Kabizlik icin bitkisel oneriniz varmi?

MutfaKKedisi

Guru
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2008
258
83
318
Merhaba arkadaslar,

benim acilen yardima ihtiyacim var Yaklasik 4-5 Haftadir (affedersiniz) cok kötü bir sekilde kabizim Ben hayatim boyunca böyle agri ve aci hissetmedim.
Sürekli kabizligimin nedenini arastiriyorum, ama aklima birsey gelmiyor. Yediklerimde birsey degistirmedim, meslek olarak hemsireyim, yani sürekli hareket ediyorum,
hergün bol bol su iciyorum, kuru meyva kayisi, incir vs. yiyorum ama hic birsey iyi gelmiyor Doktora gittim bana tek ilac yazdi, ama ilac almak istemiyorum, cünkü bir zaman sonra bu ilaclar bagirsaklari bagimli hale getiriyor ve bagirsagi tembellestiriyor O kadar kötüyümki, inanin kimseye anlatamam Artik hergün tuvalate gitmeye korkuyorum, bazen oturup hickira hickira agladigim oluyor, abartmiyorum ama gercekten cok kötüyüm bunu yasamayan anlayamaz.... Affedersiniz ama Tuvaletin tamami kan icinde kaliyor...

Bana yardim edebilecek biri varmi? Yani hic böyle sorunla karsilastinizmi? :26: Bana size iyi gelen püf noktalari yazabilirmisiniz?

Geçmiş olsun.

4-5 haftadır rahatsızsınız, düzelmiyorsa neden ilaç almamakta ısrar ediyorsunuz?

Bi arkadaşımda da böyle bir problem vardı, stresten bağırsak düğümlenmesi teşhisi konmuştu.

Hemşiresiniz daha iyi bilirsiniz, ama doğal yollardan çözümlenmediğine göre ilaç kullanmalısınız.

Ah canım ya çok geçmiş olsun. Ben de üniversite sınavına hazırlık döneminde yaşamıştım bu sorunu, korkudan tuvalete gitmiyordum. Çok şükür geçti o yıllar. Hala da tuvalete bakamam ben, korkusu kaldı üstümde.

Armut, kayısı gibi meyveler iyi geliyor bir de suyu en az 2 litre iç.

bi iki sefer kullanmaktan alışkanlık olmaz bence. bazen yolculuk filan yapınca bende de oluyor. sabah 2 yemek kaşığı halis sızma zeytinyağı iç. elma ye, ballı limonlu ılık su iç. sabah aç karna. ama ilaç iç öncesinde bi bağırsakların temizlensin sonra sabahları bu dediklerimin birini kesin ye bence. en çok da zeytinyağı etkili. kayısı 1 yiyorsan 3 ye. katı yemekler yerine daha sıvı şeyler tüket, çorba gibi.

Çok geçmiş olsun..Sabah kahvaltıdan önce ve sonra az bir balla birer tatlı kaşığı keten tohumu yemeyi deneyin isterseniz bir de.kuş yemi gibi olanlardan.bütün olarak yutmayın, tek tek çiğnemeye çalışın.

Peki ozaman en azindan 1 hafta ilac alip deneyecegim, Insallah iyi gelir :26:
Periyodik yazdiklarin icin sagol, özellikle zeytin yagini hemen yarin sabah deneyecegim

Keten tohumunu denedim, pek ise yaramadi bende, yinede tesekkür ederim canim

Peki ozaman en azindan 1 hafta ilac alip deneyecegim, Insallah iyi gelir :26:
Periyodik yazdiklarin icin sagol, özellikle zeytin yagini hemen yarin sabah deneyecegim

dene tabi canım zeytinyağı kesin çözüm. nasıl bi ilaç bilmiyorum ama benim de çok sıkıntılı olduğum zamanlarda ayda yılda bi içiyorum 3-4 saatte etkisini gösteriyor , bağırsaklarım tertemiz oluyor. bi daha da içmiyorum. ama belki doktorun verdiği daha tedavi edicidir o konuda bi bilgim yok. inşallah düzelirsin bi an evvel.

kabızlıgı bende yaşarım canım
ve o wcde nekadar agladıgımı bilirim
ilaçları ben kullanırdım ama fayda etmezdi
tek kurtuluşum
bi yemek kaşıgı zeytinyagını içerim
olamdımı fitil gibi sabunu keserim zeytin yagına batırıp oraya yerleştiririm(afedersin)
ve yediklerinede dikkat et canım yogurdun suyu,kayısı mermalatı,erik marmalatı bunlar hep wc de kolay çıkmana yardımcı olur.

Canım çok geçmiş olsun, benim eşimde bir kez yaşadı senin bu yaşadığını öyle korkmuştumki ben wc kanlar içindeydi bayılacaktı neredeyse eşim, bence kuru meyvalardan hoşaf yap günde en az 2 kase iç inan çok faydasını göreceksin Allah yardımcın olsun.

İlacı kullanıp kullanmadığını tam anlamadım.
Ben olsam önce bu durumdan kurtulmak için ilacı kullanır bu sıkıntıdan kurtulurdum.
Sonrası için arkadaşlar tavsiyeler vermiş zaten.
Ben çok su içmeyi tercih ediyorum.Bir de inciri zeytinyağında bekletip yiyormuşsun.
Bunu da bu forumda okumuştum ama ne kadar süre bekletildiğini unuttum.

Çok geçmiş olsun bende bazen yaşıyorum bu sorunu 10 gün çıkamadığım oldu bol roka ye ama limon sıkma bide aktardan taze zencefil al soyup bardağa dilimle kaynar su ilave et 5 dk dinlendirdikten sonra varsa 1 çay kaşığı bal ekle ve iç günde 2 ya da 3 kez iç alışkanlık yapmıyor ve iyi geliyor ayrıca zencefil in çok faydaları var bu şekilde tüketmeye devam edersen dene istersen

ben yıllarca o derdi yaşadım yurt dışındaydım asya kökenli otlarla ilaç yapan bir hekim pazı ve bamya yemeği tavsiye etti hala şükür ederim ara ara kabızlasam hemen ikisinden biri ile işi çözüyorum geçmiş olsun

aa çok şaşirdim ben kabizligin böyle oldugunu bilmiyordum! bende kabizim diye dolaniyorum
benim derdimede çare bulsaniz???

çok afedersniz ben tuvalete gidince zorlanmiyorum, ama sorunum şuki ben tuvalete gitmiyorum! mesela 1 hafta hiç gitmem ve 7-8 günün sonunda giderim oda çok afedersiniz bir damla oluyor iki üç zeytin gibi
bu yüzdende hiç kilo veremiyorum, doktora kabiz oldugumu dedim ilaç verdi ama işe yaramadi, belkide senin gibi zorlanmadigim içindir (

En güzel çözüm hakiki zeytin yağını sabah aç karnına bir ya da iki tatlı kaşığı içmek
Yarım saate kalmadan etkisini gösterir.

arkadaşlar sorununuzun çözümü keten tohumu annem 81 yaşındadoğal olarak kadın yıllardır kabızlık çekiyor sürekli bitki çayları içiyodu onlarda fayda sağlamadı ama ben keten tohumu na alıştırdım annemi düzenli olarak hergün çıkıyo artık 1poşet çekilmemiş keten tohumu alıyorum onu rondada çok az çekiyorum sabah kahvaltısında ben 1 çay kaşığı annem 1.5çay kaşığı ekmeğe bal sürüp üzerine döküp yiyoruz çok faydalı hemde araştırın hemde çözümünüz olur annem artık bitki çaylarından içmiyo hergün tuvalete çıkıyo çok rahatladı banada duacı

Konu sahibi umarım şifa bulmuştur. Ama gerekenler olursa ben de diyetisyenimden öğrendiğim bir kaç bilgi paylaşayım.

Öncelikle beslenmenizin bol lifli olmasına dikkat edip spor yapın, karın kaslarını çalıştırıcı hareketler yapın ve kesinlikle gunde en az 2,5-3 lt su tüketin. Normal rutininde bunları yapmanıza rağmen bagırsak probleminiz varsa yani bu kabızlık seviyesinde olabilir ya da gitseniz bile kendinize göre yeterli olmadığını hissedip, şişkinliğiniz oluyorsa;

1. Sabahları aç karnına 1 bardak suya (oda sıcaklıgı soguk ya da sıcak degil) 1yemek kasıgı enginar suyu, 1tatlı kaşığı elma sirkesi 1 çay kaşığı çörekotu yağı koyup karıştırıp için bu karışımı çok rahat 1 ay bile kullanabilirsiniz hiç bir zararı yoktur ama unutmayın doğal bile olsa vucut bazı seylere alışır ve etkisi azalabilir o dönemlerde 3-4 haftada bir farklı karışınlar kullanmakta yarar vardır

2. Bir demet maydonozun 4'te 1 ini 4-5 bardak suya koyup 5 dk kaynatıp 5 dk demleyin (yani kaynamaya basladıktan itibaren 5 dk kayanayacak sonra altını kapatıp 5 dk bekleyecegiz ve süzeceğiz) bunu soguk,sıcak ılık tuketebilirsiniz. Her sabah 1 bardak iciyoruz, bi karısımı hazırladıktan sorna en fazla 3 gun icerisinde tüketiyoruz.

3. Çok kötü durumdasınız hemen anında bir çözüm arıyorsunuz. 1-2 tatlı kaşığı hint yağını 1 bardak falan portakal suyuyla karıstırıp için (yutaibliyorsanız direk hint yagını da yutabilirsiniz ama çok kötü bir tadı var o yuzden ben portakal suyu tercih ediyorum tadı güzelleşsin diye, başka bişeyede katabilirsiniz)

4. Aslında normalde bagırsaklarınız iyi çalışıyor ama o sıralar kötü o zaman sabahaları aç karnına 5 tane kuru erik yiyebilirsiniz. Daha az yerseniz etki etmez 5 tane, çok yerseniz de fazla tatlı tüketmiş olursunuz.

Ben yukarıdaki önerilerimin hepsini yaptım. Çok zorda kalmadıkça hint yağını önermem. Ama diğerlerinin hepsini gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. Sadece kuru eriki kabızlıgınız oldugunda yapın baska zaman yapmayın, ilk 2 madde hayatınız boyunca dönüşümlü kullanabileceğiniz önerilerdir. Hiç zararı yoktur. Ayrıca maydanoz idrar yolu enfeksiyonlarına da iyi gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…