Kala bilirsin canımhanımlar bugün tedavı oldum cocugum olmuyo dıye ve bende rahımde yada yumurtalıklarımda bır sıkıntı cıkamadı hersey gayet normal mıs ama tek sıkıntım süt bezelerimin bıraz yuksek olması imiş bunun ıcınde bı ılac verdı fakat yan etkısı cok agır dıye alamıyorum ben de kalp rahatsızlıgı var cunku eşim dede sperm kalıtesı düşük ve sekıl bozuklulugu varmış peki sunu meralk edıyorum esimin spermi tedavıden sonra kalıtesı yukselse benım hamıle kalma sansım varmı bu sorunumdan dolayı ?
Süt bezeni meme muayenesi yapmadan anlayamaz...prolaktin filan mı demek istediniz acaba ? Süt hormonuhanımlar bugün tedavı oldum cocugum olmuyo dıye ve bende rahımde yada yumurtalıklarımda bır sıkıntı cıkamadı hersey gayet normal mıs ama tek sıkıntım süt bezelerimin bıraz yuksek olması imiş bunun ıcınde bı ılac verdı fakat yan etkısı cok agır dıye alamıyorum ben de kalp rahatsızlıgı var cunku eşim dede sperm kalıtesı düşük ve sekıl bozuklulugu varmış peki sunu meralk edıyorum esimin spermi tedavıden sonra kalıtesı yukselse benım hamıle kalma sansım varmı bu sorunumdan dolayı ?
evet prolaktin aynende buSüt bezeni meme muayenesi yapmadan anlayamaz...prolaktin filan mı demek istediniz acaba ? Süt hormonu
Prolaktin değeriniz yüksek olduğunda bu hamile kalmanızı baskılar. Şöyle ki, hipofiz bezinden salgılanan prolaktin hormonu gebe kalındığında yükselir ve tekrar adet görmenizin önüne geçer. Herhangi bir gebelik durumu yokken prolaktinin yüksek olması yine vücutta gebelik varmış gibi algılanır ve gebe kalmanın önüne geçer.evet prolaktin aynende bu
dostinekx dedıgınız ilacın yan etkısı bır cok kısıde beter görülmüş nabız düşüklüğü bayılma yapmıs kı ben kalp hastasıyım bu ılacı kaldırabılecegımı zannettmıyorum cunku zayıf bı bünyem var güçlü degılım daha bı baska yontem denıcem gecmesi içinProlaktin değeriniz yüksek olduğunda bu hamile kalmanızı baskılar. Şöyle ki, hipofiz bezinden salgılanan prolaktin hormonu gebe kalındığında yükselir ve tekrar adet görmenizin önüne geçer. Herhangi bir gebelik durumu yokken prolaktinin yüksek olması yine vücutta gebelik varmış gibi algılanır ve gebe kalmanın önüne geçer.
Bahsettiğiniz ilaç dostinex. Haftada iki gün alınıyor sadece. Yan etkilerine gelince sadece biraz baş ağrısı, halsizlik ve yorgunluk yapabilir. Eğer ilacı yatmadan önce alırsanız bu belirtileri yaşamazsınız bile. Bunun dışında da başka bi yan etkisi yok. Bi çok kadın dostinex kullandıktan sonra hamile kalabiliyor, buna ben de dahilim
Eşinizin durumu ise ayrıca ele alınmalı.
Tekrar geçmiş olsun.
aşırı bı yüksek degıl ya sadece biraz dedi hem suan eşim için ugrasıyoruz o daha onemli sperm olmassa hıc gebe kalamıcamProlaktin değeriniz yüksek olduğunda bu hamile kalmanızı baskılar. Şöyle ki, hipofiz bezinden salgılanan prolaktin hormonu gebe kalındığında yükselir ve tekrar adet görmenizin önüne geçer. Herhangi bir gebelik durumu yokken prolaktinin yüksek olması yine vücutta gebelik varmış gibi algılanır ve gebe kalmanın önüne geçer.
Bahsettiğiniz ilaç dostinex. Haftada iki gün alınıyor sadece. Yan etkilerine gelince sadece biraz baş ağrısı, halsizlik ve yorgunluk yapabilir. Eğer ilacı yatmadan önce alırsanız bu belirtileri yaşamazsınız bile. Bunun dışında da başka bi yan etkisi yok. Bi çok kadın dostinex kullandıktan sonra hamile kalabiliyor, buna ben de dahilim
Eşinizin durumu ise ayrıca ele alınmalı.
Tekrar geçmiş olsun.
Doktorunuza bu şikayetlerinizden bahsettiniz mi? Ona göre doz ayarlaması yapardı belki.dostinekx dedıgınız ilacın yan etkısı bır cok kısıde beter görülmüş nabız düşüklüğü bayılma yapmıs kı ben kalp hastasıyım bu ılacı kaldırabılecegımı zannettmıyorum cunku zayıf bı bünyem var güçlü degılım daha bı baska yontem denıcem gecmesi için
Canım hayıt çayı falan iç prolaktin hormonunu düşürür hem de doğal. Eşinde doğal beslensin tabi ki sende. Sağlıkla hayırlı evladınız olsun inşallahhanımlar bugün tedavı oldum cocugum olmuyo dıye ve bende rahımde yada yumurtalıklarımda bır sıkıntı cıkamadı hersey gayet normal mıs ama tek sıkıntım süt bezelerimin bıraz yuksek olması imiş bunun ıcınde bı ılac verdı fakat yan etkısı cok agır dıye alamıyorum ben de kalp rahatsızlıgı var cunku eşim dede sperm kalıtesı düşük ve sekıl bozuklulugu varmış peki sunu meralk edıyorum esimin spermi tedavıden sonra kalıtesı yukselse benım hamıle kalma sansım varmı bu sorunumdan dolayı ?
Bende sadece çıkan sorun buymuş işde bana sadece süt hormonun biraz yüksek çıkmış dedi okadar baskada bırsey demedi birde ben destekli sütyen kullanıyorum acaba ondan olabılırmı sıkılastırıyor yaDoktorunuza bu şikayetlerinizden bahsettiniz mi? Ona göre doz ayarlaması yapardı belki.
Prolaktin çok hassas bi hormon. Stresle birlikte yükseldiği biliniyor. Söylemesi kolay ama uygulaması zor olsa da stresi hayatınızdan çıkartmaya çalışın. Bu da bi yöntem tabi.
Şöyle de bi şey, onu da söyleyim, hipofiz bezinizde adenom denilen kitle varsa o da prolaktin hormonunun yükselmesine sebep olabilir. Adetleriniz nasıl? Düzenli mi? Hipofiz bezi o kadar önemli ki, özellikle üreme sistemini tek başına kontrol ediyo
Çok sağol canım benimCanım hayıt çayı falan iç prolaktin hormonunu düşürür hem de doğal. Eşinde doğal beslensin tabi ki sende. Sağlıkla hayırlı evladınız olsun inşallah
Elbet imtihan ama eğer bile bile kızartma cips çikolata paketli gıdalar vs yiyip Kader demeyelim. Elbette t bunları yaptığımız için çocuğumuz olacak diye bişey yok ama biz elimizden geleni yapmalıyız . Allah bu yolda kolaylık ve sabır versin. Umutsuzluk yokÇok sağol canım benim ❤ Eşim de bi laf dinlese keşke obada doktor 4 kutu sperm artırıcı ve soerm bozukluğu içinde bi hap daha var kullanıyor işde hersey takdırı ilahi Allah tan sınav ALLAH imtihan ediyor
Ben önlemlerimi zi aldımElbet imtihan ama eğer bile bile kızartma cips çikolata paketli gıdalar vs yiyip Kader demeyelim. Elbette t bunları yaptığımız için çocuğumuz olacak diye bişey yok ama biz elimizden geleni yapmalıyız . Allah bu yolda kolaylık ve sabır versin. Umutsuzluk yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?