• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları "Juvenil Artrit " Teşhisi konulan Çocukların paylaşım alanı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

beratefe

kücük meleklerim
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2008
906
0
96
42
Sakarya
Arkadaşlar merhaba

Oğlum berat efe şaun 5 yaşında

Benim oğlum "juvenil artrit" yani cocuk romatizması teşhisi konuldu.. Olay 2008 yılı Nisan ayında top oynarken diz kapagının üstüne düşmesi sonucunda ortaya cıktı. Düştükden bir kaç gün sonra dizinde şişlik meynadan geldi. Hemen devlet hastanesinin acile götürdüm ve rontgen cekildi. Ve herhangi bir kırık cıkık olmadığını ama ekleminde bir sorun göründüğünü ve hemen bir ortapedi uzmanına götürmemiz gerektiğini soyledi. Ertesi gün hemen bir orp.uzmanına götürük ve sonrasında ne kadar Adapzarında olan ortapedi uzmanı varsa bir türlü teşhis konulamadı. Efenin dizinde şişlik vardı ve ne olduğu anlaşılamıyodu. MR cekildi dizinden sıvı aldın dı ama bir tülü sonuç elde edemiyorduk. Bu durum bizi fazlasıyla üzüyordu. Sonra bir dr bize romatizmal bir durum olduğunu ve bizim bir cocuk romotologuna götürmemiz gerektiğini soylediler

Eşimle internetden araştırma yaptığımız da Türkiyede 4 Üniversite hastanesinde cocuk romotolu bulunduğunu öğrendik. 1 Ankara 2 si İzmir diğeride İstanbul Cerrahpara Üni.Hastanesinde vardı. ve İstanbulun bizie daha yakın olması dolayısıyla randevu alarak oraya gittik

gittiğimizde bizimle Cerrahpara Üni.Hastanesinde Prof.Dr. Sn.Özgür Capur hocamız ilgilendi ve ilk gittiğimizde "juvenil artrit" teşhisini koydu

Ağustos ayından beridir gidiyoruz şuan efenin durumu iyiye gidiyor çok şükür.belirli bir süre ilaç ve iğne tedavisi uyguladı. dün yine knrtolumuz vardı ve diz kalapından direk olarak o bölgeyi kurutması için iğne yapıldı, iğne ve ilaçlarımızı kesti sadece hafta bir gün kullanağağı bir ilaç verdi

Tek ümidim bir an önce sağlıgına kavuşması, çok kötü günler gecirdik Allah kimsenin evladının başına her hangi bir hastalık vermesin, insan çok yıpranıyor ama bilincindeyiz yani bu hastalık şeker gibi tansiyon gibi kronik bir hastalık gecmiyeceğini biliyoruz ama en azından hayatını düzgün ilerlemesi için yapılası gerekenleri yapıyoruz..

efenin gibi hastalığını olan arkadaşlar var ise bu tür konularda birbirimize yardımcı olmak ve bilgilerimizi paylaşmak istiyorum

sevilerimle

aytöre

benim kardeşimde de JRA hastası.13 yaşında tutuldu hastalığa 4 yıldır tedavi görmekte. çok kötü günler geçirdik şuan daha iyi durumda , prednol hap ve metoject haftalık iğne kullanıyoruz. yüksek ateşle başladı hastalığımız. doktorumuz 18 yaşında bünye toparlanırsa hastalığı atlatabileceğini söylüyor. bu hastalık konusunda bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. geçmiş olsun. sağlıklı günler....

öncelikle oğlunuza çok geçmiş olsun.bende 12 yaşımdayken jra teşhisi konulmuştu banada.bende o zamanlar özgür hocanın hastasıydım.çok ilgili bi doktordur.gerçi şuan hastalığım lupus olduğu ortaya çıktı.şuan lupus tedavisi görmekteyim.sağlıklı günler dilerim.

Merhaba ınsallah cevap vernn bırısı olur benım oglum da jra tanısı konuldu hacettepe de tedavı goruyoruz ıkı dızı sıs bır de el blegı naproksen ılac kullanıyoruz sımdı yurt dısından bır ıgne ıstedı doktor sıslıklerı ıcın sanırım (kortızon) eklem yerlerıne vurulması ıcın kan degerlerımız su anda ıyı ve hareketlerımızda kısıtlama olmadıgı ıcın bıraz beklememmızı ıstedı oglum 7 yasında bu arada ama ben cok korkuyorum ılerısı ıcın ozellıkle mtx denen ılac yuzundan bıraz bılgı lutfen

öncelikle oğlunuza çok geçmiş olsun.bende 12 yaşımdayken jra teşhisi konulmuştu banada.bende o zamanlar özgür hocanın hastasıydım.çok ilgili bi doktordur.gerçi şuan hastalığım lupus olduğu ortaya çıktı.şuan lupus tedavisi görmekteyim.sağlıklı günler dilerim.

Back