Jean Harlow

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.718
698
Jean Harlow (d.3 Mart 1911 Kansas City, Missouri - ö. 7 Haziran 1937 Los Angeles), ABD'li sinema oyuncusu . Gerçek adı Herlean Carpenter'dır.

1928'de komedi filmlerinde küçük rollerle sinemaya adım attı. Ünlü işadamı ve film yapımcısı Howard Hughes'un film şirketi adına çevirdiği Hell's Angels (Cehennem Melekleri - 1930) ile yıldızı parladı. Gerek dram, gerekse komedi filmlerinde oyunculuk yeteneğinin yanı sıra güzel fiziği, platin rengi saçlarıyla döneminin cinsellik simgelerinden biri oldu. Özellikle Clark Gable ile çevirdiği filmler büyük iş yaptı.

Genç yaşta böbrek yetmezliği sonucu ölünce, Hollywood'un efsane adları arasına girdi. Irving Shulman'ın 1964'te kaleme aldığı Harlow adlı özyaşam öyküsünün sinema uyarlamasında (1965), Caroll Baker tarafından canlandırıldı.
alımtı vikipedi
 
untitled.jpg
 
Jean_Harlow_16.jpg



henuz otuzlarindayken sac boyasi zehirlenmesi yuzunden oldugu rivayet edilen hollywood sarisini.

the aviator adlı filmde martin scorsese'nin yönetiminde gwen stefani'nin canlandıracağı karakterdir.

marilyn monroenun idolü. platin sarışının harbicisi. 30larında ölmemiş 26 yaşında hastalığı sonucu zehirlenerek ölmüştür.
marilyn monroe nun onun kılığına girdiği fotolar bulunabilir ancak kadın taklit konusunda o kadar başarılı olmuştur ki jean harlow kılığı yerine monroenun ta kendisi sanılır.


beyaz perdenin femme fatale imajı en çok taklit edilmiş, -belki monroe hariç- ünü hâlâ geçilememiş ilk sarışın bombası. reckless'te şarkı söylemişliği de vardır.

mm marilyn monroe ; ile mukayese edilemeyecek aktrist.harlow 1911; mm 1926 doğumludur. bu da ondan çok sonra hollywood'a girmesi demektir. hepsi bu. harlow ne yazıkkı sadece 26 sene yaşamıştır. harlow öldüğünde 1937'de mm daha 11 yaşında bir kızdır.ortak özellikleri ikisi de genç yaşta ölmüştür..


alıntıdır


gablewithblondevd7.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Back