Kabinede revizyon: 4 bakan değişti

bulca

Gönül almayı bilmeyene ömür emanet edilmez.Mevlana
Pro Üye
28 Ocak 2009
33.635
54.443
[h=2]Başbakan Erdoğan'ın yeni kabine listesini bugün Çankaya Köşkü'ndeki olağan görüşmesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e 4 bakanla ilgili değişiklik sundu.[/h] Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesinin ardından yapılan yazılı açıklamada,
İçişleri Bakanlığı'na İdris Naim Şahin'in yerine Muammer Güler,
Kültür ve Turim Bakanlığı'na Ertuğrul Günay'ın yerine Ömer Çelik,
Milli Eğitim Bakanlığı'na Ömer Dinçer Nabi Avcı,
Sağlık Bakanlığ'na Recep Akdağ yerine Mehmet Müezzinoğlu'nun getirildiği bildirildi
İŞTE YENİ BAKANLARIN ÖZGEÇMİŞLERİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kabinede revizyonu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sundu. İçişleri Bakanlığı'na Mardin Milletvekili Muammer Güler, Milli Eğitim Bakanlığı'na Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na Ömer Çelik, Sağlık Bakanlığı'na Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu atandı.
İşte yeni bakanların özgeçmişleri:
İÇİŞLERİ BAKANI MUAMMER GÜLER
İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamlayarak 1972 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.
İlk kamu görevine 14 Mart 1973 tarihinde Balıkesir'de maiyet memuru (kaymakam adayı) olarak başladı. Sırasıyla Çal İlçesi kaymakam vekilliği, Pehlivanköy, Horasan kaymakamlıklarında bulunduktan sonra İçişleri Bakanlığı Personel Şube Müdürlüğü'ne atandı. İçişleri Bakanlığı'nda şube müdürü, daire başkanı, personel genel müdür yardımcılığı ve personel genel müdürlüğü'nde bulundu.
Personel Genel Müdürü iken 29 Ocak 1992 tarihinde Niğde Valiliği'ne atandı. Daha sonra 27 Eylül 1993 tarihinde Kayseri Valiliği'ne ve 6 Temmuz 1994 tarihinde Gaziantep Valiliği'ne atandı. Bu görevini sürdürürken 28 Temmuz 2000 tarihinde Samsun Valiliği'ne atandı. 30 Ocak 2003 tarihinde İstanbul Valiliği'ne atanarak 17 Şubat 2003 tarihinde görevine başladı. 12 Mayıs 2010 Valiler Kararnamesiyle Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'na atandı. 7 Mart 2011 tarihi itibariyle Adalet ve Kalkınma Partisi'nden milletvekili olmak amacıyla görevinden istifa etmiştir.
24. Dönem Mardin Milletvekili olarak TBMM'ye girmiştir. Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi olarak görev yapmış ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Onur Üyesidir.
Matematik Öğretmeni Neval Hanımla 1977 yılında evlenmiştir. Güler çiftinin Barış ve Burcu adlarında iki çocuğu bulunmaktadır. 24 Ocak 2013 tarihli kabine revizyonu ile İçişleri Bakanlığı görevine getirilmiştir.
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ÖMER ÇELİK
Babası Yusuf Ziya Çelik, annesi Dudu Çelik. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde yüksek tahsil görüp mezun oldu ve aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Siyaset bilimi master'ı gördü. Siyaset Bilimci ve Gazeteci olarak çalıştı. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne girerek Genel Başkan Siyasi Danışmanı olarak görev aldı. 2002 ve 2007 seçimleri'nde Ak Parti Adana milletvekili adayı oldu ve seçimi kazanarak 22., 23. ve 24. dönem Adana milletvekili olarak yeraldı. Halen milletvekili olup, Ak Parti Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Ayrıca Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı seçildi. Bekar olan Çelik,İngilizce bilmektedir. 24 Ocak 2013 tarihli kabine revizyonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine getirilmiştir.
MİLLİ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI
ODTÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirdi. İletişim profesörüdür. Anadolu Üniversitesi'nde ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde iletişim felsefesi ve iletişim sosyolojisi üzerine dersler verdi. 1995 ve 1996 yıllarında Kanal7 Televizyonunda 360 derece isimli program yaptı. Aynı dönemde Yeni Şafak gazetesinde yazarlık ve yöneticilik yaptı. [1].Milli Eğitim Bakanlığı'nda ve Başbakanlık'ta danışman olarak çalıştı. Başbakanlık Başdanışmanı ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürütürken 2011 yılında AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için bu görevlerinden istifa etmiştir. XXIV. dönem TBMM Eskişehir milletvekilidir. TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, Türkiye-Kanada Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanı, Türkiye-Brezilya Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanvekili ve Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir. 24 Ocak 2013 tarihinde yapılan kabine değişikliği sonucu Milli Eğitim Bakanı olmuştur.
SAĞLIK BAKANI MEHMET MÜEZZİNOĞLU
Mehmet Müezzinoğlu, 9 Ocak 1955'te Gümülcine'de doğdu. Babasının adı Ali, annesinin adı Fatma'dır. Tıp Doktoru; İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi. İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde iç hastalıkları ihtisası yaptı. Avcılarda bulunan özel bir hastanenin kurucusudur. Avcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Batı Trakya Eğitim Kültür Vakfı ve Balkan Medeniyeti Derneğinin Kurucu Üyesi, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğinin Üyesidir. 23. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Orta düzeyde Yunanca, İngilizce ve Arapça bilen Müezzinoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır. 24 Ocak 2013 tarihinde yapılan kabine değişikliği sonucu Sağlık Bakanı olmuştur.

haber7.com

Son düzenleme:
[h=2]umhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesinin ardından yapılan yazılı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı 'na Ömer Dinçer'in yerine Nabi Avcı'nın getirildiği bildirildi.[/h] Eğitimle ilgili yaptığı çalışmalar ve bu konuyla ilgili donanımıyla Ömer Dinçer'in koltuğuna aday gösterilen Prof. Dr. Nabi Avcı'nın Milli Eğitim Bakanlığı'na getirilmesi kulislerde sürpriz bir karar olarak değerlendirilmedi.
Erdoğan'ın "Nabi Hocam" dediği, entelektüel birikimi, mütevazılığı ve naif duruşuyla politik hayatında her zaman bir denge unsuru oluşturan Nabi Avcı Başbakan'ın 1990'lardan beri yanında olmasıyla biliniyor.
ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER UMUTLANMASIN
Kabine değişikliği sonrası atanamayan öğretmenler yeni bir atama olabileceği konusunda ümitlendi. Erdoğan'ın Gaziantep'te atanamayan öğretmene yaptığı 'Oy verme senin oyuna ihtiyacımız yok' çıkışı gösterdi ki bu değişiklik atanamayan öğretmenler için yapılmadı. Bakan bu nedenle görevden alınmadı.
DİNÇER'İN BAŞINI TABLETLER YAKTI
Ömer Dinçer'in görevden alınmasına, tablet bilgisayarlar konusunda verilen sözlerin yerine getirilmemesi gerekçe gösteriliyor. Başbakan Erdoğan'ın seçim meydanlarında verdiği tablet sözü, pilot illerde sınırlı kalarak yeteri kadar yaygınlaştırılamadı. Bakan bu konuda oldukça ağır kaldı. Projedeki aksaklıklar nedeniyle Bakan Ömer Dinçer görevden alındı.

haber7.com (alıntı)

[h=2]Ak Parti hükümetindeki 4 bakanın değişmesiyle ilgili gazetecilerden peş peşe değerlendirmeler geldi. Bazı gazeteciler hükümetin yürüttüğü yeni sürecin bakanların tespitinde önemli rol aldığını ileri sürdüler.[/h] Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmesinden sonra İçişleri, Sağlık, Kültür ve Turizm ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı'na yeni isimleri ataması gerçekleşti.
Atalarla ilgili gazetecilerden peş peşe açıklamalar geldi. Akşam Gazetesi Genel yayın yönetmeni İsmail Küçükkaya, İçişleri Bakanı Şahin'in çıkışlarının çok sivri olduğunu ve geldiği günden beri belirli kesimlerin tepkisini çektiğini belirtirken Muammer Güler'in Mardin Milletvekili olması dolayısıyla özellikle müzakere sürecine ilişkin önemli bir isim olacağını söyledi.
Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, yeni seçilen isimlerin çok dikkatli seçildiğini, yumuşamaya yönelik bir adım atıldığını özellikle Mumammer Güler ve Nabi Avcı'nın kendi bakanlıklarına yönelik eleştirilere nokta koyacağını dile getirdi.
Yeni bakanlar içersinde Mehmet Müezzinoğlu ile Ömer Çelik'in ise Başbakan Erdoğan'ın en yakınındaki isimler olduğunu Müezzinoğlu'nun sağlık sektörünün içinde yer aldığına dikkat çekildi.
Radikal Gazetesi yazarı Akif Beki,8 bakanlıkta değişiklik beklediğini,dar kapsamlı bir kabine revizyonu olduğunu dile getirirken, kabine değişimine ilişkin kararın daha önce alındığını, Mehmet Müezzinoğlu'nun bakanlık için ilk akla gelen isim olmadığını ancak Başbakan'ı çok iyi tanıdığını söyledi.
Baki, Ömer Çelik'in hemen her kabinede olacak şeklinde isminin geçtiğini nihayet bakanlığa getirildiğini söyledi.Beki, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in daha çok gafları ile kamuoyunun gündemine geldiğini yerine gelen isim olan Muammer Güler'in herkesin kabul edebileceği bir isim olduğunu söyledi.

Kaynak: AA

[h=2]Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, göreve geldiği günden bu yana eğitim için sayısız reformlar yaptıklarını ve projeler yürüttüklerini belirterek, emeği geçen herkese, çalışma arkadaşlarına ve eğitim camiasına teşekkür etti.[/h] Dinçer'in veda mesajı Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde yayımlandı.
Ömer Dinçer, mesajında şunları kaydetti:
''Değerli mesai arkadaşlarım, Milli Eğitim Bakanlığı'nda göreve geldiğimiz günden bu yana eğitim için sayısız reformlar yaptık, projeler yürüttük. Pek çok yeniliği hayata geçirmenin gururunu beraber yaşadık.
Bu süreçte benimle birlikte bu başarıya imza atan, bu yolda emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma ve eğitim camiamıza teşekkür ediyorum.''

Kaynak: AA

had bakalım sil baştan. eğitim yeni bir karmaşaya hazır olsun arkadaşlar. ssz

24 Ocak 2013 20:01 (Son güncelleme 24 Ocak 2013 23:38)
Sağlık Bakanlığı'na getirilen Edirne Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu, bu görevi beklemediğini belirterek, ''Bekliyor olsam Ankara'da olurdum'' dedi.

EDİRNE
Müezzinoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu'ndaki değişikliği Edirne'deki programı sırasında öğrendiğini söyledi.
''Allah ülkemize, milletimize hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin'' diyen Müezzinoğlu, bir gazetecinin, ''Bakanlık bekliyor muydunuz?'' sorusuna, ''Yok, beklemiyordum. Bekliyor olsam Ankara'da olurdum. Bugün Edirne programlarını yaptık. Benim de az önce haberim oldu. İşimiz hizmet. Sağlıklı değerlendirmelerle önümüzdeki dönemde daha iyi olması için çalışacağız'' yanıtını verdi.

Edirne Valiliği'nin düzenlediği programa katılmak için Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu Korosu binasına gelen Müezzinoğlu'nu, Edirne Valisi Hasan Duruer ve diğer protokol üyeleri karşılayarak, tebrik etti.
Müezzinoğlu, Edirne Valiliği'nce Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu koro binasında düzenlenen ''Helva Geceleri'' programında yaptığı konuşmada da etkinliğe ilk defa katıldığını söyledi.

Konuşması sırasında duygulandığı gözlenen Müezzinoğlu, yeni görevinin hem ülke hem millet hem de ailesi için hayırlı olmasını diledi.

1992 yılından itibaren siyaset yaptığını ifade eden Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

''Hep şansımla ilgili bir duam vardı. Ülkem ve milletim adına üstlendiğim sorumluluklarımın hakkını ve hesabını verebilmeyi Rabbim bana nasip etsin. İnşallah Edirnemiz için de ülkemiz için de bizim ailemiz için de hayırlı olur. Tabii eşim, çocuklarım ve ben biraz zorlanacağız. Rabbim bana bu ülkede şerefli, onur duyduğum görevler nasip etti, inşallah bunun da hakkını ve hesabını verebilmeyi nasip edecektir.''
Milletimizi mutlu ettikçe mutlu olalım
''Mutluluğumuz bu milletin mutluluğun üstünde değil, bu milletin mutluluğunun altında olsun, milletimizi mutlu ettikçe biz mutlu olalım'' diyen Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

''Biz bu milletin sıkıntılarını, dertlerini, acılarını paylaşarak azaltmalıyız ki büyüterek çoğaltacağımız mutluluklar olsun. İnşallah bunu başarabiliriz.
Sevinç mi, hüzün mü, heyecan mı, sorumluluk mu, hepsi bir arada. Ama eşim de ben de 36 yılı bitiriyoruz. Ne çok zor günlerde olağanüstü üzülmüşüzdür ne de çok güzel veya çok mutlu günlerde de olağanüstü sevinmişizdir. Ayaklarımızı yerden kesmeden, dengemizi bozmadan, şımarmadan, yapmamız gerekenleri yapmaya çalıştık. Rabbim inşallah bugünden sonra da bu şekilde devam etmeyi nasip etsin.''
Eski Sağlık Bakanı Akdağ ile buluşacak
Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile buluşmak üzere İstanbul'a gideceğini anlatan Müezzinoğlu, ''Sayın bakanımız yurt dışından az önce uçağa bindi. İnşallah İstanbul'da havaalanında kendisini karşılayacağım. Kendisiyle genel kısa bir değerlendirme yaparız. Yol haritamız neyse onu yapmaya çalışacağız'' ifadelerini kullandı.

aa

24 Ocak 2013 20:51 (Son güncelleme 24 Ocak 2013 23:27)
İçişleri Bakanlığı'na getirilen Güler, bu tür görevlerin, herkesin beklediği görevler olduğunu belirterek, ''Beni heyecanlandıran bir görev'' dedi.

TBMM - Kudret Topçu
İçişleri Bakanlığı'na getirilen AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler, ''Benim için ailem için özellikle de temsilcisi olduğum Mardin ili için çok onurlu bir görev'' dedi.

TBMM'de İçişleri Komisyonu'ndaki makamında milletvekillerinin tebriklerini kabul eden Güler, duygularını AA muhabiri ile paylaştı. Güler, şunları söyledi:

''43 yıl önce burslu öğrencisi olduğum, 41 yıl önce de memur olarak başladığım daha sonra da her kademesinde görev yaptığım bir bakanlıkta, bakan görevine getirilmiş olmaktan duyduğum memnuniyeti belirtiyorum. Benim için ailem için özelikle de temsilcisi olduğum Mardin ili için çok onurlu bir görevdir. Sayın Başbakanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza, devletimize şükranlarım vardır. İnşallah layık olmaya çalışacağız. Hayırlı olmasını dilerim.''

''Bakanlık sizin için sürpriz oldu mu?'' sorusuna ise Güler, ''Tabii bu tür görevler herkesin beklediği görevlerdir. Benim için de... Bu mesleğe emek veren bir insan olarak beni heyecanlandıran bir görev'' karşılığını verdi.
Milletvekilleri tebrik etti
Güler, kabine değişikliğinin açıklanmasının bir süre sonra, ana dilde savunmaya ve hükümlülerin cezaevinde eşleriyle görüşmesine imkan tanıyan kanun tasarısının görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'na geldi.

Milletvekilleri, Güler'in yanına giderek, İçişleri Bakanlığı'na getirilmesinden dolayı tebrik etti.

aa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…