• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Kabızlığı nasıl giderebilirim?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ta_nem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2011
464
0
0
İstanbul
KIZLAR YARDIM EDİN ENDİŞElerim arttı kızım hergün 6-7 kere kaka yapıyor ve çoğunlukla sert kakalar kabızlığını nasıl giderebilirim bilginiz varmııı anne sütü almıyor 7 aylık

canım stres yapma...benimde 1 yaşında bi oğlum var.dönem dönem bizde yaşadık aynı sorunları..
bi çay kaşığı hakiki zeytinyağı içir..bağırsaklarını çalıştırır..
bide eğer ek gıdaya geçtiysen ki geçmişsindir mercimek çorbası filan içir

canım benim kızımda kakasını 8-9 günde bi yapıyodu 5 aylık.bizde zeytinyağı içirdik çok az günde bi iki kere işe yaradı.istersen bi dene.yada rezene çayı içir.

canım stres yapma...benimde 1 yaşında bi oğlum var.dönem dönem bizde yaşadık aynı sorunları..
bi çay kaşığı hakiki zeytinyağı içir..bağırsaklarını çalıştırır..
bide eğer ek gıdaya geçtiysen ki geçmişsindir mercimek çorbası filan içir

canım zeytin yağının kokusundan hemen anlıyor kusuyor öyle çorba falanda içmiyor çok zor bir çocuk pirinç unu yiyor genellikle

zeytinyağı veya bademyağını mamasına veya yoğurduna karıştır,meyve püresine karıştırabilirsin..

bence öncelikle dr.gidin ,o size bağırsak,sindirim düzenleyici verir..
ama ihmal etme,çocuk büyük tuvaletini yaparken zorlanmaktan
anal fissür yani poposunda çatlak oluşur, belki de vardır..
bu da çok can yakıcı oluyor çocuk için, kuzu kakası gibi tane tane yapıyor kakasını..
senelerce bu sorunu yaşadım çocuğumda, daha yeni yeni aştık sayılır..
önce çocuk doktoruna gidin,o gerek görürse sizi çocuk cerrahisine yönlendirir..
sakın dereceyle,sabunla falan kaka yapmasını sağlamaya uğraşma..

canım yemek aralarında ılık su verirsen oda kabızlığı yumuşatır..yada zeytin yağını suyla seyreltebilirsin

Back