-Kızlar iyi akşamlar,1,5 senelik evliyim.Geçen Sene Aralık Ayından beri çocuk istiyoruz. Polikist over olduğunu öğrendim. klomen + çatlatma iğnesi tedavisi gördüm. Rahim Filmim çekildi(Herşey normal çıktı). Ama bu zamana kadar hiç bir etkisi olmadı uygulanan tedavinin. (Eşimin sprem sayısı normal.)
-Şimdi Sıra Aşılamaya geldi,fakat internette bir makale okudum ve aşılama ile zaman kaybetmeyin direk tüp bebek tedavisine geçin diyordu. Yaşım 22 olduğundan ssk karşıyamayacak ve 3 yıllık evli olmamız gerekiyormuş karşılaması için..
-Ben karar veremiyorum çünkü artık beklemek ve bütün tedavilerimden olumsuz sonuç aldığım için en yüksek şans oranına sahip tüp bebek yaptırmak istiyorum.. tabi bu bize biraz pahalıya patlıyacak biliyorum..
-Bana yardımcı olurmusunuz? öncelikle ilk aşılamayı mı denemeliyim yoksa direk tüp bebeğemi geçmeliyim ??
Canım ben aşılama yaptırıp hemen hamile kalanlarıda duydum, tüp bebek yaptırıp hamile kalamayanlarıda, Allah ne zaman verip nasip edecekse tüp bebekte aşılamada vesile, tabiki tüp bebegin şansı çok ama ilk tüp bebekte tutcak diye bişey yok belki bi kaç defa denemen gerekecek ve maddi durumun iyiyse fazla dokunmaz ama kötüyse baya bi yorar sizi yaşın tutmadıgı için özel yaptırman gerekli oda nerden baksan en az 4000, 5000 Benim ablamda sgk sı olmadıgı için özel yaptırdı 5000 liraya mâl oldu, Bence aşılama ile başla bende 16 aylık evliyim yaşımda 28 bu ay ilaçlarımı aldım aşılamaya başlıycam, senin daha yaşında küçük, yeni evlide sayılırsın aşılamaları deneyim diyene kadar zaten 3 seneyi doldurursunuz maddi olarakda yıkmaz sizi ama senin tercihin tabiki