• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kabızlık...

goncalove emine

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2007
83
0
86
Ankara
arkadaşlar kızım 8 aylık ne yaptıysam şu kabızlığının önüne geçemedim.nasıl zor yapıyor ağlıyor anlatamam resmen çocuğun nefesi kesiliyor.kompostolar armutlar nelerneler verdim.fitille bile zorlanıyor kaskatı yapıyor.bide koyu yeşil renk..aklınızda daha başka şeyler var mı birde sizlerin bebekleri öyle mi?ne yapcam bilemiyorum.

Çınar'da da ara ara kabızlık sorunu yaşıyoruz kimi zaman alevlenen. O durumda doktorumuz bir kaç gün demir damlamıza ara veriyor. Ben son dönemde kara üzüm suyu veriyorum. Bir kaç saate kalmaz yapıyor. Birde su veriyorum dışkısının bağırsağındaki suyu çekip katılaşmasını önlemek için. Geçmiş olsun. Sevgiler..

hiç başımıza gelmedi. kayısı ve hurma iyi gelir ama bebekte nasıl verilir bilemiyorum. kayısının kompostosu yapılır ama hurmanın yapılıyormu bilemiyorum ama hurma kayısıdan daha çok işe yarıyor. geçmiş olsun.

bızdede oluyor zaman zaman armut verıyorum kayısı kompostosu ıcırıyorum yapıyor bazen yapamıyor glıserın kansuk fıtıl kullanıyoruz hemen yapıyor.su ıcmesıde onemlı tabıı her yemekten sonra ve aralarda su verıyorum 150 cc ıcıyor hemen hemen gunde

bizdede var kızım muzu çok sevdiği halde sırf bu sorundan dolayı veremiyorum kayısı haşlıyorum ben şu güneşte kurutulanlardan muhallebisine falan katıyorum etkili oluyor hurmayı nasıl veriyorlar acaba

aynen ipek de 1 haftadır kabız
zeytin yağı verdim
kayısıyı suda haşladım suyunu ayrı posasını ayrı verdim
ayva haşladım suyunu verdim
armut püresi armut suyu verdim ama hala kabız
bir arkadaş aptamil conformil tavsiye etti olmazsa bir de onu deneyeceğim

bu kabızlık mahvediyo yavruları benim efe de kabız aynı şekilde katı ve yeşil yapıyor bende bugün kayısı kaynattım tel süzgeçten geçirdim koyu kıvamlı olarak kaşıkla yedirdim suyunu denemiştim işe yaramamıştı birde ayva demişti acil doktoru ilk verdiğim gün tabiki ayva suyu haşlanmış ama neyse ilk verdiğim gün çok rahatlamıştı şimdi içmek istemiyor başka yollar deniyorum bizimki de ferro demir ilacından oluyor dün vermedim bugün yine verdim çocuk deliriyor mosmor oluyor fitil verince bile çığlık atıyo oysa poposunu yumuşatmadan vermiyorum ama acı çekiyo

kızlar bebelac ın bir ürünü varmış kabızlık için. doktorunuza danışarak bi deneyin isterseniz.

Kabızlık Neden olur?
En sık rastlanılan neden bebeğin, lif bakımından zengin olmayan gıdalarla beslenmesidir.
Çözümü nedir?
Bebeğe bol su ve sıvı gıdalar tükettirilmelidir. Özellikle kayısı, erik,üzüm,armut gibi meyveler rahat dışkılamayı sağladığı için kabızlık problemine karşı verilebilecek meyvelerdir. Bebeğe anne sütü veriliyorsa; emzirmeye sık sık devam edilmelidir. Bebeğin beslenmesinde mutlaka tahıl içeren ürünler verilmelidir. Tahıllar doğal lifler sayesinde bebeğin barsak hareketlerini hızlandırır ve rahat dışkılamaya yardımcı olur. Bu amaçla Bebelac İlk Tahıllar Kaşık Maması ve Bebelac Tahıllı Armutlu Muzlu Kaşık Maması tüketilmelidir.

arkadaşlar ben bebeğimin kahvaltılık gıdalarını sarı üzüm , kara üzüm, kayısı(gün kurusu)ve kuru eriği kaynatarak ıslatıyorum bir deneyin isterseniz

arkadaşlar konuya gösterdiğiniz hassasiyet için çok teşekkür ederim.yazdıklarınızın hepsini tetk tek yaptım bebelac marka mamada aldım.gün kurusu kara erik kara üzüm incir den oluşan bi pürede hazırladım haşlayarak ama gene işe yaramadı.ne yapcağımı bilemiyorum anlaşılan hemen hemen hepimizin bebeğinde bu sorun var acaba aylarından gelişimlerinden olabilir miki?

kuzey de günde 3-4 defa yaparken şimdi defa ancak yapyor ve zorlanıyor.ek gıdaya yeni yeni geçiyoruz.ondan sanırım.irmikli armutlu muhallebi hazırlayıp içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koydum.faydası oldu gerçekten.

kuzey de günde 3-4 defa yaparken şimdi defa ancak yapyor ve zorlanıyor.ek gıdaya yeni yeni geçiyoruz.ondan sanırım.irmikli armutlu muhallebi hazırlayıp içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koydum.faydası oldu gerçekten.

canım o muhallebiyi nasıl hazırlıyosun

Back