- Konu Sahibi MasalPrenses
Lomber ve inceleme alanına giren alt torakal intervertebral disklerde dejenerasyona bağlı T2 ağırlıklı görüntülerde sinyal kaybı mevcuttur. L4-L5 ekleme bakan end platolarda modik tip II diskojenik değişiklik izlenmektedir. Konus medullaris normal lokalizasyon ve sinyal intensitesindedir. L1-L2 düzeyinde disk ve bilateral nöral foramenler normal genişliktedir dural keseye ve sinir köklerine bası saptanmadı. L2-L3 düzeyinde minimal diffüz bulging mevcuttur dural keseye ve sinir köklerine bası saptanmadı. L3-L4 düzeyinde diffüz bulginge ilaveten sol foraminal yerleşimli disk protrüzyonu mevcut olup sol nöral foramen daralmıştır dural keseye ve sinir köklerine bası saptanmadı. L4-L5 düzeyinde diffüz bulginge ilaveten posterosantral yerleşimli disk herniasyonu mevcut olup dural keseye bası izlenmektedir. Bilateral L5 köküne temas mevcuttur. L5-S1 düzeyinde diffüz bulginge ilaveten posterosantral yerleşimli disk herniasyonu mevcut olup dural keseye bası izlenmektedir.Bilateral L5 sinir köküne temas mevcuttur. Daha doktoruma göstermedim ama sanırım bel fıtığı var onca fizik tedavi gördüm kaç tane iğne yedim bir faydasını görmedim