Saç Rengi ve Saç Boyama Jean's color chili red

april12th

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2011
142
0
kızlar saçlarım yanmıştı ve kestirmiştim belki hatırlayanınız olur, o telaşlı halimle de konu açıp size danışmıştım. saolsun bir sürü arkadaş ellerindne geldiğince yardımcı olmaya çalıştı, bir sürü işe yarar fikirler sundular bana. saçlarımın kısa haline alıştım, hatta hoşuma gitmeye başladı bile diyebilirim:) ama renk konusunda o 2 renkli hale ve alttaki kısmın o soluk ve kötü görümüne çok alışamamıştım. kestirdiğim kuaföre ve çok iyi olduğu bilinen başka bir kuaföre de danışarak bu yarı kalıcı, amonyaksız ve bitkisel boyalardan almaya karar verdim. açıkçası manic panic ve jean's color arasında tereddütte kaldım. manic panic te bir sürü renk seçeneği vardı, ben turuncu veya kırmızı bir şey istiyordum ve 5 seçeneğim vardı. vampire red denen renklerini çok beğenmeme rağmen jean's color'un chili red ini sipariş verdim internetten. çünkü miktarı manic panic'in iki katıydı ve aynı gün kargoyla ertesi gün elimde olacaktı. (çok sabırsızım:/) ilk önce saçımın boya almayan bir tutamında denedim ve sonuç ışıl ışıl, parlak, yumuşak rengi gayet güzel almıştı. daha sonra tüm saçıma yedirdim boyayı ve 20 dakika tuttum. şişenin 1/4 tüm saçıma yetti. bu boyayı geceden boyayıp sabah yıkayanlar da var ama uğraşmadım hiç. kırmızı saçlarımı önce garipsedim ama ten rengim açık ve neutral denen alttonda olduğundan sırıtmadı. evet doğal durmuyor bakır gibi ama ben sevdim. zaten aktıkça da çok güzel bir bakır oluyormuş. bundan sonra muhtemelen manic panic in tiger lily adlı turuncu rengini alacağım.

eğer benzer sebeblerden dolayı saçlarınızı boyayamıyorsanız tavsiye ederim bunu boyaları. saçın iç yapısına işlemiyor ve yüzeyden renk veriyor. koyu renklerden uç renklere kadar iki markada da renkler mevcut.

benim saçım ilk 3 yıkamaya kadar şöyle uçlardaki gibiydi dipler hariç. dipler daha koyu kırmızıydı. burda ışıktan üst kısmı koyu çıkmış.

$1.jpg

sonra böyle oldu
$IMG_5916.jpg

ve şu an böyle.

$IMG_5957.jpg

Son düzenleme:
canm benm saçlarım aşk alev
daha kırmızı bi renk istediğim için jeans color deep red le boyadım
uçlar çok güzel ama dibi tutmadı ve ilk yıkamada uctaki boya aktı
sen kendinmi açtın saçını
nasıl uygulamalıyım
senşnki resimlerde gayet güzel duruyo
bende istiorummm bende

canım benim saç boyum çok yıpranmış ve yanık. önceden açmıştım ve 8 tonunda falan soluk akmış bir renkti. bende çok akma olmadı hatta ben çok kırmızı diye zeytinyağlı sabunla yıkadım da en son renge geldi. dipler de 1 cm fln uzamasına rağmen renk aldı bende, kendi saçım 6 tonlarında kumral içinde kızıllıklar olan bir renk, açık sayılmaz yani. saçında daha çok tutmayı deneyebilirsin, üzerinde 15 dakika diyor ama manic panicte de bunda da gece boyayıp sabah yıkıyor insanlar. boyadıktan sonra biraz bekleyip fön makinesiyle kurut saçını ya bekle 2-3 saat yıkya ya da sabah yıka sen de. muhtemelen süre uzadıkça daha kalıcı olur.

bende 2 saate yakın beklettim ama diplere hiç boya değmemiş giibi
kendim açmayı denesem mi acaba
korkuorum yıpranır die ki illaki yıpranır
zaten cansız saçlarım iyice kel kalmayım

Harika olmuş,akınca da kötü bir hal almamış
Bu bilgileri saçlarında farklı renkler denemek isteyenler konumuzda da görmek isteriz :KK34:

LadyEvil, oraya da eklerim o zaman :)

lelelelesakine, canım kendin açmayı dene diyemem sana çünkü ben kendi saçımı mahvettim. çok istiyorsan bence kuaförde açtır, hatta kırmızı oryal diye bir şey varmış saçların aktığında sarı veya turuncu da olmaz hem.

Son düzenleme:
Cok güzel olmus güle güle kullan saclarini.. :KK16:

Merak ettigim bir sey var; bu tip boyalar acilmamis saca boyandiginda zamanla tamamen akiyor mu?
Benim de durumum seninkine benziyor. Saclarim seninkiyle ayni boyda, yanik ve rengi berbat. Bunun gibi yari kalici bir boyayla boyamak istiyorum ama aktiginda da saclarim dogal rengine dönsün istiyorum, yani dipten gelen dogal saclarim bozulmasin. Tercihim koyu renkler olacagi icin acmama gerek yok herhalde.

Bir de fiyati ne kadar bu boyanin?

Slania, ben bunu 35e aldım gg'den. siyahı falan var mıydı satıcıda hatırlamıyorum ama bunun biraz daha koyusu deep red var o da güzelmiş. manic panicte de fiyat aynı ama sanırım o 125 ml fln, bu 250 ml. manic panic'te renk seçeneği daha çok. bir de jeans color alırsan alfapart'ın üretimi olandan almaya özen göster. kendi dipten çıkan saçım henüz 2 cm bile olmadığı için nası olacak bilmiyorum açıkçası, ama bi blogtaki kızda görmüştüm, röfleleri sarı bundan yapmıştı ve akmış hali de sarıydı sanırım. hatta iletişim imkanı varsa sorayım ona, ben saçlarım düzelince bakır-kumraldan devam edeceğim çok da sorun değil benim için ondan araştırmadım çok.

Cok güzel olmus güle güle kullan saclarini.. :KK16:

Merak ettigim bir sey var; bu tip boyalar acilmamis saca boyandiginda zamanla tamamen akiyor mu?
Benim de durumum seninkine benziyor. Saclarim seninkiyle ayni boyda, yanik ve rengi berbat. Bunun gibi yari kalici bir boyayla boyamak istiyorum ama aktiginda da saclarim dogal rengine dönsün istiyorum, yani dipten gelen dogal saclarim bozulmasin. Tercihim koyu renkler olacagi icin acmama gerek yok herhalde.

Bir de fiyati ne kadar bu boyanin?

hatta manic panic'in kendi sitesinde sık sorulan sorulardan şunları buldum.

19- Rengi saçımdan tamamen nasıl çıkartabilirim? Saçlarımı renk açıcı ile açtım ve MANIC PANIC® “Bad Boy Blue” kullanarak saçlarımı maviye boyadım ve gerçekten süper durdu ancak iş yerim izin vermiyor L. Saçımı eski rengi olan doğal kahverengiye döndürmem gerekiyor.

Öncesinde saçının rengini açmış olduğun için “Bad Boy Blue” rengini saçından çıkarttığında kendi saçının doğal rengine kavuşman mümkün değil. Manic Panic Saç Boyası ile boyadığın rengi saçından çıkarttığında altta kalan temel renk, saçını boyamadan önce açtığın renk olacak. Saç rengini açtığında elde ettiğin renk kalıcıdır. Saçının doğal rengine kavuşması için saçlarını kahverengiye boyamalısın. Saçlarından Manic Panic Saç Boyasını çıkarabilmek için Saç spreyi, şampuanlama ve bol suya maruz bırakma saçlarındaki MANIC PANIC® Saç Boyasının yavaş yavaş akmasını sağlayacaktır. Saçında kalan son kalıntıları (ya da rengi tamamen) çıkarabilmek için profesyonel bir kuaförden aldığım bir ipucu var. Eğer kendin yapmak istiyorsan Bir kaba, 2 kaşaık saç rengi açma solusyonu 2 çorba kaşığı kadar şampuan koy. Karıştır. Eline plastik eldiven giy. Saçını bu karışımla parmaklarının ucu ile yoğurarak şampuanla. Rengin kaybolduğunu göreceksin.

20- Manic Panic Saç Boyasının saçımdan çıkması için kaç yıkama yapmam gerekiyor? Ne kadar sıklıkla yeniden boyamam gerekiyor?

Bu saçının durumuyla ve hangi renk Manic Panic Saç Boyası kullandığınla alakalı. Rengi açılmış saç, rengi daha fazla muhafaza eder. Pastel renkler ve açık renkler koyu renklere göre daha çabuk akar.

X