Saç Kesim Şekilleri Kabarık ve gür saçlar

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel

merveler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2013
22
0
86
İstanbul
Merhaba kızlar daha önce bunla ilgili konu açmıştım ama tekrar açıyorum. Saçlarım aşırı derecede gür ve kabarık. Aynı zamanda kıvırcık ama saçımı toplayınca dalgası kalmıyo nerdeyse. Benim saçım uzundu ve zaptetmenin yolunu bulmuştum ara makas attırmıştım ve elidor düzleştiri şampuan kullanıp örüyordum kabarıklığı gidiyordu (kabarık saçlılara tavsiye ederim) Ama tam çözümü bulmuşken gittim saçımı kestirdim pişman olacağımı bile bile şimdi daha da kabardı hiçbir şey içe yaramıyor. Yine saçıma ara makas attırdım adam o kadar çok kesti ki saçımın hacminin yarı yarıya inmesi gerekiyordu ama yok yine aynı. Jöle sürünce bile kabarıklığı geçmiyor artık ne yapacağımı bilemiyorum saçım uzasın diye sinameki kürü uyguluyorum ama uzamasına daha çok var zaten uzunken de kabarık. Lütfen bir çözüm önerin saçımı asla açık kullanamıyorum çok komik oluyor lütfen yardımm :(

Benim kuzenimin saçları da senin gibiydi bir aralar, neyse ki şimdi değil çünkü tekniğini bulduk. İşin sırrını şimdi sana da anlatacağım saçlarındaki değişime inanamayacaksın. :21:

1- Ara makas asla attırma bir daha, sinemaki kullanmayı da bırak.
2- Saçlarını yıkamadan önce tara ve saçlarını taradıktan sonra ıslat. Şampuanladıktan sonra durula kremini sür, çık.
Bu arada şampuan olarak sana "Dove Kuru ve Kabaran Saçlar" olanını öneririm, tabiki kremiyle birlikte. :21:
3- Eveet, saçlarını yıkadın şimdi saçlarını "ASLA TARAMA". Herhangi bir şekillendirici spreyin varsa ondan sür, köpük ya da jöle de olabilir.
4- Saçlarını saç kurutma makinesiyle kurutmanı önermem ama illa ki kurutucam diyorsan olabildiğince uzaktan tut ve kuruturken makinenin ağzı aşağı baksın yani saç diplerinden kurutmaya başla ve yavaş yavaş aşağıya indir makineyi fön çekermiş gibi yani sadece fırça kullanmadan yapacaksın bu işlemi bu kadar kolay. :21:
5- Saçlarını asla tarama sadece banyodan önce tara.

GÖRDÜĞÜN GİBİ HİÇBİR ZORLUK YOK NORMAL YANİ. NE Bİ MASKE VAR NE Bİ KÜR SADECE BAKIM TARZINI DEĞİŞTİRECEKSİN O KADAR. :46:

Her gün böyle yapmaya devam et emin ol memnun kalacaksın. :49:

Benim kuzenimin saçları şu an mükemmel denecek kadar mükemmel emin ol :21: :nazar:

Benim saçlarımda kıvırcık ve kabarık o kadar çok dökülmesine rağmen halen gür :D ama ben saçlarımı düzleştirmekten uçlarını kırmıştım geçen ay uçlarından kestirdim ve o kötü görüntü gitti kabarmasına gelince ben asla ara makas attırmam daha çok kabarır o zaman sende attırma saçlarımı yıkadıktan sonra ıslakken lorealin köpüğünü ve ya elidorun belirgin bukleler kremini sürüyorum vigo ile kurutuyorum böylece kabarmıyor ve bukleler belirginleşiyor :D

Benim kuzenimin saçları da senin gibiydi bir aralar, neyse ki şimdi değil çünkü tekniğini bulduk. İşin sırrını şimdi sana da anlatacağım saçlarındaki değişime inanamayacaksın. :21:

1- Ara makas asla attırma bir daha, sinemaki kullanmayı da bırak.
2- Saçlarını yıkamadan önce tara ve saçlarını taradıktan sonra ıslat. Şampuanladıktan sonra durula kremini sür, çık.
Bu arada şampuan olarak sana "Dove Kuru ve Kabaran Saçlar" olanını öneririm, tabiki kremiyle birlikte. :21:
3- Eveet, saçlarını yıkadın şimdi saçlarını "ASLA TARAMA". Herhangi bir şekillendirici spreyin varsa ondan sür, köpük ya da jöle de olabilir.
4- Saçlarını saç kurutma makinesiyle kurutmanı önermem ama illa ki kurutucam diyorsan olabildiğince uzaktan tut ve kuruturken makinenin ağzı aşağı baksın yani saç diplerinden kurutmaya başla ve yavaş yavaş aşağıya indir makineyi fön çekermiş gibi yani sadece fırça kullanmadan yapacaksın bu işlemi bu kadar kolay. :21:
5- Saçlarını asla tarama sadece banyodan önce tara.

GÖRDÜĞÜN GİBİ HİÇBİR ZORLUK YOK NORMAL YANİ. NE Bİ MASKE VAR NE Bİ KÜR SADECE BAKIM TARZINI DEĞİŞTİRECEKSİN O KADAR. :46:

Her gün böyle yapmaya devam et emin ol memnun kalacaksın. :49:

Benim kuzenimin saçları şu an mükemmel denecek kadar mükemmel emin ol :21: :nazar:

Canım çok sağol yardımın için :) Ama ben bu dediklerinin hepsini zaten yapıyorum sadece dove yerine elidor kullanıyorum (kabarmayı önleyici ve düzleştirici şampuan & krem) Benim saçıma bir çözüm yok sanırım. Tek çözüm brezilya fönü onu da birkaç yıl sonra yaptırabilirim. Bu iğrenç saçla devam edicem napalım :(

aynı dertten muzdaribiz ne yazık ki benimde saclarım asırı gür ve kabarık dalgalı ve sac tellerim cok kalın..kullanımı cok zor bu yüzden şu aralar brezilya fönünü araştırıyorum en kısa zamanda güvenilir bir yer bulduğumda yaptıracağım :/

Hiç durmayın brezilya fönünü güvendiğiniz bir kuaföre yaptırın derim :) Benim saçlarım berbattı saç yerine koymuyordum üstten bir topuz çıkıyordum. Görenler ayy ne kadar güzel saçların dese dalga geçiyorlar sanıyordum. İnatçı kıvırcık tarak değdiremiyordum sadece ayda bir kremle banyoda elimle tarayabiliyordum. Kabarıklık mat görünme kırıklar tiftiklenme hepsi mevcuttu bende bir karar brezilya fönü yaptırdım. Çok memnunum şimdi kafam hava alıyor resmen saçım varmış ve rengi ne kadar güzelmiş anladım dümdüz ve parlak oldu.

Bu kadar pırasa gibi düz olmasını istemiyordum hoş yadırgıyorum şuan SHERATONda yaptırdım ben ikinci katında size tavsiye ediyorum.

Argan yağı kullan baya bi kabarıklığı imiyor ve besliyor yada brezilya kalıcı fön yaptır o süredede uzar

Şu aralar brezilya fönü değil de keratin yüklemesi yaptırmayı düşünüyorum. Aslında benzer şeyler ama keratin yüklemesinde saç dümdüz olmuyor kabarıklığı gidiyor. Buna karar vermiştim ki brezilya fönü ve keratin bakımı gibi işlemlerde çok fazla kimyasal kullanıldığını ve bunların kanserojen olduğunu öğrendim şimdi kararsızım

wella'nın wellaflex isimli saç köpüğü saçlarımın kabarıklığına çok iyi geldi tavsiye ederim. bi çok ürün denedim en iyi yatıştıran ve bukle belirginleştiren köpük bu. ara makası asla tekrar deneme bence.

Back