• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar tüp bebek mi aşılama mı ?

Sevgilitweety

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2013
670
103
123
-Kızlar iyi akşamlar,1,5 senelik evliyim.Geçen Sene Aralık Ayından beri çocuk istiyoruz. Polikist over olduğunu öğrendim. klomen + çatlatma iğnesi tedavisi gördüm. Rahim Filmim çekildi(Herşey normal çıktı). Ama bu zamana kadar hiç bir etkisi olmadı uygulanan tedavinin. (Eşimin sprem sayısı normal.)
-Şimdi Sıra Aşılamaya geldi,fakat internette bir makale okudum ve aşılama ile zaman kaybetmeyin direk tüp bebek tedavisine geçin diyordu. Yaşım 22 olduğundan ssk karşıyamayacak ve 3 yıllık evli olmamız gerekiyormuş karşılaması için..
-Ben karar veremiyorum çünkü artık beklemek ve bütün tedavilerimden olumsuz sonuç aldığım için en yüksek şans oranına sahip tüp bebek yaptırmak istiyorum.. tabi bu bize biraz pahalıya patlıyacak biliyorum..
-Bana yardımcı olurmusunuz? öncelikle ilk aşılamayı mı denemeliyim yoksa direk tüp bebeğemi geçmeliyim ??

-Kızlar iyi akşamlar,1,5 senelik evliyim.Geçen Sene Aralık Ayından beri çocuk istiyoruz. Polikist over olduğunu öğrendim. klomen + çatlatma iğnesi tedavisi gördüm. Rahim Filmim çekildi(Herşey normal çıktı). Ama bu zamana kadar hiç bir etkisi olmadı uygulanan tedavinin. (Eşimin sprem sayısı normal.)
-Şimdi Sıra Aşılamaya geldi,fakat internette bir makale okudum ve aşılama ile zaman kaybetmeyin direk tüp bebek tedavisine geçin diyordu. Yaşım 22 olduğundan ssk karşıyamayacak ve 3 yıllık evli olmamız gerekiyormuş karşılaması için..
-Ben karar veremiyorum çünkü artık beklemek ve bütün tedavilerimden olumsuz sonuç aldığım için en yüksek şans oranına sahip tüp bebek yaptırmak istiyorum.. tabi bu bize biraz pahalıya patlıyacak biliyorum..
-Bana yardımcı olurmusunuz? öncelikle ilk aşılamayı mı denemeliyim yoksa direk tüp bebeğemi geçmeliyim ??
Canım ben aşılama yaptırıp hemen hamile kalanlarıda duydum, tüp bebek yaptırıp hamile kalamayanlarıda, Allah ne zaman verip nasip edecekse tüp bebekte aşılamada vesile, tabiki tüp bebegin şansı çok ama ilk tüp bebekte tutcak diye bişey yok belki bi kaç defa denemen gerekecek ve maddi durumun iyiyse fazla dokunmaz ama kötüyse baya bi yorar sizi yaşın tutmadıgı için özel yaptırman gerekli oda nerden baksan en az 4000, 5000 Benim ablamda sgk sı olmadıgı için özel yaptırdı 5000 liraya mâl oldu, Bence aşılama ile başla bende 16 aylık evliyim yaşımda 28 bu ay ilaçlarımı aldım aşılamaya başlıycam, senin daha yaşında küçük, yeni evlide sayılırsın aşılamaları deneyim diyene kadar zaten 3 seneyi doldurursunuz maddi olarakda yıkmaz sizi ama senin tercihin tabiki :KK66:

Canım ben aşılama yaptırıp hemen hamile kalanlarıda duydum, tüp bebek yaptırıp hamile kalamayanlarıda, Allah ne zaman verip nasip edecekse tüp bebekte aşılamada vesile, tabiki tüp bebegin şansı çok ama ilk tüp bebekte tutcak diye bişey yok belki bi kaç defa denemen gerekecek ve maddi durumun iyiyse fazla dokunmaz ama kötüyse baya bi yorar sizi yaşın tutmadıgı için özel yaptırman gerekli oda nerden baksan en az 4000, 5000 Benim ablamda sgk sı olmadıgı için özel yaptırdı 5000 liraya mâl oldu, Bence aşılama ile başla bende 16 aylık evliyim yaşımda 28 bu ay ilaçlarımı aldım aşılamaya başlıycam, senin daha yaşında küçük, yeni evlide sayılırsın aşılamaları deneyim diyene kadar zaten 3 seneyi doldurursunuz maddi olarakda yıkmaz sizi ama senin tercihin tabiki :KK66:

öyle yapıcamm sanırım en doğrusu aşılama olacakk

öncelikli allah kolaylık versin. bende bebek tedavisine klomen ve çatlatma iğnesiyle başlamıştım. 1 kez aşılama yaptım tutmayınca tüpe geçtik hemen çünkü aşılama yaptırdığım yerle tüp bebek yaptığım yer farklı hastanelerdi. şuanki doktorum aşılamada %15 başarı şansı oluyor. bir kez tutmadıysa vakit kaybetmeye gerek yok demişti. aslında aşılamadan önce oraya gitseydim direk tüpe geçecekmiş. sonuçta onada ücret ödeniyor.ondada ağır ilaç kullanıyosun farketmiyor. en azından başarı şansı daha yüksek. tabi bu benim fikrim ama şimdiki aklım olsaydı aiılama ile vakit kaybetmezdim.

Lütfen bebeği olmayan arkadaşlar okuyun;Bebek sahibi olmak istiyorsanız önce bir medipole uğrayın derim.Mustafa ACET daha önce memorial de görev almış bir doktortur.O kadar tecrübeli ki diğer doktorlarda boşuna zaman ve umudunuzu kaybetmeyin derim...Biz 11 yıllık evli bir çiftiz 2 aşılama 1 tüp bebek denemesi hepsi başarısız ama bunları yapan bütün doktorlar hiç problem yok diyorlar...Siz anlıyorsunuz bir problem olduğunu neden olmuyor peki diyorsunuz...Araştırma gereği bile duymuyor bazı doktorlar 11 yıl uzun süre deyip tüp bebek yapalım diyorlar...Rahim filmi istiyorlar ve burda devreye tecrübe ve işine hakimiyet işin içine giriyor .Malesef detaylı bakmadıkları için en ufak basitmiş gibi görünen büyük problemi gözden kaçırdılar ve bunda birşey yok deyip salladılar. İnanın ben bu olayı memorialde yaşadım hemde türkiyenin 1 numarası dedikleri doktorda yaşadım hala bizi ikna etmeye çalışıyorlardı tüp bebek yapalım diye daha önce nette araştırmıştım histeroskopi diye bir olay var rahim inclenmesi diye avrupanın bazı ülkelerinde bu işlem yapılmadan tüp bebek yapılması yasak.11 yıl bekleyişte sizde tecrübe kazanıyorsunuz ve araştırıyorsunuz ve sonra araştırmaya başladık ne yapmalıyız hangi doktora gitmeliyiz neye göre gitmeliyiz ve sonra gördikki prof,doç,bunların pek önemi yok her işin bir eğli var tecrübelisi ve en ufak ayrıntıyı gözden kaçırmayan bir doktor ve ekibi vardı ve doktorumuzu sonunda bulduk rahim filmini yorumladı o türkiyenin bir numarasının ve tv programlarında sabah akşam gördüğünüz diğer doktorlar birşey yok derken mustafa ACET diğer doktorların bir şey yok dedikleri problemi buldu kafasına takılmıştı bir kere işte sonunda rabbimin derdini veren dermanınıda veririr bilince bir doktor dedik ne yapalım tüp bebek yapalımmı dedik hayır demesini bekledik rahimdeki problemi nasıl çözecekti diye bekliyoruz bize histeroskopi dedi önce rahimini incelemem gerekiyor dedi...Ve haklı çıktı rahimim rahim filmimdekiyle iligisi olmayan çok kötü durumdaydı.İşlem sonrası bize verdiği videoda gördükki rahimim baştan yaratılmıştı.Bize 4-5 ay bekleyeceğiz dedi.Aynen söylediği gibi yaptık 4-5 ay sonra yine geldik doktorumuza şimdi tüp bebek yapabilriz dedi kasım 2014 te tüp bebeğe başladık malesef yumurta rezervi çok kötü ve zor gruba giren ve yumurtalık rezervi yetersiz olan rahim kavitesinin kötü durumuyla hamile kalma şansı olmayan bir hastaydım...Ve mucize doktorumun bilgi ve tecrübesiyle en ince ayrıntıyı bile gözden kaçırmamasıyla tek yumurtayla hamile kalmamı sağladı,evet artık hamileydim inanamadım.Mustafa ACET işte türkiyenin gerçek 1 numarası böyle bir olur...Oun için bu bir iş değildi biz onun ailesiydik öyle görüyor bütün hastalarını Hamileliğime en az bizim kadar sevinmesi ve mutlu olduğununu görmek rabbimin doktorumuzu bize boşuna vesile etmediğini gösterdi.Çünkü biliyordu ki rabbimin bir kulunun sevinmesi rabbinide sevindirir hergününü aynı geçimiyordu sürekli düşünüyordu buyüzden az konuşurdu hergün tecrübesine ,tecrübe ekliyor araştırıyor masa başı doktoru kesinlikle değil sürekli bir koşuşturmaca içinde...Mustafa acet hakkında asla kötü düşünmüyorsunuz tedavide aynı şekilde bu doktor yapar deyip hiç stres yapmıyorsunuz. Azmini görüyorsunuz sizi anladığını biliyorsunuz sizin derdinizi kendi derdi gibi sahiplenmesi okadar etkileyiciydiki bu yazdıklarım ona az gelir inanın en ufak abartma yok yazdıklarımda inanın herkes mustafa Aceti tanısın bilsin istiyorum bütün anne baba olmayı bekleyen ailelerin daha fazla tüp bebekte bütün doktorlar aynı şeyi yapıyor saf satalarıyla uyutulmalarına göz yumamıycam her doktor aynı şeyi yapmıyor işte...Yukarıda yazdığım özellikler her doktorda yok işte buyüzden her doktor aynı şeyi yapmıyor.Derdini veren gerçekten dermanını veriyor buna inanın yeterki doktor Mustafa ACET gibi derdi bulabilsin...Rabbim bütün bebek isteyen ailelerin yolunu Mustafa ACETle karşılaştırıp bebişlerine kavuşmalarını sağlasın... Allah senden razı olsun Mustafa ACET çok özel bir insan ve doktorsun hakkın ödenmez seni rabbim her gittiğin yolda yanında olup yardımcın olsun.Senin gibi dürüst, profesyonel ve tecrübeli doktorlara çok ihityaç var.

Back
X