Kabızlık parmak kadar kaka

asya annem

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2024
3
0
28
Merhaba arkadaşlar okumadan geçmeyin lütfen bebeğim 19 aylık mama kullanıyoruz ek gıdayı yemek isteniyor ağzına versek bile yutmuyor bir müddet sonra çıkarıyor yaklaşık 3 aydır kabız kaç kez doktora götürdük çözüm bulamadık önceden de kabız oluyordu fitil lavma fln işe yarıyordu artık onlarda yaramıyor gergin zorlukla 1 parmak kadar çıkarıyor şurup ve zeytinyag kullanıyorum ama hiç faydası yok doktor beslenme raporu çıkarttı ama orada ki yazanları zaten yediremiyorum mamayı da bırakmamızı söyledi zaten mamayı da keyif alarak içmiyor ki onu da ben zorla içiriyorum lütfen başına böyle birşey gelen varsa çözüm yazsın çok üzülüyorum ilk bebegim

Mama 19 aylık bebek icin temel gıda olarak verilmemeli,ek gıda olarak yemedigi herşey ana beslenme düzeninde olmalı artık.Evet yemiyor olabilir ama ac kaldıgında illaki yiyecek.Beslenme düzeni olusturup öğünlerde birlikte oturup az bile yese bu sekilde tesvik etmelisiniz.

Hipp combiotic devam sütü kullanın ve her gun probiyotik verin ben kabızlığı öyle çözmüştüm. İştahsız bebek annelerini en iyi iştahsız bebek anneleri anlar.
Birden devam sütünü kesmek olmuyor alıştığı için. Size tavsiyem mamayı kademe kademe sulandırın. Böylece kalori açığı oluşur karnı doymaz mecbur bir şeyler yemeye başlar. Hem süt ile tatmin olur hem de doymayacağı için iştahı artar. Ama birden çok sulandırırsanız anlar tat farklılığını. O yüzden adım adım sulandırın. Mesela 90 cc suya 3 ölçek yerine 2,5 ölçek koyun. Sonra 2 ölçeğe düşürün sonra 1,5 ölçeğe gibi. 2 Yaşından sonra yemeye meraklı bir nebze artıyor. Sebzeleri çorba olarak teklif etmeye devam edin.özellikle pırasanın çorbası kabızlığıa iyi gelir.

Ergoterapi / yutma terapisi alin muhtemelen hassasiyeti var.
İlk defa duydum teşekkür ederim cvp i
Hipp combiotic devam sütü kullanın ve her gun probiyotik verin ben kabızlığı öyle çözmüştüm. İştahsız bebek annelerini en iyi iştahsız bebek anneleri anlar.
Birden devam sütünü kesmek olmuyor alıştığı için. Size tavsiyem mamayı kademe kademe sulandırın. Böylece kalori açığı oluşur karnı doymaz mecbur bir şeyler yemeye başlar. Hem süt ile tatmin olur hem de doymayacağı için iştahı artar. Ama birden çok sulandırırsanız anlar tat farklılığını. O yüzden adım adım sulandırın. Mesela 90 cc suya 3 ölçek yerine 2,5 ölçek koyun. Sonra 2 ölçeğe düşürün sonra 1,5 ölçeğe gibi. 2 Yaşından sonra yemeye meraklı bir nebze artıyor. Sebzeleri çorba olarak teklif etmeye devam edin.özellikle pırasanın çorbası kabızlığıa iyi gelir.
biz de ilk zamanlar hip kullanıyorduk o zaman bu kadar sıkıntımız yoktu mama fiyatları çok arttığı için aptamile geçtik ondan sonra böyle oldu probiyotik olarak ne vermeliyim cevabınız içinde teşekkür ederim

X