• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlık zarı acısı mı hafif bir vajinismus mu yoksa genel darlık mı

Sunilka

Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2020
168
62
13
Merhaba ben vaji kısmını okudum oradaki arkadaşlar gerçekten çok yardımcılar ve bana rahatlık verdiler.

Birkaç sorum var

vajinismus u yenenler bu kez zarın yırtılma acısını nasıl yaşıyorlar?
çünkü ora açılınca girişe, bu kez zar yol üstünde hala duruyor olmalı

ben genişletici kullanıyorum vaji grubunun önerisiyle.
acaba sadece darlık mı var /varsa bu darlık ne kadar sürede açıldı sizde

tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim aşırı stres yaptı bende

Canım vajinusmus yoktu bende ama bende 1 ay ilişkiye girmekte zorlandım şuan 2 yıllık evliyim ama hala acı oluyor inan 😊 kendini korkutma her kadında olan bisey acı hissi

Canım vajinusmus yoktu bende ama bende 1 ay ilişkiye girmekte zorlandım şuan 2 yıllık evliyim ama hala acı oluyor inan 😊 kendini korkutma her kadında olan bisey acı hissi
İki yılda artık acı olmaması lazım ya 😅 uzun aralıklarla mı giriyorsunuz ilişkiye? Bizim bir aydan fazla ara olduğunda ben oturamıyorum da 😅

kuruluktan mı oluyor acı

bi de ilk baştakı acı darlık yüzünden miydi
zar nasıl yırtıldı?

İki yılda artık acı olmaması lazım ya 😅 uzun aralıklarla mı giriyorsunuz ilişkiye? Bizim bir aydan fazla ara olduğunda ben oturamıyorum da 😅
Eşim askeri personel görevlere gidiyor ondan olabilir 😂 ama çok kişiden duydum eşi normal işlerde olanlarında olabiliyormuş ağrısı normal bisey bu adet sonrası rahim biraz toparliyo 😊

kuruluktan mı oluyor acı

bi de ilk baştakı acı darlık yüzünden miydi
zar nasıl yırtıldı?

Zar yırtılma diye bsy yok. Bu yanlış bilinen bir şey. Ve zaten insan kendini kasmasa kanama gelmemesi normal olanı.
Oysaki kan gelmesini normal biliriz bu da yanlış bilinir.

Zar yırtılma diye bsy yok. Bu yanlış bilinen bir şey. Ve zaten insan kendini kasmasa kanama gelmemesi normal olanı.
Kizlik zari diye bisey var sahsen ben yirtildiginda hissetmistim içimde biseylerin koptuğunu. Ve ayrıca yoksa neden doktorlara kızlık muayesini için gidilir ve kızlık zari dikimi diye bisey niye var o zaman 🤔

bendeki o genişletici seti uygularkenki acı hissi ne o zaman acaba. sanki deri parçası çok geriliyormuş gibi bi acı :(

Eşim askeri personel görevlere gidiyor ondan olabilir 😂 ama çok kişiden duydum eşi normal işlerde olanlarında olabiliyormuş ağrısı normal bisey bu adet sonrası rahim biraz toparliyo 😊

Değişik geldi de bana 😅 belki diğerlerinde kuruluk falan vardır. İki ilişki arası uzun olduğunda bi de olduğu zaman da sık yapınca bende de oluyor acı 4.5 yıldır aktif cinsel hayatım var benim de. Düzenli olduğunda acı ağrı olmuyor pek.

Kizlik zari diye bisey var sahsen ben yirtildiginda hissetmistim içimde biseylerin koptuğunu. Ve ayrıca yoksa neden doktorlara kızlık muayesini için gidilir ve kızlık zari dikimi diye bisey niye var o zaman 🤔

Şu şekilde zar var ama bunun bilirsiniz ki çeşitleri de var. Esnek olanda kan gelmez. Diğer çesit olanlarda da eğer rahat olunursa kanama olmaz.gelirse de zorlama olduğundan tahrip görüyor diyebiliriz.kastetmek istedigim bu.

Değişik geldi de bana 😅 belki diğerlerinde kuruluk falan vardır. İki ilişki arası uzun olduğunda bi de olduğu zaman da sık yapınca bende de oluyor acı 4.5 yıldır aktif cinsel hayatım var benim de. Düzenli olduğunda acı ağrı olmuyor pek.
Rahminiz geniş olabilir yada doğum yaptıysanız ondan pek acı duymuyor olabilirsiniz 🤣

Şu şekilde zar var ama bunun bilirsiniz ki çeşitleri de var. Esnek olanda kan gelmez. Diğer çesit olanlarda da eğer rahat olunursa kanama olmaz.gelirwe de bu yirtildigindan değil zorlama olduğundan kastetmek istedigim bu. Rahat olmayla alakalı.
Esnek zar dışında bütün zar çeşitlerinde kanama olur

Esnek zar dışında bütün zar çeşitlerinde kanama olur

2 yıl vajinismusla uğraşmış yapmadığı araştırma kalmamış 1 psikiyatrist 2 psikolog -ki biriyle tamamen seans görüşmelerim oldu- ve çok sayıda jinekologla görüşen biri olarak bunları söylüyorum ☺️
Şu kan yırtılma olayını daha fazla dillendirip daha çok korku yaratmamak adına gerçekleri öğrenmemiz gerekir diye düşünüyorum.
Ve tekrar söylüyorum eşler rahat olursa ne acı ne kan bunları gerçekten yaşamiyorlar.
Psikoloğumun verdigi örnek şuydu,
Baş parmak ve işaret parmağıyla küçük yuvarlak yaptı.buraya 2 3 parmağı sokmaya çalışırsan ne olur zorlanır yara alır. Bu durumda böyledir demisti.

Back
X