Kınanın Sağlığa Faydaları

Nurgul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2007
269
107
123
Kına ayak mantarına iyi geliyor
Dr. Ömer Coşkun, ayak mantarından kına ile bir ayda kurtulunabileceğini belirtti.
Ayak mantarının genellikle genç ve erişkin erkeklerde görülen ve çok sık rastlanan bir deri hastalığı olduğuna dikkat çeken Dr. Coşkun, “Tedavisi basit ama çok inatçı ve dirençli bir hastalık olduğu için kolay kolay geçmez, asla kendiliğinden kaybolmaz. Ayağınızın altında kepeklenme, kızarma ve kuruma gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Onun dışında kaşıntı, kızarma, su toplama, soyulma ve yarılma gibi görüntü meydana gelir. Ayrıca, aynı ayakkabıyı giymek, uzun süre çorap kullanmak ve çok nemli ortamda bulunmak ayak mantarına sebep olur” dedi.
Dr. Coşkun, mantardan korunmak için ayağın temiz, serin ve kuru tutulması gerektiğini kaydederek, “Pamuklu, yün veya bunlar gibi emici maddelerden yapılmış çorap giyilmelidir. Kullandığınız kremlerin veya ilaçların yanında ben size kınayı tavsiye ediyorum. Çünkü kına hem cilde faydalıdır hem de yanık, kızarık ve soyulmuş bölgelerde harikadır. Bildiğimiz toz kınayı 1 litre suya 5 tatlı kaşığı ilave edin 20 dakika fokur fokur kaynatın ve ılıyınca mantarlı bölgeyi yıkayın. Böylece o bölgedeki inatçı mantar iyileşme yoluna girer. Bu uygulamaya en az 1 ay devam edin ve mümkün olduğu kadar temiz oksijeni ayağınızdan eksik etmeyin. Kına sayesinde ayak mantarını bir ay içerisinde silebilirsiniz” diye konuştu.


Kına ağacının güzel kokulu beyaz renginde çiçekleri vardır, kına çiçeği yaş iken veya kurutulduktan sonra tıpta kullanıldığı gibi güzel ve mis kokusundan dolayı esans yapımında da kullanılmıştır. Kınaçiçeği normal hararet verici, yumuşatıcı olgunlaştırıp çözümleyici ve tıkalı gözenekleri açıcı özelliklere sahiptir. Kına çiçeği felç hastalıklarına, sinir ağrılarına karşı, toz haline getirildikten sonra ağza serpilirse ağızdaki sivilcelere ve yaralara gayet iyi gelir. Eğer sirke ile macun yapılarak alına sürülürse, baş ağrısını teskin eder.

Kınaçiçeği bal ile macun yapılarak kullanılırsa, nezleyi ve baş ağrısını keser, rutubetleri de kurutur. Kınaçiçeği katkısıyla yapılan ilaç ve macunlar vücudu ısıtıcı ve asabi organları yumuşatıcıdır. Kına çiçeği müzmin şişliklere karşı gayet iyi gelir. Yün ve yün kumaşın içine konursa, güvelenmesini önler.
Kınaçiçeğinin yağı da tıpkı gülyağı; menekşe yağı ve susam yağlarının çıkarıldığı gibi yapılır. Kınaçiçeği yağı sara hastalığına ve baş dönmesine karşı faydalı olup sinirleri de kuvvetlendirir. Dıştan merhem gibi sürüldüğü zaman hasta organdaki rutubeti giderir ve taze et bitirir. Kınaçiçeği yağı kabızlık yapıcı, yara ve çıbanları olgunlaştırıp çözümleyici ve yorgunluğa karşı ayaklara ve bacaklara sürülmesi gayet iyi gelir. Saçlara sürüldüğünde siyahlaştırır ve kuvvetlendirir, sıklaştırıp saçları terbiye eder, saça kırmızılık ve güzellik kazandırır. Kınaçiçeği yağı dıştan merhem gibi sürülüp ovuşturulduğu zaman siyatik hastalığına ve diğer asabi ağrılara, kadınlarda rahim ağrılarına, kırık ve çıkıklara karşı faydalıdır. Kınaçiçeği bazen da ısıtıcı merhemlerin ve çözücü macunların içine katılarak kullanılmıştır.
Kınanın Faydaları
Kına
özellikle düğünlerde ve sevinçli günlerimizde kullandığımız milli , doğal boyamız gibidir. En çok kullanılan doğal boya olma özelliğini de her zaman korumuştur. Bu makalemizde,
Kına,Kınanın Yararları,Kınanın Saça Faydaları,Kınanın Saça Yararları,Kına Kanser,Kına Kanseri,Kına Kansere,Kına Kanseri Önlüyor gibi pek çok merak edilenin açıklamasını bulabilirsiniz.
Yapılan araştırmalar sonucunda, gün geçmiyor ki, kınanın yeni bir faydası keşfediliyor.Kınanın saça faydaları, en çok merak edilen konulardan bir tanesi.. Öncelikle kınaın saça yararları konusunda bilgi verelim.
Kınanın Saça Faydaları,Kına Saç,Kınanın Saça Yararları
Kına saçı besler ve canlanmasını sağlar. Diğer kimyasal boyalarda olduğu gibi, saçın içine işlmediğnden saçı yıpratmaz ve zarar vermez. ama, diğer boyalar kadar da kapatıcı özelliği bulunmaz.
Kına,Kınanın Yararları,Kınanın Faydaları
* Sıtma İçin Faydalıdır : Kına kına ağacı, içindeki minarellerin zenğinliği ile sıtmanın ilacıdır.Kına kına ağacı kabuğu öğütülüp kuru üzüm ve balla tatlandırılarak yenmeye devam edilir. Kına kına bal şerbetine katılıp içilir.
* Ateş düşürücü Özelliği Vardır: Kına kına unu,sirkeyle içilir.Vücuda pansuman yapılır.
* Grip İçin Faydalıdır : Kına kına kabuğu, tarçın ve kekikle beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir.
Kına Kanser,Kına Kanseri,Kına Kansere,Kına Kanseri Önlüyor
Gaziantep Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada kına kanseri önlermi sorusuna cevap arandı ve fareler üzerinde bir deney yapıldı.Deney sonucunda, kınaın tümör büyümesini durdurduğu ve vücuttaki antioksidan aktivite kapasitesini artırdığı tespit edildi. Araştırmada, toz yeşil kına kullanıldı.
Kına,Kınanın Yararları,Kınanın Saça Faydaları,Kınanın Saça Yararları,Kına Kanser,Kına Kanseri,Kına Kansere,Kına Kanseri Önlüyor Kına çözücüdür ve ateş yanığına faydalıdır.

• Kına sargı yapıldığı zaman onda sinirlere uygun bir kuvvet vardır.

• Çiğnendiği zaman ağızdaki yaralara ve dildeki sivilcelere faydalıdır.

• Çocukların ağızlarında oluşan mantarları iyileştirir.

• Uyuza ve ateşli şişliklere fayfalıdır.

• Sivilce ve çıbanlara faydalıdır.

• Pişirilmiş suyu ateş yanığına fayda verir.

• Yeşil olanı saçı kırmızılaştırır ve güzelleştirir.

• Tırnakların kırılmasına karşı faydalıdır.

• Çiçek hastalığı olan kimse, hastalığın başında kına ile boyanırsa hastalık gözlerine geçmez.







 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…