K&C banyo dolap kenan candemirden şikayetciyim

silagul

yorgun savaşçı
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2007
1.735
32
26 haziran 2009 da parasını 4 taksit olarak kredi kartından çektiğimiz dolaplar hala bitmedi.
biz taksidi bitirdik ama dolaplar bitmedi.
malisef bi banyo dolabı evimizde huzurumuzu kaçırdı.paramızla rezil olduk.
yok butik çalışıyoruz herşey istediğiniz gibi olacak konuşmalarından sonra ben isteklerimi söyledim.
ben büyük banyoya alt ve üst dolap birde köşeye dolap olacak dedim.küçük tuvalete küçük bir alt ve üst dolap olacaktı mutfağada dolapların renginde balkona dolap olacaktı.
banyo mdf lam görünen yerler ve kapaklar mebran olacak mutfak dolabıda mdf lam ve kapaklar profil kapak olacaktı.hatta bizi atölyeye götürdü kapaklar silka mebran olacak böyle logosu olacak ben olmasam bile bu logoyla 7 yıl garantin var olacak dedi.
ayaklar paslanmaz inox,lavabolar vitra ve büyük banyoya granit olacaktı buna göre bize 4.400 tl fiyat çıkardı.buraya kadar tamam.biz biraz düşünelim dedik çıktık.
ertesi gün aradı ama kaç defa gelmiyormusunuz felan diye. bizde dedik fiyat bize pahalı geldi dedik abi ben kestim kasnaklar hazır demezmi.anlaşma yok ortada daha yalanlar burda başladı.eşim madem kestiniz geliyorum dedi.4 .000 tl olursa kabul edicem dedi sen eşimin dalgınlığından faydalan at tut 4.4000 tl yi çek kredi kartından.
bide 1 ay gezdim ben temmuz 12 de ablam gelecek yetişmez diyenlerden çıktım.bu temmuzun 10 una teslim ederim. bizde söz verildiği günde gelir dedi.ona güvendik.
temmuz 9 da aradım yarın geliyormu diye yok demezmi. deliye döndüm.hani gelecekti misafirim geleceğini biliyordunuz ona göre evi tadilata aldık musluklar iptal oldu dedim.
demezmi misafirin gelecekse o senin sorunun diye.
malisef gelmedi dolaplar.ablam 6 yıldan sonra türkiyeyin öbür ucundan evime geldi 2 çocuk 2 haftalığına rezil olduk. evde 2 banyo var ikisininde lavabosu yok.duşakabine bir kova koyduk herkes tuvaletten sonra elini orda yıkadı. düşünün 3 çocuk 4 büyük 7 kişi .
velakin defalarca aramadan sonra dolapların bir kısmı geldi.dolap kapaklarında silka logosu yoktu sordum kağıt bitmiştir dediler.ama hala garanti belgesi yok vermediler. granit te yok yaptırmıyo bulamadım diyo.granit olmayınca lavabo takılmıyo.küçük tuvaletede vitra parası aldığı dikdötrgen lavaboya adını bile duymadığım bir marka takmış.kabul etmedim.kaldık lavabosuz yine.neyse artık dedim ver granitin parasını ben yaptırcam dedim.inanın 50 metre ilerisindeki granitciden buldum.siparişi verdim.paramı almaya gittim bize granit +iç lavabosu hesap çıkaran adam tuttu lavabonun parasını granitten kesti. dedim ki ayrı hesap çıkardın şimdi parayıda aldın nerden ne çalsam kapsam kar yapıyorsun haram olsun o para dedim ama adamın umrundamı.
neyse anlaştığım granitciye granit şiparişi verdim ertesi gün getirip taktı valla böyle dürüst esnafta varmış dedim.
dolabın ayakları inox parası alınmasına rağmen uyduruk 2-3 tl lik ayaklar oldu.
mutfak dolabı tam rezalet ,mevcut dolaplarıma ilaveten balkona yapılacaktı. aynı renk olacaktı geldiler baktılar ölçü alırken. hatta 1 kapağı söküp götürdüler.gelen dolap içi gövdesi beyaz kapaklar mutfak renginde gelmezmi.kafayı yicektim.bide is olan bir yer beyazla naparım butik çalışıyor ya atmak tutmak serbes ya.neyse oda gitti geri.aylarca böyle biri gitti biri geldi uğraştık.neyse mutfak dolabı bi geldi hani eskisini sökmüşler yenisine takmışlar çekmece kapaklarını hep kaplamaları kalkmış geldi.öyle göndermiş
bu sefer çekmeceleri gönderdik haftalar sonra eşim her iş çıkışı sanki tek işi oymuş gibi uğraya uğraya çekmecelerde geldi.ALLAHIM delircem bu sefer ilk geldiklerinde özellikle gösterdim belirttim alt çekmeceler derin olacak içine kuruları koycam diye.açtı baktı hatta bide gelen çekmecelere bir baktım ki dar çekmecelerle aynı yükseklikte derinliği yani görüntüde kaldı derinlik ne koysam arkaya düşüyor şimdi.
onuda söyledik ama ne zaman gelir ALLAH kerim. asıl küçük tuvaletin lavabosu yok hala. üstü geldi altı yok.arıyoruz yarın yarın diyip duruyor. 3 aydır yarınlar bitmedi.
ucuzuna göre yaptığı için hazır olan dolaba uygun lavabo bulamıyor. dedim ki hani butik çalışıyorsun ya önce lavabo alınır dolap ona göre yapılır dedim.sana özel lavabomu çıkarcak firmalar.tabi vitra almak işine gelmiyor pahalıya bizden vitra parası aldı ama.
çözülebilinecek sorun değil. alacak lavaboyu yeni dolap yapacak 40x60 masrafıda neki zaten bizden aldı alacağını ama yapmıyor.26 hazirandan beri rezil olduk evde huzurumuz kalmadı ,sinirlerimiz bozuldu.
ben şimdi buna ne yapayım akıl verin arkadaşlar.bişey istedim burnumdan geldi ablam ve çocuklarıda çekti rezilliği yaaamafoldumbenmafoldumbenmafoldumben

Son düzenleme:
vergi dairelerinde bulunan tüketici haklarının yerı var..

ben olsam oraya bı gıderdım..ne adamlar var ya..paranla rezıl oluyorsun..

vergi dairelerinde bulunan tüketici haklarının yerı var..

ben olsam oraya bı gıderdım..ne adamlar var ya..paranla rezıl oluyorsun..

sağol canım sıkılmadan okuyup cevap yazdığın için,gidecem ama eşime o kadar ayrıntılı fatura al dedim ama tutmuşlar 5 banyo dolabı diye fatura kesmişler gidip yinede soracağım.bu faturayla olurmu ki.
napacam çıldırmamak elde değil.

Allah burnundan fitil fitil getirsin boylelerinin. Hic haram korkusu bu insanlarin. ne aci...

Allah burnundan fitil fitil getirsin boylelerinin. Hic haram korkusu bu insanlarin. ne aci...

malisef canım,dolapları sormaya dükkanına gittiğimde annemde var yanımda bir müşteri gelmiş,2 bayan deyip ilgilenmedi bile. poğaça yiyordu çok acıkmışım kusura bakmayın deyip ha bire yemeye devam etti ağzı dolu dolu yarım yamalak sorularıma cevap verdi bende o utanmadı ama ben utandım yaptığından çıktım gittim.
sonrasında dedimki dükkanına bir müşteri gelmiş bayan ve yaşlıda var öldünmü acınaki bir dakika yemeğine ara verip ilgilenmedim dedim ama hiç adamın umrundamı utanmıyor ki.kötükedihüso

avukat arkadaşlar yokmu bana yol gösterebilecek ne yapabilirim ben

bence tüketici mahkemelerine gidip bir başvurun okurken ben sinirlendim böyle ciddiyetsizlik olur mu ya:eek:klava:

bence tüketici mahkemelerine gidip bir başvurun okurken ben sinirlendim böyle ciddiyetsizlik olur mu ya:eek:klava:

sağol canım valla sinir hastası oldum onun yüzünden.bugün eşim yine gitti işimiz gücümüz yok peşinde koşturuyoruz.vitra parası aldığı lavaboya idevit takacakmış bulamıyormuş hazırladığı dolaba göre. tabi vitra alsa pahalı(bizden ona göre para aldı ama),ona göre dolap tekrar yaptırsa işine gelmiyor.aldı parayı gerisi boş adam için.baştan beri buydu takmak istediği yine dediğini yaptı.
eşimde sıkıldı artık yani vitra parası verdiğimiz lavaboya idevit takılmasını kabul etti. çok yoğun uğraşamıyor artık.mafoldumbenmafoldumben

tabi o ne zaman gelir meçhul.

canim naptiniz sikayet etmediniz mi hicbiryere daha??? son durum nedir?

canim naptiniz sikayet etmediniz mi hicbiryere daha??? son durum nedir?

canım tüketici hakları hakem heyetine gittim. öncelikle özel sipariş olduğu için ihtar çek iadeli tahaütlü dedi.isteklerini belirt ve süre ver dedi. sonrasında eğer verdiğin süre de yapmazsa mahkeme açılır dedi.ayrıyetten verdiği faturada uygun olmadığı için onu ayrıyetten maliyeye şikayet edebilirsin dedi.

bende aradım mobilyacıyı dedimki sizi tüketici hakları heyetine şikayet ettim ,hakkınızda yasal işlem başlatıcam dedim. öncelikle ihtar çekicem süre vericem dedim. oda taşınız geldi dedi. bende idevit istemiyorum benden vitra parası aldın vitra istiyorum dedim.
ayrıca o kadar söylememe rağmen ayrıntılı fatura kesmediniz usülsüz fatura kesmekten sizi maliyeyede şikayet edeceğim dedim.iyi günler deyip kapattım.
sonra arayıp sormayan mobilyacı kırk kere aramış eşimi gel taşa bak diye. eşimde sıkıldı artık olsun bitsin istiyor. gitmiş idevite bakmış.bari o olsun dedi.benim işim yoğun uğraşamıyorum dedi.
tamam bari o olsun dedim.eşim daha sıkılmasın diye.ertesi gün bi geldi dolapla lavabo çıldırmamak elde değil.lavabo önden 4 parmak büyük dolaba göre.yandan 1 taraf havada kalıyor.çünkü yandan küçük.duvara gelen kısım lavabo duvara dayanınca dolapla duvar arasında 2 cm boşluk kalıyor.geri gönderdim.3 gündür hala cevap yok başka taş sipariş etmiş güya. eh be adam sen bunu alıp hiçmi oturtmadın dolabın üstüne.
vitra almıcakya.o kadar kısa sürede hallolacak bişey ki aslında.üst dolaba en uygun ölçüde lavaboyu alacak ona göre hemen dolap yapacak. en fazla 1 hafta mebranda kalsa 15 gün bile sürmez 3 aydır oyalıyor.
bayramdan sonra ihtarı çekicem sonrada şikayet edicem ayrıcada maliyeye şikayet edicem.
bide demezmi eşime bunlara ne gerek vardı diye. eşimde sen paranı almadınmı aldın.ne diye oyalıyorsun ozaman bunu sen istedin demiş.

Özel üretim siparişlerinde hiçbir zaman (kredi kartından dahi olsa) ödemeyi peşin yapmamak gerekir, çünkü insanların sözü artık güvenilir değil. Adam belli ki sizin verdiğiniz parayı yemiş, sonrasında da cebinde parası olmadığı için siparişleri veremiyor ve geciktikçe gecikiyor. Siz kesinlike hukuki sürecinizin peşini bırakmayın, adam siparişlerinizi düzgün getirse dahi.. bir ders olsun ona.

X