Kabak tadı vermeye başladı ...

Bu bölümü yanlış kullananlara ne yapalım ?

• Ankete Katılan
    256
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Anladım ne dediğini kadişim,konular aynı ama tarz farklı onu söylemekti dediğim,yani benşm gördüğüm buydu.Bende yazdım bugün okuyorsun sinir oluyorsun,yapılan yanlışı anlatmak istiyorsun karşı taraf almıyor bunu.

ben de katılıyorum. neden banlanmış diye merak ediyorum.

teşhir edilebilir ve banlanan üye için caydırıcı olacaktır...

bu tarz konulara cevap vererek prim yaptırmamak daha yerinde bir tercih bence
sonuçta forumda üyelerin konu açma özgürlüğü olduğu kadar
bizlerin de yorum yapmama özgürlüğümüz var
ciddiyetten uzak insanların konusuna yorum yapmamayı tercih ediyorum ben
ilgi görmezse belki huylarından vazgeçerler diye.

ortalık şenlensin, şıkkı burda devreye giriyor zaten.

ortalık şenlensin, şıkkı burda devreye giriyor zaten.

işte banlanınca da haksızlık bu, banlandım demeyecek o zaman konuyu geyiğe çevirenler
ortalığı şenlendirdim banlandım diyecek
hem bu kişilerden rahatsız olup hem de amaçlarına hizmet etmek doğru bir tercih değil
anlatmaya çalıştığım bu.

aslında mantıklı ama bu seferde banlanan kişi çok alınganlık gösterebilir
ben üyeliğimin başında gri üyeleri anlamamıştım çünkü forumlar o zamana kadar ilgmi çekmiyordu
sonra gri üyelerin yazdıkları msjları geriye dönük okudum bir kaç kez
konular kapatılmış kişiler banlanmış ve en sonda tabiki senin msjın
konu dışı çok msj olduğundan ya da konuyla alakasız yorumlardan dolayı konuyu kapattığını yamışsın
bu şekilde forum kurallarını keşfettim açıkçası
elbette karşılıklı tartışmalar yaşanabilecek bir ortam burası
ama ben bdv bölümüne saldıranları oradaki konuları geyik muhabbetine çevirenlere çok kızgınım
inanın bir derdim var fikir almaya ihtiyacım var ama bunca sık kullandığım foruma konu açmaya çekiniyorum
çünkü biliyorum kimisi dalga geçecek kimisi bu da dertmi diyecek
mantıklı cevap verenlerin sayısı 1 elin prmağını geçmez
bu yüzden caydırıcı cezalara son gaz devam diyenlerdenim

son zamanlarda bu tür alakasiz konular o kadar cok artti ki... ikaz edincede buda benim derdim kardesim sanane diyorlar
bence uyarilmalilar... cünkü bölümün düzeni cok bozuldu ve insanin giresi gelmiyor artik

her konunun bi bölümü var ama oralar ragbet görmüyor diye bütün konular buraya acilir oldu
cok sinir bozucu

doğru ama bazen dayanamıyoruz işte.geyiğe çevirmek değil de genellikle polemikten ceza alıyoruz bu iki üyenin konusunda çünkü zaten geyiklik bir şey değil konuları.

bdv kaldırılsın..

kimsenin konusunun cevapsız kalmaması için de bugün açılan konuların akışının olduğu bir yer olabilir.bugünün gündemi şeklinde mesela.

Bence de güzel fikir."Yeni Konular" olabilir.Ayrıca "Güncel Konular" olabilir.

Veya tüm konular diye tek bir başlıkta açılıp,yeterince cevaplandıktan sonra ilgili bölüme aktarılabilir.

Sağlık,kozmetik,moda vesairedeki eski konular,yorum almasa bile çok okunuyor.Üye olmayanlar da faydalanıyorlar.

Ayırım cevap beklerken değil,arşivlemek amacıyla yapılabilir.

Ben de bir keresinde hiç ilgi görmeyen bir konuda yardım almak için bdv ye konu açmıştım, oraya kalması bir saat bile beklenmeden ilgili yere taşındı. O bölümde kimsenin okumadığını söyleyip bdv de açabilir miyim dediğimde ise forum kurallarından filan bahsedilmişti. Konu burada bari 24 saat kalsaydı ondan sonra taşınabilirdi, ama kuralların hiçbir şekilde esnetilemediği bir döneme denk gelmiştim, ondan sonra burası editörsüz kalınca da fırsattan istifade edeyim de tekrar konu açayım diye düşünmedim, ama kendi sorunumla ilgili buradan yardım alamamış oldum sonuçta.
bazı konulara gerçekten 1 yıl bile uğranmamış. Biz oraya açsak ne olur açmasak ne olur? Zaten sadece kısıtlı bir sayıda insanı ilgilendiren konular. Örneğin estetik, hamilelik gibi ilgi gören konular birçok insanın ortak noktada buluşabildiği yerler ama benim konum (ameliyat izine dövme) 40 yılda bir insanın başına gelebilen bir şey ve kimse de araştırma filan yapmıyor. Bu tür istisnai durumlar için bdv ye konu açılması mantıklı çünkü orada benimle aynı sorunu yaşayan bir insandan fikir almak değil amacım, zaten bu durumda çok az insan olduğu için, herkesin görüşünü almak isterdim, bu açıdan bir insiyatif kullanılıp bir süre durulmasına izin verilebilir diye düşünüyorum. Hiçbir taviz vermeden, empatiden yoksun robotsu bir yönetimle karşılaştığınızı hissediyorsunuz.
Şöyle bir şey var bdv deki konulara aşina olanlar bilirler. Bir konu açılınca en çok yorum 24 saat içinde yapılıyor daha sonra zaten çok aşırı ilgi gören sansasyonlu bir şey değilse konu bitiyor veya bir kadın eşnin evini terketmesi gibi çok taze bir olayı anlatıyorsa olayın devamında birkaç gün yorum yapılabiliyor . Bu istatistiğe göre benim fikrim: ilgi gören topikler dururken kolaylık olsun diye buraya açanlar uyarı veya ceza alabilir, az kişinin ilgilendiği ve pek uğranmayan topiklerle ilgili bdv de konu açılırsa (gerçekten insanlar cevap almak için ihtiyaçtan buraya yazıyordur demek ki) ışık hızıyla taşınmak yerine 24 saat burda kalmasına izin verilsin.

Bence en makulu konusunun kapatılması.Ya da konu açılmadan önce sizin onayınıza sunulması gibi bir yol olabilir.Ceza vermek bilmiyorum.İnternet sitesi nihayetinde.Hep aynı kişiler yok ki.Her dönem yeni biri girer yeni konu açar.Sonuçta insanlar bu siteyi önemsiyor giriyor belki acemiliğinden,belki gerçekten inadına,belki de dikkatsizliğinden yanlış yerlerde konu açıyor.Hatta bazen müstehcen başlıklar bile atabiliyorlar.Sonuçta kuralları siz koyuyorsunuz.Benim fikrim budur,bir başkası başka fikir sunar.Şimdi burda o kadar çeşitli insan ve o kadar çeşit fikir var ki,o yüzden her kafadan ayrı ses çıkar.Daha çok yorulursunuz.Ceza verilip verilmemesine siz karar verin bence.

Sizin gibi çok rahatsız olan üye var aslında, büyük kısmı bu topiği ya fark etmedi ya da yazmaya çekiniyor çünkü artık tepki almaktan korkuyorlar, özelden bölümün halinden hoşlanmadıklarını dile getiriyorlar bana, kusura bakmasınlar ama 15-20 üye geyik yapacak, konuları çay kahve muhabbetine çevirecek diye bu bölümde her konu mübah her yorum serbest diyemeyiz.

Herkesin derdi dert buraya açılsın diyenler var ama link örnekleri verdim bu topikte, gerçekten sıkıntısı olan üyelere yol gösteren 3 yorum, bilemedin 5 yorum oluyor, lakin konu absürtse ya da içinde evlilik dışı gebelik, etnik köken ayrımı olursa, din, evli erkekle beraberlik vs varsa konu bir saatte 15 sayfalara ulaşıyor, Bir derdim var bölümüne elleşmeyin diyorlar, iyide dertlere ortak olmak, yardım etmekse amaç niye bu bölümde açılan her konuya yansımıyor bu?

Dün bu topikte Kazen bey bir topik var, anasınıfına oyuncak yardımı talep ediliyordu, o topiğin linkini verir misiniz dedi, o sözde ince bir dokunma da vardı aslında, kaç kişi konu nerde acaba, hangi okulun ihtiyacı diye dönüp baktı, yeri geliyor burda açılan topiklerde bende anayım, bende kadınım demeyi biliyoruz ama bunu derken karşımızdakini eleştirmek için diyoruz.

Ben isterdim ki buradaki konulara yorum yaparken bir yandan eğitimci kardeşlerimizin açtığı okul ihtiyacı topiklerine de bakılsaydı, ben isterdim ki tüüü utanmıyor musun evli adamla gezmeye diyenler annesi hasta bir kadına şu hastaneye gidin, Allah şifa versin deseydi.

Bir Derdim Var bölümünün sınırlarını dün itibariyle yeniden çizdik, geyik mi geyik bölümünde yapılsın, konu sahte mi, sahte diyerek konuyu sayfalarca doldurulmasın bildirim yapılsın, hangi ojeyi sürsem diye konu mu açıldı, o konunun burda işi yok, yaptırımlar ağır deniyordu artık BDV'de daha da ağır, forumu olması gerektiği gibi kullanmayı öğrenmek durumundayız.

inan ki bende özelden yazmayi düsündüm mune abla ne oldu bu bölümün hali diye. ama haddimi asarim, isinize karisir gibi olurum diye vazgectim. cünkü forumun eskileri fark ediyor bu bölümdeki degisikligi ve hoslarina gittigini sanmiyorum...
onun oje, bunun sac, sunun tatil basligi derken asil yardim istenilen basliklar arka sayfalara kayiyor, ilgi azaliyor...

cogu acilan baslik dert degil, bi soru veya fikir almak... dert dedigin kendin icinden cikamdigin veya paylasmak istedigin bi ic sIKINtisidir...

sacinin rengini sorcaksan sac bölümü var,
cinsellik sorcaksan cinsellik bölümü var. orda baslik acamiyorum, buraya actim kusura bakmayin demekte sacmalik...
oraya acamiyorsan bunun sebebi var, demek ki herkesin acmasi istenilmiyor...
cinsellik bölümü neden sadece pro üyelere acik? cünkü isim ve adres bilgileri adminlerde mevcut
zamaninda yapilan absürd ve asagilayici yorumlar tekrarlandiginda gereken yapilabilir.
simdi yine üye olur olmaz ilk msji cinsellikle ilgili konular cogaliyor.

o yüzden bence düzen getirilmesi cok iyi oldu, ben sevindim bu basligi görünce cünkü nicedir canimi sIKiyordu bölümün bu hali...

Konuyu görünce bir cevap yazma ihtiyacı hissettim.
Şimdi şahsi fikrim şudur. Eğer konuyu açan yeni bir üyeyse uyarı verilip konusu kapatılsın. Bu bir ders niteliğinde olur, bir daha yapmaz.
E yok 1000 mesajlı, hatta eski sayılabilecek bir üyeyse, bir de üstüne ballandırarak burada ilgi görüyor diyerek başladıysa, gelsin cezalar

Ha bir de şu gereksiz açılan konulara isyan ediyorum buradan. Mune hanım duy sesimi. Affınıza sığınarak söylüyorum, geçen gün zevk suyu hamile bırakır mı adlı bir konu gördüm. Yahu bunun içinde mi bdv ye konu açılır el insaf. Az bir google taramasıyla zaten öğrenirsin. Foruma üye olabilecek kadar internet kullanıcısı ise bir kişi bunu da araştırabilir. Bu ne tembellik yahu?

Son düzenleme:

Aynen yaa... Zevk suyu da ne... Bir de ilişkilerini yada (en kötüsü) organlarını ayrıntılı anlatanlar var ki bazen kendim utanıyorum.

ThirtyFour,
düşüncelerinizi söylemekten çekinmeyin ablacım, eleştirilerinizi, eksiklikleri dile getirin, bu siteye çok uzun yıllardır üye olanlar bilirler ki sitedeki bölümler üyeler istedi diye açıldı, birkaç üye dedi ki saçımızın rengi, saç dökülmelerimizle ilgili bölüm yok, başkaları estetik bölümü isteriz, bir başka grup gebelik bölümü olsun dedi, bölümler böyle böyle oluştu, üye talepleriyle.

Aynen yaa... Zevk suyu da ne... Bir de ilişkilerini yada (en kötüsü) organlarını ayrıntılı anlatanlar var ki bazen kendim utanıyorum.

Yani bunun gibi dünyalarca konu var. Nasıl korunmalıyım, veya hamile kalır mıyım vs. vs. Yahu evli barklı adam hiç mi merak edip de bir dergi okumaz, bir internetten bakmaz. Madem o kadar korkuyorsun hamile kalmaktan biraz sorumlu biri gibi davran.
Bilemiyorum ben mi haksızım, yoksa onlar mı çözemedim.:26:

:))) herkes yavaş yavaş fikrini söylemeye başladı, bu çok iyi
İşte biz bdv'de her konuya izin vermez, hamile kalmayı gebeliğe, korunmayı aile planlamasına taşırsak sizde rahat edersiniz bizde, bdv'de pranga dönemi başladı, eski üyeler ceza alıyor, yenilere uyarı yapılıyor, Kazen'in kulaklarını çınlatmazsam içim rahat etmez, meşhur bir sözü aklıma geldi: "Zindan girişte sağda"

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…