabilecegin ilaçlar var hamilelikte de kullanılabılen..Hic bir şekilde çözemezsen (dogal yollarla) doktoruna danıs o önerecektir. Ben 9 ay müshil anlamına gelmeyen ama duzenleyıcı bır ılac kullanmıstım o kurtardı beni. merak etme çözümü var:54:

Back
X