• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar acil yardım.Doktor bana 3 ay önce sende polikistik over var dedi ama ben her zaman düzenli adet oluyorum, tüylenmem yok, kilom yok?

elmira13

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2024
59
10
3
28
Düzenli adet oluyorum, tuylenmem yok, kilo problemim yok. Ama eşimle 3 aydır doğurgan zamanlarimda çocuk deniyoruz fakat olmadi henüz. Sizce neden olabilir? Soğan kürünü yaptım bu ay tekrar deneyeceğim... Moralim çok bozuluyor. Bu ay hamilelik belirtileri yaşadım üzerine adetim gecikti ilk defa... 5. Gun gecikmeden sonra regl oldum bugün. Cok korkuyorum... 8 temmuza da randevu aldim bakalım doktora gideceğim inşallah. Bu konu hakkinda bilgisi olan var mi ....

Düzenli adet oluyorum, tuylenmem yok, kilo problemim yok. Ama eşimle 3 aydır doğurgan zamanlarimda çocuk deniyoruz fakat olmadi henüz. Sizce neden olabilir? Soğan kürünü yaptım bu ay tekrar deneyeceğim... Moralim çok bozuluyor. Bu ay hamilelik belirtileri yaşadım üzerine adetim gecikti ilk defa... 5. Gun gecikmeden sonra regl oldum bugün. Cok korkuyorum... 8 temmuza da randevu aldim bakalım doktora gideceğim inşallah. Bu konu hakkinda bilgisi olan var mi ....
Muayene de bana da polikistik over sin denmişti hormon testlerinde polikistik olmadığım amh değerimin düşük olduğu ortaya çıktı hormon testi yaptirmadiysaniz hormon testi yaptırın. 3 ay bebek için kısa bi süre hiç bi problemi olmayan çiftlerin bile olmayabiliyor eşinizde sizde iyi bi doktora gidin.Ne kadar çok düşünürseniz o kadar çok hamilelik belirtisi yaşarsınız akışına bırakın ben akışına bıraktığım zaman hamile kalabildim

Bir polikistik over sendromu bir de polikistik over görünümü vardır. Ben de de polikistik over var ben de düzenli regl oluyorum kilo problemim yok, bu polikistik over görünümü oluyor yani sendromsuz polikistik ovar. Zaten düzenli regl oluyorsan tedirgin olmana gerek yok. Hormon testi amh testi yaptırman mantıklı olur. Eşin semen analizi yaptırabilir. Ve yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi 3 ay kısa bir süre. Bu arada yumurtlama döneminden önce en az 1 defa ilişki yaşamanız iyi olur çünkü sperm 5 günden fazla dışarı atılmazsa kalitesi düşer. Yani yumurtlama döneminden önce hiç ilişki yaşamayıp tam yumurtlama döneminde ilişki yaşarsanız şansınız azalır çünkü o sperm kalitesi düşük olur.

Ben 3 yıllık evliyim 23 yaşındayım adetlerim hep düzenli olur benimde hiç tüylenmem veya aşırı kilom yok doktor kan tahliline baktı ve pcos dedi klomen kullandım geçen ay 14. Günümde yumurta büyümüş kontrolde öğrendim bunu 2 gün sonra yine gittin yumurta kendiliğinden catlamis ama ben yine regl oldum bu ay tekrar klomen kullandım bakalım hayırlısı dua edelim birbirimize 🙏

Back
X