Kabakulaksa ne yapmaliyim?

Salon Kadini

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2023
10.681
31.027
518
Sevgili arkadaslar,

Buyuk kizimin (3.5 yas) "anne agriyor" diye gostermesiyle farkettim ki sol kulak alti sert ve sis, su an cevizden buyuk ama yumurtadan kucuk bir sislik var.

ates yok, bogaz agrisi var, bademcikleri kizarmis durumda, dislerinde curuk yok ve ben gectigimiz hafta beta bakteriyel enfeksiyonu atlattigim icin, betadanda supheleniyorum ama bogazinda beyaz mantarimsi goruntu yok.

Bu kabakulak midir?

Kabakulak ise, cocugu uykusundan uyandirip acilen doktora mi goturmeliyim, yoksa atesi cikmadikca sabahi beklemekte sakinca olmaz mi?

Çenesini açıp kapatırken ağrısı oluyorsa kabakulak olabilir ama bence sizin enfeksiyonunuz bulaşmıştır.
Elinizle dokununca anlayabiliyor musunuz lenf mi şişmiş yani hareketli mi kitle?
Çok ağrısı olursa ve düşmeyen ateş varsa gidersiniz acile ama durumu stabilse sabah direkt doktora gösterseniz daha iyi olur aciller de çok fena. Çok geçmiş olsun.

Kitle elime geliyor, 5 cm kadar var, kulak alti sert ve dolgun ama hareket etmiyor gibi geldi bana, uyudugu ve agrisi olmadigi icin cokta kurcalamak istemiyorum, huzursuzlanir.

Su an icin atesi 36.8 gibi oldukca dusuk ve normal seviyede ve artis egilimli olmadigina kanaat getirince rahatca da uyusun istedim.

Sabah götürsem sorun olmaz diye dusunuyorum, ates yok, agri yok, huzurla uyuyor cocuk.

Benim enfeksiyonum agizda pamuk seklinde bariz izler birakiyor, doktorum tipik belirtisi olduğunu soylemisti, o yuzden beta olmadigina kanaat getirmistim ama insallah beta degildir, zira beni surundurdu.

Beta lenfleri şişirebiliyor. O nedenle ben enfeksiyonunuz geçmiş olabilir diye düşündüm.
Kabakulak benim bildiğim genelde iki tarafta da daha yumuşak oynak şekilde şişiyor. Annem anlatmıştı çünkü ben olmamıştım merak edip sormuştum o zaman.
Ama doktor teşhis koyabilir inşallah gece sorunsuz geçer.

Simdi tekrar baktim, ensesine dogru sisme devam ediyor.

Bende kabakulak olmadim hic, oyuzden telaslandim.

Krese baslattigim icin her gecen gun daha cok pisman oluyorum yahu.

Ben çocukken kaba kulak olmıştum. Rahmetli Turgut Özal gibi şişmişti iki tarafta yani homojen bir şişlikti , bana kabakulak gelmedi

Ben çocukken kaba kulak olmıştum. Rahmetli Turgut Özal gibi şişmişti iki tarafta yani homojen bir şişlikti , bana kabakulak gelmedi
Yani su an sisme devam ediyor, sabah nasil bir manzarayla karsilasacagim hic bilmiyorum ki, kabakulakta olmasin hicbir seyde olmasin tabide, o sislik ne o zaman, sabah hastaneye gittigimde yazip bilgilendirecegim burayida.

Sabah götürün doktora. Küçükken biz bütün kuzenler kabakulak olmuştuk doktora gitmedik hiç. Aşımız da yoktu büyük ihtimalle. Şu an kızınızın aşısı var hafif geçirir eğer kabakulak ise. Erkeklerde riskli derlerdi bir de. Sabah aile hekiminize gitseniz bile olur

Evet bende googlelarken gördüm, erkekleri kisir yapıyormus, bizim ailede 35 yildir hic kabakulak vakamiz yok, cok yabancı olduğum bi hastalik korkumda o yuzden, sabah ilk is kendi doktoruna gidecegim artik

Merhaba arkadaslar, kabakulak degilmis.

Lenf bezlerine tutunmus bir bakteriyel enfeksiyondan suphelendiler, kultur ve kan aldilar sonuc bekliyoruz.

Allahım acil şifalar versin inşallah canım benim.

Allahım iyi sonuçlar almayı nasip etsin inşallah.
Cok teşekkür ederim Lale'm, yani genel hali oldukca iyi boyundaki sislik olmasa hasta dahi demezsin, doktorda oldukca sasirdi, kanda enfeksiyon cikti zaten baska seylerede bakiyorlar tabi evlerden irak, bakalim antibiyotik basliyoruz yine.

Cok teşekkür ederim Lale'm, yani genel hali oldukca iyi boyundaki sislik olmasa hasta dahi demezsin, doktorda oldukca sasirdi, kanda enfeksiyon cikti zaten baska seylerede bakiyorlar tabi evlerden irak, bakalim antibiyotik basliyoruz yine.

Basit bir durumdur inşallah canım benim.

İlaçları şifa olsun inşallah.

Kabakulak da ilaç vermiyorlar ağrı kesici sadece kızımda geçirdi okula başladığında
Çok geçmiş olsun

Kabakulak da ilaç vermiyorlar ağrı kesici sadece kızımda geçirdi okula başladığında
Çok geçmiş olsun
Kabakulak cikmadi, lenf noduna bakteri yerlesmis, solunum yolu enfeksiyonu diye dusunuyorlar, kultur aldilar ama hemen antibiyotikte basladilar iste.

Cok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…