• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar lütfen bakar mısınız hamilelikte sağ tarafta kasılma

Ahsen__

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2017
119
51
48
33
Herkese merhaba. 9 haftalık hamileyim, dün 3.ayimiza girmiş olduk yani. Ben hiç lekelenme kanama gibi şeyler yaşamadım bu arada. Neyse 2 gün önce doktor randevum vardı gittik, bebeğin gelişiminin iyi olduğunu, kalp atışlarının güzel olduğunu yani kısacası her şeyin yolunda olduğunu söyledi ve beni artık 1 ay sonra cinsiyet için falan çağırdı. Ama benim 2 gündür falan sağ kasık bölgemde yani aslında tam kasıkta değil de kasıkla rahim arasındaki o bölge var ya oralarda kasılmalar oluyor. Yatarken falan olmuyor genelde ama mesela bir hareket yaparken yada yürüyüş yaparken kasılma oluyor. Böyle kuru ağrı şeklinde değil de, kasılma olarak yani umarım anlatabilmişimdir. Sizce bu normal mi? Yani doktora da daha 2 gün önce gittim 1 ay sonraya da çok var. O yüzden tedirgin oldum, bilenler yaşayanlar varsa beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Ben de 8. Haftalarsa kasik ve karın ağrısı yaşadım. Hatta devaminda yasadim. Surekli bir agri hali vardi o haftakarda. Sonra gecti kendiliginden.. Doktor çok şiddetlenmedikçe ve kanama leke olmadıkça korkmamam gerektiğini söyledi. Normalmiş

Herkese merhaba. 9 haftalık hamileyim, dün 3.ayimiza girmiş olduk yani. Ben hiç lekelenme kanama gibi şeyler yaşamadım bu arada. Neyse 2 gün önce doktor randevum vardı gittik, bebeğin gelişiminin iyi olduğunu, kalp atışlarının güzel olduğunu yani kısacası her şeyin yolunda olduğunu söyledi ve beni artık 1 ay sonra cinsiyet için falan çağırdı. Ama benim 2 gündür falan sağ kasık bölgemde yani aslında tam kasıkta değil de kasıkla rahim arasındaki o bölge var ya oralarda kasılmalar oluyor. Yatarken falan olmuyor genelde ama mesela bir hareket yaparken yada yürüyüş yaparken kasılma oluyor. Böyle kuru ağrı şeklinde değil de, kasılma olarak yani umarım anlatabilmişimdir. Sizce bu normal mi? Yani doktora da daha 2 gün önce gittim 1 ay sonraya da çok var. O yüzden tedirgin oldum, bilenler yaşayanlar varsa beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.
O tür kasılmalarınız varsa yatmanızı öneririm. Gerekmedikçe kalkmayın. Çalışıyormusunuz bilmiyorum ama ev hanımıysanız ev işlerini bi müddet askıya alın. Ben ilk 3 ay sürekli yattım. 1 yemek yapıyordum gün içinde onu da ara verip dinlenerek. Yatarken olmuyor dediniz o yüzden yatmanız daha iyi olur. İlk 3 ay çok önemli çünkü.
İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız

Yatın bi süre. Bebek yerleşiyor olabilir sağ tarafa. Belki magnezyum eksikliği de olabilir doktorunuza anlatın mutlaka.

Hamileligimin ilk aylarında benim de oldu kasılmalarım yürürken falan olurdu daha çok doktorum sürekli yatmam gerektigini söylemişti sende şu aralar yatıp dinlen canım çok fazla ayaklanma ilk 3 ay çok önemli eger dayanılmazsa agrıların doktora gitmeni tavsiye ederim❤

Muhtemelen magnezyum eksikliği vardır. Bence bir sonraki kontrolü beklemeden doktorunuza ulaşıp durumu anlatın. Bir de 9 haftalık hamileyim demişsiniz ama 9 haftalık hamilelik 3 ay olmuyor, sanırım yanlış yazdınız.

Bu aylarda sağ tarafta hep bşyler olucak hazırlıklı ol. Benim çok oluyodu ani haraketlerden kaçın yavaş yavaş yap

Özel hastaneye gittiyseniz zaten 10 gün içerisinde ücretsiz kontrol hakkınız oluyor, bence gidip bir görünün.
Kasılmalar bence normal ama tedbir amaçlı gidebilirsiniz

Muhtemelen magnezyum eksikliği vardır. Bence bir sonraki kontrolü beklemeden doktorunuza ulaşıp durumu anlatın. Bir de 9 haftalık hamileyim demişsiniz ama 9 haftalık hamilelik 3 ay olmuyor, sanırım yanlış yazdınız.
3.aya girmis aslinda gebelikte biten ayi soyleriz ya oyuzden aslinda 2 aylik demesi gerekiyordu sanirim.

bebegin buyudugu donemlerde olabiliyor ama yinede bi dr arayip sorun yada kontrole gidin tekrar

2 ay geride kaldı 3. Aya girdik anlamında yazmıştır :KK54:

Benim de o haftalarda bıçak batması gibi anı şekilde ağrı giriyordu doktoruma bahsettiğinde bana düşük önleyici ilaç verdi isim vermiyim ister ağızdan ister vajinadan kullanılabilen alttan kullanıldığında daha etkili olduğunu soylemisti

Bendede oluyor kafaya takılacak bişe değil zannetmiyorum bi sorun olcagını.

Bende de oluyor doktora sordum normal Yat dinlen uzan süreç bu şekilde olacak dedi.

Rahim buyudugu icin kasilma oluyor. Gulerken bile oluyor bazen.
Hafif sanci giriyor degil mi

M
Rahim buyudugu icin kasilma oluyor. Gulerken bile oluyor bazen.
Hafif sanci giriyor degil mi
Evet içten gelen bir ağrı şeklinde değilde sancı kasılma şeklinde oluyor. Ve vajinaya yakın gibi oluyor bazen de şu yandaki kemiklerdenmis gibi hissettiriyor. Heralde dediğiniz gibi rahim büyümesiyle alakalı

Back