• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekolojik Muayene Korkusu

evaris

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2012
245
16
98
İstanbul
Merhaba,

Arkadaşlar ailemde gögüs kanseri var ve benim her yıl check up yaptırmam gerekmekte. Bildiğiniz üzere anne,teyze gibi yakın kadın akrabalarda gögüs kanseri görülen kimselerin rahim rahim agzı kanserleri açısından risk altında olduğu söyleniyor. Ayrıca jinekolojik anlamda saglıklı olmak ve kafanızın rahat olması için kontrol amaclı muayene olmak da şart gibi.

Şimdi problem su ki ben hayatımda hiç jinekologa gitmedim, inanılmaz ürküyorum, bana o masa korkunc geliyor ayrıca muayene sırasında kullanıldığı söylenen bir alet var ki insanın inanılmaz canını acıtıyormuş.

Arkadaşlar ben bu korkumu nasıl yenmeliyim? Özel hastahaneler ile devlet hastahaneleri arasında fark var mıdır davranış açısından? İnternette okuduğum hikayeler inanılmazdı, bazılarında midem bulandı, bazıları ise beni aglattı.

Öte yandan o alet sart mıdır muayene için? inanılmaz can yaktığı falan söyleniyor.

Korkumu yenmem için bana ne önerirsiniz...

Şimdiden çok teşekkür ederim

Merhaba,

Arkadaşlar ailemde gögüs kanseri var ve benim her yıl check up yaptırmam gerekmekte. Bildiğiniz üzere anne,teyze gibi yakın kadın akrabalarda gögüs kanseri görülen kimselerin rahim rahim agzı kanserleri açısından risk altında olduğu söyleniyor. Ayrıca jinekolojik anlamda saglıklı olmak ve kafanızın rahat olması için kontrol amaclı muayene olmak da şart gibi.

Şimdi problem su ki ben hayatımda hiç jinekologa gitmedim, inanılmaz ürküyorum, bana o masa korkunc geliyor ayrıca muayene sırasında kullanıldığı söylenen bir alet var ki insanın inanılmaz canını acıtıyormuş.

Arkadaşlar ben bu korkumu nasıl yenmeliyim? Özel hastahaneler ile devlet hastahaneleri arasında fark var mıdır davranış açısından? İnternette okuduğum hikayeler inanılmazdı, bazılarında midem bulandı, bazıları ise beni aglattı.

Öte yandan o alet sart mıdır muayene için? inanılmaz can yaktığı falan söyleniyor.

Korkumu yenmem için bana ne önerirsiniz...

Şimdiden çok teşekkür ederim

canım kendi tebrübemden anlatacağım. Ben hiç devlet hastanesine gitmedim hep özel muayenehaneye gittim. Evet o alet şart. Can yakıcı kısmına gelince bir arkadaşım devlet hastanesine gitti avaz avaz bağırmış, sonra İstanbul dışında yaşıyor kendisi özel muayenehaneye gitti, hiç hissetmedim dedi. Yani o doktordan doktora değişiyor. Benim kendi doktorumda da öyle bir sorunla karşılaşmadım maalesef istanbul dışına gittiği için bende bir doktor arıyorum. Korkucak hiçbirşey yok o korkuyla gidersen çok gerilirsin ve rahat olamazsın. Geçmiş olsun

ben de aşırı korkuyordum, arkadaşım devletten hiç memnun kalmamıştı ben de bu nedenle özele gittim ve çok çok memnun kaldım hatta inan hiç hissetmedim. sanırım yoğunluktan dolayı devlette aceleye getiriyorlar

kendini sıkmaz ve iyi bir doktora gidersen hiç bişey olmaz merak eme.. düşündüğün kadar korkunç bişey değil öyle..

Ozel hastane düşünüyorum ama universite hastahanesinde doktor olan ( dahiliye) bir arkadasım universite hastanesinde muayene olmamı onerince kafam karıstı. Onun da onerisinin sebebi suydu ; kanser konusunda universite hastaneleri daha iyi, daha tedbirli bakarlar diye.

ya arkadaşlar bu korku için psikolojik yardım almayı bile düşünüyorum ya, cok sag olun yazdıklarınız için.

canım öncelikle ilk tecrübe olarak bu korkunuda yenmek adına devlete gitmeni tavsiye etmem,ben her konuda özele giderim ama jinekolog konusunda tam donanımlı iyi bi hastanedir tercihim...benim ilk jinekoloji muayenem orta düzeyde bi hastanede oldu çok tatlı bi bayan doktordu fakat artık çoğu özel hastanede kullanılmayan o demir aletle baktı ama ne acıydı anlatamam sora doktor arayışına geçtim ve incirli ethicadaki ali paşa beyi buldum 1.5 senedirde değiştirmem doktorumu alttan tekrar muayene için içeriye geçtim ama nasıl korkuyorum o çataltan sonra bi baktım aaa çatal yok çok daha rahat bu muayene yatağı var içerde beni hazırlayan ablaya aba ben çok korkuyorum canımı çok yakmışlardı falan diye anlattım sen ali beye hiç muayene olmamışsın belliki dedi sonra ali bey geldi içeriye plastik tek kullanımlık bi aletin ucuna krem sürdü bi muayene etti aman ALLAH'ım bu jinekolog muayeneyse öteki neydi dedim :1: şimdi bebek için gidiyorum her gittiğimde bide içime baksanız hocam ne durumda diyorum adam gülüyo bana eğer yakınsan kesinlikle onu tavsiye ederim...

canım öncelikle ilk tecrübe olarak bu korkunuda yenmek adına devlete gitmeni tavsiye etmem,ben her konuda özele giderim ama jinekolog konusunda tam donanımlı iyi bi hastanedir tercihim...benim ilk jinekoloji muayenem orta düzeyde bi hastanede oldu çok tatlı bi bayan doktordu fakat artık çoğu özel hastanede kullanılmayan o demir aletle baktı ama ne acıydı anlatamam sora doktor arayışına geçtim ve incirli ethicadaki ali paşa beyi buldum 1.5 senedirde değiştirmem doktorumu alttan tekrar muayene için içeriye geçtim ama nasıl korkuyorum o çataltan sonra bi baktım aaa çatal yok çok daha rahat bu muayene yatağı var içerde beni hazırlayan ablaya aba ben çok korkuyorum canımı çok yakmışlardı falan diye anlattım sen ali beye hiç muayene olmamışsın belliki dedi sonra ali bey geldi içeriye plastik tek kullanımlık bi aletin ucuna krem sürdü bi muayene etti aman ALLAH'ım bu jinekolog muayeneyse öteki neydi dedim :1: şimdi bebek için gidiyorum her gittiğimde bide içime baksanız hocam ne durumda diyorum adam gülüyo bana eğer yakınsan kesinlikle onu tavsiye ederim...

canım ya ben kadıkoy de ikamet ediyorum, incirli ethica nerede tam semt olarak?

Çok uzak değilse değerlendireyim valla çok teşekkür ederim, çünkü ozellikle o catal kabus gibi gozumde büyüyor :(

canım ya ben kadıkoy de ikamet ediyorum, incirli ethica nerede tam semt olarak?

Çok uzak değilse değerlendireyim valla çok teşekkür ederim, çünkü ozellikle o catal kabus gibi gozumde büyüyor :(

canım incirli köprüsünün orda yani alt köprüde...hani cumartesi sosyete pazarı varya oraya çok yakın zaten netten bakınca net adres çıkar hemen...valla benim doktorum nereye gitse giderim peşinden topikte birsürü hastası var çokda memnundur herkes mükemmel bi doktordur....muayene ücreti ssk lıya 70 lira ssk yoksa 90 lira o konudada bilgin olsun...sonuçta ilk tecrüben en azından iyi bi doktora git benim çok tanıdığım var ilk muayenede canı acıdığı için doktora gitmeyen...bide kendini kasmıycaksın böyle güzel bi çiçek koklarmış gibi burnundan derin nefes al hiç bişey hissetmiyceksin bak gör çünkü ali paşa muayene sırasında bi jel sürüyo bence o acıyı alıyo...kayganlaşıncada bi problem kalmıyo bide tek kullanımlık plastik,bana ilk kullanılan alet demirdi kadın bi soktu ben çığlık atınca bi küçüğünü denedi salak sonçta ilk muayenem ne diye en büyüğüyle bakıyosun sanki :47: gerçi küçüğüde aynı acıyı verdi o demir olanlar mahvediyo insanı...

buarada ali beyin muayenesindeki çatal değil tatlım uzanıyosun alttan iki tane ayaklarını koyacağın ayaklık çıkıyo yani öyle bacaklar havada açık kalmıyo bide muayene sırasında yanında çok tatlı bi bayan var orda o duruyo yani erkek olduğu için bi stres çekinmede kalmıyo ortada...

buarada ali beyin muayenesindeki çatal değil tatlım uzanıyosun alttan iki tane ayaklarını koyacağın ayaklık çıkıyo yani öyle bacaklar havada açık kalmıyo bide muayene sırasında yanında çok tatlı bi bayan var orda o duruyo yani erkek olduğu için bi stres çekinmede kalmıyo ortada...

verdigin bilgiler için cok tesekkur ederim canım, cok tesekkur ederim ya allah diyip gidicem. verdigin bilgiler için cok tesekkur ederim.

verdigin bilgiler için cok tesekkur ederim canım, cok tesekkur ederim ya allah diyip gidicem. verdigin bilgiler için cok tesekkur ederim.

git canım hiç korkma hiç bişeycik yok korkucak emin ol gidince yaz buraya deneyimini merak ederim :1:

Back