• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kabarık İyileşen Dikiş İzi (Keloid-Hipertrofik Skar) oluşumunu nasıl önleyebilirim? Tedavi Yöntemleri nelerdir?

Stemina

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2024
656
1.791
28
25
Merhaba hanımlar,

Ben bacaktan ameliyat oldum. Dikişler alındıktan sonra normal bir dikiş izi görünümü vardı. Daha önce bir ameliyat tecrübem olmadığı için bu iz için bir şeyler kullanmam gerektiğini bilemedim. (sanırım ne yaparsam yapayım yine kabarabilirmiş) Zamanla bu dikiş izim kabarık (cilt seviyesinden daha yüksek) ve kırmızı bir hale geldi... Buna dikiş izinin iyileşirken kabarması deniliyormuş.

Omzumda da yıllardır kırmızı bir kabarıklık var. Annem aşı olduktan sonra oluştuğunu söylemişti. Keloidin nasıl göründüğünü araştırdığımda, omzumdaki izin de keloid olduğunu öğrendim...

Yakın zamanda bacağımdan tekrar ameliyat olacağım, aynı yerden kesecekler. Bu sefer dikiş izimin kabarmaması (keloid-hipertrofik skar oluşturmaması) için neler kullanabilirim? Eğer yine oluşursa da bu kabarık izi geçirebilecek tedaviler var mıdır? Sizler neler yaptınız? Dikiş izi en azından cilt seviyesine gelsin... Bilen ve deneyimleyen kişiler yazarsa çok mutlu olurum 🩷

Son düzenleme:
İzi anlamanız açısından internetten örnek görsel buldum. Benim izim de aynı boyutlarda sadece daha koyu bir tonda. Cilt seviyesinden kabarık ve kaşıntı yapan bir iz... Eğer bu izlere bir tedavi yöntemi varsa olacağım, ürün varsa da kullanırım ve sonuçları sizlerle de paylaşırım. Bilgisi olanların beni yönlendirmesi yeterli.

IMG_20250112_221534.jpg

Son düzenleme:
Back