Jinekolojik muayene hakkında

anon

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2017
2.695
7.105
108
Birkaç haftadır vajinamda yanma, kaşınma batma gibi sorunlar var çok aşırı olmasa da. Hastaneye gitmeye karar verdim ve bu sabah için devlet hastanesinden randevu aldım. İlk kez gideceğim beni neler bekliyor, tecrübesi olanlar biraz bahsedebilir mi? Çekiniyorum sanırım biraz.

Mantar veya enfeksiyon olabilir

Vajinal muane olursunuz ve dr gerekli ilaçları verir
Devlet hastanelerinde 4-5 kişiyi aynı anda odaya aliyorlar bizim burda ve herkes birbirinin sikayetini dinliyor

Mantar veya enfeksiyon olabilir

Vajinal muane olursunuz ve dr gerekli ilaçları verir
Devlet hastanelerinde 4-5 kişiyi aynı anda odaya aliyorlar bizim burda ve herkes birbirinin sikayetini dinliyor
Kaşıntı için hpv riski diye okudum internette çok gerildim.

Belirtilere göre bana mantar gibi geldi.
Geçmiş olsun..

Eğer bakire değilseniz vajinal yoldan muayene ederler bakireyseniz ultrasonla bakarlar bence mantar olabilir mikrop kapmıştır bu süreçte doktorun verdiği ilaçları kullanırsanız sık sık çamaşır değiştirip umumi tuvaletleri dikkatle kullanır bol su içerseniz şikayetiniz kısa sürede çözülür tabi başka bir şey yoksa.

İnternette kaşıntı sebebi olarak hpv okudum çok gerildim açıkçası. Korkuyorum biraz da.

Hali hazırda enfeksiyon tedavisi gördüğümü belirterek yerimi alayım şurada.
Ben genelde önemsiz şeyleri devlet hastanesinde yaptırıyorum ama devlet hastaneleri çok gelişti, özel hastaneler gibi artık. Sıra falan beklemek yok. Gittiğinizde bilinçli bir hasta olarak vajinal kültür, smesr testi ve idrar kültürü yaptırmak istersen çok yii olur. Hem başka bakteri varsa taramada çıkmış olur. Büyük ihtimalle mantar ve enfeksiyon bir aradadır benimde öyle yanma kaşıntı ağrı vardı bana enfeksiyon + mantar dedi. Geçmiş olsun.

vajinal kültür, smesr testi ve idrar kültürü
Bunları ihtiyaç duyarsa kendi yapmayacak mıdır muayene sonrasında? Doktorlarla ilişkim hiç iyi değil, bunları istiyorum dediğimde azarlanmak falan istemiyorum hiç.

Bunları ihtiyaç duyarsa kendi yapmayacak mıdır muayene sonrasında? Doktorlarla ilişkim hiç iyi değil, bunları istiyorum dediğimde azarlanmak falan istemiyorum hiç.
Açıkçası çoğu doktor hastaya bakıp hmm enfeksiyon varmış diyip ilaç yazıp yolluyor.
Benim yanlış ilaçtan dolayı birkaç kez enfeksiyon artışı oldu.
O yüzden ben kendim doktora gidip "vajinamda ilişki sonrası yanma, kaşıntı ve ağrı şikayetim var. İdrar kültürü, smear ve vajinal kültür yapabilir misiniz?" diyorum ve yaptırıyorum.
Bunlar senin hakkın. İstediğin halde terslerse baş hekime kadar çıkıp şikayet edebilirsin. Bunları yabana atma yani.

Smear ve vajinal kültür aynı şeyler değil mi?

Bende sizin gibi şikayetle hastaneye gıttım enfeksiyon merak etmeyin

Geçmiş olsun mantardır büyük ihtimalle

Geçmiş olsun, mantardır. Aslında gitmeseniz de evde kendi uyguladığınız tedavilerle geçer ama yinede siz gidin.
Eğer bekarsanız; vajinal muayene yapmazlar, idrar tahlili isterler. Hem isteseler bile; muayene olmak zorundan değilsiniz hazır değilim ya da istemiyorum deyip reddedebilirsiniz.

Mantari da tedavi etmezsen otelemis olursun,ben fitillerle otelerim hep sonra enfeksiyona donusur,en basta dogru tedavi sart mantarin bile turleri var kimi ilacsiz kimi ilacla gecer...Deniz havuz malesef bas sebebi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…