K.v nin giyim kuşam gibi şeylere çok önem vermesi bunaltıyor

ensereh06

Guru
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2013
278
124
Merhaba dün akşam misafirlerim vardı k.v ler ve eşimin akrabaları bütün herşeyi dörtdörtlük hazırladım ev temizliği düzen yemek ikramlar k.v genel olarak giyimin uyumlu olmasına çok önem verir mesela geçenlerde örgü patik ayağımda dışarı çıktım yani onlara gittim bir arkadaşı vardı ayağıma bakmış o gidince bana dedi ki dikkat et seni hor görürler sen Ahmet'in karısı sın güzel giyinmen gerekir (bunu sık sık tekrarlar ve bu cümlesi bana iticî geliyo) Ahmet kim yani cumhurbaşkanı mı yanlış anlamayın eşime çok değer veriyorum hepimiz insanız demek istedim kim derken neyse bu arada patik ayakkabının içinde gerçekten hiç hoş gözükmüyor biliyorum iki adımlık yer diye önemsememiştim neyse gelelim dün akşama dün çok şık bi etek ve bluz giymiştim evimiz soğuk olduğu için ayaksız külotlu çorap giydim birde ince çorap tabi bu ikiside siyah çok acele ettiğimden farketmemişim ayaksız çorap ince çorabın altından ve eteğimin altından gözüküyormuş eteğim araboy neyse kv karşımdaoturuyo uzuuuuun uzuuuun dklarca bacaklarıma baktı ne var diye düşünüp baktım gerçekten hoş gözükmüyodu ama diz donu gibi Abes deildi tabi sonra gittim güyaa daha düzgün dursun diye külotlu çorabı bileğime indirdim öteki çorabı üstünden geçirmedim yani böyle giyen birini görseniz ayıplarmıydınız lütfen dalga geçmeyin(daha önceki konularımdan bazıları a çok tepki verenler oldu) yorumlarınız neler kendimi kötü hissettim çorap yüzünden kv in bu tarz haraketleri beni ondan soğutuyo haksız mıyım

kv eşin kıyafete harcadığın parayı lüzumsuz harcama gibi görmüyosa hoşlarına gidiyosa sende al giyin süslen benim kv de öle bana senin kv gibi sölemez ama bi elbise almaya diye çıkarım 3-4tane alır dönerim geçen tanışma yıldönümümüzdü eşim yüzük almayı düşünmüş annesiyle gitmişler set aldılar geldiler benim takıp takıştırmamı seviyo kadın

sana kırıcı olarak ifade etmiyosa çokta problem değil

ayaksız çorabın dizden görünmesi falan nasıl bir şey hayal edemedim ben.
gözümün önünde kısa don gibi bir şey geldi:KK76:
sizin ortamınızı bilemem,neyi götürür neyi götürmez.
ama kendime göre söylersem,kayınvalidem ne derse desin ben kendi arzuma göre giyinirim.
çünkü abes bir şey olmaz üzerimde.öyle misafir geliyor diye de etek falan giyemem,hizmet edeceğim sonuçta,rahat olması lazım.
kayınvalidem de etek giyeceksin demez.
aman ne tuhaf konu:KK34:

İnsan evinde ne isterse giyer hele de soğuksa

Takmayın böyle her şeyi düşünürseniz dert sahibi olursunuz

Kayınvalideniz çoraplarınıza uzun uzun bakmış olabilir ama bu bir çok insanın dikkatini bile çekmez, üzülmeyin böyle şeylere

e hoş görünmez tabi. gencecik kadınsınız külotlu çorabın altından taytın belli olması hoş değil bana görede.
güzel bir buluz ve etek giymişsiniz, altında niye öyle bi görüntü oluşsun ki.
bence de biraz daha özenli olmak lazım gibi gibi :KK31:
amaaa tabi bu kayınvalideyi hiiç alakadar etmez :KK45:

Son düzenleme:
bence dısarıya çok fazla kıyafetine karışma hakkı verme, sonra altından kalkamıyorsun... uygun bir dille söyleyiş biçiminden rahatsız oldugunu dile getrmelısın, rahatsız oldugunu bilmesse sürekli eleştirir....

tatlim kayinvaliden kotu.bisey dememis. Senin hor gorulmeni istemiyor. Ki acikcasi hor da gorulursun. Bir laf vardir. Insanlar kiyafetleriyle karsilanir konusmalariyla ugurlanir. Kv seninle guru duymak istiyo niye arkadan sonradan gorme densin. Dikkat et azcik, evet esin cbaskani olmayabilir ama sen sik olmasan bile boyle patik.matik olatlyina dikkat et insan icine karisirken. Makyajsiz sokaga cikmiyorum. Parfumsuz asla.. corabin altindan o tayt gibi seyi goren esinin ailesinin yaninda seni gorgusuz olarak degerlendirebilir. Kvden boyle olsun istemiyo demekki

Hassas bi konu tabiki ama siz buraya yorumlayalim diye paylastiginiz icin dusuncelerimi solemekte rahatim; Kayinvalideniz kesinlikle hakli:KK43: boyle seyler gercekten cok onemli. Eviniz soguksa terlikklerinizi vs giyersiniz misafir gidene kdr
İdare edersiniz biraz. Hele patikler:KK43: ayrinti gibi dduruyo olabilir ama gercekten cok onemli :KK43: Sik gorunmek icin her dakika dikkat etmek zorunda degilsiniz tarzinizi cizer ona gorr parcalari birlestirirseniz cok kolay olur

çok merak ettım anlayamadm hanı bılekte bıten tayt gbı bırsey gıydınız sıyah.. bir de ayagınıza ınce sıyah bır corap gıydınız ve bu ınce sıyah corabıda kalın taytın ustune mı cektınız?
eğer doğru anladysam mantıken de yanls degl mı nıye tam tersını yapmadnz kı? yada sıyah kalın opak coraplardan alıp tumden kurtulablrsnz...

sız ayrıntıdan hoslanmyrsunz kayınvalıdenz ıse dıkkatlı bır kadın bence sık gıyınmeye dıkkat edınn hem kendınızıde ıyı hıssedersınz...

sıkmayın canınızı,biraz aceleyle yapılmış şeyler olabilir.
sanki hangimiz yapmıyor bunları.misafir dolayısıyla telaşlanmısınız nevar yani bundan.
Takmayın kayınvalidenizede

Giyinmeyi bilmiyormusun canımda bu kadar çok giyim konusunda kv. uyarı alıyorsun...
Aslında çok hoş bir şey bana böyle diyen olsa mağazalardan çıkmam :KK34:

Kvniz kötü niyetli gibi gelmedi bana.Sadece şu bir gerçek annelerimiz bize birşey söyleyince batmaz ama kv söyleyince batıyor arkadaş,bana da batıyor iyi niyetli olsa bile.Dediğiniz giyim şeklini pek anlayamadım ama siz de zaten farketmişsiniz hoş durmadığını.Kıyafet seçme tamamen zevk işi, ancak tabi ki bazı ortamlarda bellidir nasıl giyinmek gerektiği.Siz anladığım kadarıyla rahatlığı seviyorsunuz,kvniz de daha süslü giyinmeyi seviyor.Gelini olduğunuz için sizi güzel kıyafetlerle görmek takdim etmek istiyor bu da güzel birşey, çok bunalttığını hissederseniz de söyleyin uygun bir dille bunu kvnize.

kv eşin kıyafete harcadığın parayı lüzumsuz harcama gibi görmüyosa hoşlarına gidiyosa sende al giyin süslen benim kv de öle bana senin kv gibi sölemez ama bi elbise almaya diye çıkarım 3-4tane alır dönerim geçen tanışma yıldönümümüzdü eşim yüzük almayı düşünmüş annesiyle gitmişler set aldılar geldiler benim takıp takıştırmamı seviyo kadın

sana kırıcı olarak ifade etmiyosa çokta problem değil

MaşAllah sizde güzel ifade etmişsiniz,takıp takıştırmanızı seven ve sizin için paraya acımayan bir k.valide söz konusu.

Fakat,'kadın' diye nitelendirmeseydiniz,daha kibar ve şevkatli olurdu sanki.

(kayın validem,eşimin annesi yada annem)..

bende tesettürlüyüm canım eteğimin altına diz altına kadar tayt giyerim görünmez kışın ince çorapta giymem kalın kilotlu çoraplar var yada kıyafetime uygun renkte kısa çorap giyerim taytını yukarı toplarsın bidahaki sefere sorun kalmaz

senin ki yine giyimine karışıyor şanslısın benim kayınvalidem kilolarımı dilinden düşürmezdi küçük kızkardeşim var zayıf daha küçük zaten eee uzun boyluyuz da biz kardeşler olarak kızım bak ne güzel fiziğin var yemede ablan gibi kalçalanma dedi ben çok ağlamıştım yeni doğum yapmışım sonuçta hassasım kardeşim nasıl üzülmüştü dövücem bu kadını niye uğraşıyo seninle diye şimdi rejimdeyim zayıflıyo dedi eşim her aradığında zayıfladın mı kaç kilo verdin diyo sen şanslısın yani bidaha bişey derse anne alışverişe çıkalım ozaman seninle de ona aldır

Kimi ilgilendirir ki ne giyindiğiniz ?
Kayınvalidenizi ilgilendirmez .
Ayrıca ' Sen Ahmetin karısısın ' demesi ayrı iticilik .
Pijama giyin gez evde kimi ilgilendirir ?

X