Konu sahibi umarım şifa bulmuştur. Ama gerekenler olursa ben de diyetisyenimden öğrendiğim bir kaç bilgi paylaşayım.
Öncelikle beslenmenizin bol lifli olmasına dikkat edip spor yapın, karın kaslarını çalıştırıcı hareketler yapın ve kesinlikle gunde en az 2,5-3 lt su tüketin. Normal rutininde bunları yapmanıza rağmen bagırsak probleminiz varsa yani bu kabızlık seviyesinde olabilir ya da gitseniz bile kendinize göre yeterli olmadığını hissedip, şişkinliğiniz oluyorsa;
1. Sabahları aç karnına 1 bardak suya (oda sıcaklıgı soguk ya da sıcak degil) 1yemek kasıgı enginar suyu, 1tatlı kaşığı elma sirkesi 1 çay kaşığı çörekotu yağı koyup karıştırıp için bu karışımı çok rahat 1 ay bile kullanabilirsiniz hiç bir zararı yoktur ama unutmayın doğal bile olsa vucut bazı seylere alışır ve etkisi azalabilir o dönemlerde 3-4 haftada bir farklı karışınlar kullanmakta yarar vardır
2. Bir demet maydonozun 4'te 1 ini 4-5 bardak suya koyup 5 dk kaynatıp 5 dk demleyin (yani kaynamaya basladıktan itibaren 5 dk kayanayacak sonra altını kapatıp 5 dk bekleyecegiz ve süzeceğiz) bunu soguk,sıcak ılık tuketebilirsiniz. Her sabah 1 bardak iciyoruz, bi karısımı hazırladıktan sorna en fazla 3 gun icerisinde tüketiyoruz.
3. Çok kötü durumdasınız hemen anında bir çözüm arıyorsunuz. 1-2 tatlı kaşığı hint yağını 1 bardak falan portakal suyuyla karıstırıp için (yutaibliyorsanız direk hint yagını da yutabilirsiniz ama çok kötü bir tadı var o yuzden ben portakal suyu tercih ediyorum tadı güzelleşsin diye, başka bişeyede katabilirsiniz)
4. Aslında normalde bagırsaklarınız iyi çalışıyor ama o sıralar kötü o zaman sabahaları aç karnına 5 tane kuru erik yiyebilirsiniz. Daha az yerseniz etki etmez 5 tane, çok yerseniz de fazla tatlı tüketmiş olursunuz.
Ben yukarıdaki önerilerimin hepsini yaptım. Çok zorda kalmadıkça hint yağını önermem. Ama diğerlerinin hepsini gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. Sadece kuru eriki kabızlıgınız oldugunda yapın baska zaman yapmayın, ilk 2 madde hayatınız boyunca dönüşümlü kullanabileceğiniz önerilerdir. Hiç zararı yoktur. Ayrıca maydanoz idrar yolu enfeksiyonlarına da iyi gelir