• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Japonyadaki felaketler zinciri...

ThirtyFouR

iStaNBuL
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
436
Puanlar
398
Icim aciyor ordan gelen haberleri duydukca, haberlede o görüntüleri izledikce, insanlarin o hallerini gördükce...

Ne kadarda gücsüz ve caresiz kaliyoruz doga karsisinda,
bi ülke kac felaketle sinanabilir?
Ilk hangi yaralarini kapatmakla baslasinlar? Depremin mi, Tsunaminin mi yoksa nükleer felaketin mi.

Cok üzülüyorum arkadaslar ve cok korkuyorum.
Ordaki insanlar icin, hepimiz icin.

Ya o nükleer reaktör patlarsa diye düsünmek bile istemezken gördügüm ve duydugum seyler cok korkutuyor beni

Lütfen dua edelim, yüce rabbimizin ordaki insanlara sabir ve güc vermesi icin, tüm insanligi bi felaketten korumasi icin...

[video=youtube;wyZdYiIPdzc]http://www.youtube.com/watch?v=wyZdYiIPdzc&feature=player_embedded#at=115[/video]

ben de çok üzülüyorum. sürekli ordan gelen yeni haber var mı diye bakıyorum.
bugün gazetelerde radyasyondan etkilenen bir kızın annesi ve köpeğiyle vedalaşmasını görünce yüreğim parçalandı.
ordaki insanların bir torbaya topladıkları eşyalarını alıp çaresizce gidişlerini izlemek, onca kayıptan bir haber olmaması...... inşallah felaketler zinciri kırılmıştır artık.
dualarım oradaki insanlar için.

Hiroşimadan sonra bir de bu çıktı başlarına gerçekten çok üzücü Allah yardımcıları olsun :(

Karşı konulayaman tek şey doğal afetler sanırım. İnsanın aklının alamayacağı görüntüler izledik. Allah orda yaşayanlara yardım etsin...

Aslında yaşadığımız hayatlardan ne kadar da az ders çıkartıyoruz, okyanus ötesinden gelen haberlerle irkiliyor, 3 gün yas tutuyor sonra alışılmış hayatımıza geri dönüyoruz diye düşünüyorum Japonyadaki felaketten beri.

Omiriliğimzi çalıştırıyoruz da beynimizi az çalıştırıyoruz gibi geliyor bana.

Allah tüm acı ve sıkıntıda olanları kurtarsın, bizlere de hidayet kapısını açsın.

Aslında yaşadığımız hayatlardan ne kadar da az ders çıkartıyoruz, okyanus ötesinden gelen haberlerle irkiliyor, 3 gün yas tutuyor sonra alışılmış hayatımıza geri dönüyoruz diye düşünüyorum Japonyadaki felaketten beri.

Omiriliğimzi çalıştırıyoruz da beynimizi az çalıştırıyoruz gibi geliyor bana.

Allah tüm acı ve sıkıntıda olanları kurtarsın, bizlere de hidayet kapısını açsın.

benimde üzüldügüm nokta bu.
dün mesela, japonyada neler olmus diye habersitelerine bakayim dedim
bakmaz olaydim

bas mansetler hep ibrahim tatlises ve sacma sapan diger haberler
ama japonya veya libya haberleri en alt yerlerde.

ne kadar duyarsiz ve cabuk unutan bi millet olduk anlamiyorum.
ordaki insanlar evlerini, sevdiklerini, herseylerini kaybettiler bi anda
biz ise onlar icin bisey yapmaktan vazgectim, dua etmeyi bile unutuyoruz.

ne malum yarin ayni seyin bizim basimiza gelmeyeceginden?
o zamanda bu kadar duyarsiz davranabilecek miyiz acaba

diger misalde bu baslik,
ibrahim tatlisesle ilgili baslik dolup tasarken buraya yapilan yorumlar 1 sayfayi bile gecmiyor
tek bi insanin kaderi, binlerce insanin kaderinden daha önemli demek ki bizim ülkemizde...

japonyadaki deprem beni de çok üzdü.allah ordaki her bir insana kolaylık versin.
çok şiddetli bir deprem oldu az buz değil.üstelik depreme bu kadar alışık bu kadar hazırlıklı bir ülkede oldu tüm bunlar.
nükleer felaket en korkuncu.işçilerin birçoğunu tahliye etmişler.içeride felaketi önlemeye çalışan 50 kişi var.50 kahraman demek daha doğru olur.felaketi önleseler bile kendi hayatlarını bütün insanlık için feda ediyorlar şu an.çünkü oradan sağ salim çıksalar da %90 kanser olacaklar ne yazık ki:(((
ben eminim japonya bu felaketten ciddi dersler çıkaracak.bundan sonrası için çok daha güçlü olacaklar.daha çok hazırlıklı olacaklar, önlemleri daha fazla olacak.
asıl bundan dersler çıkarması gereken deprem ülkesi olan bizleriz.ne gibi önlemlerimiz var, nasıl hazırlıklar yapıldı,binalarımızın durumu nedir?
ha bir de anlaşmaları süren felaketimiz var.nükleer tesis olayı yani.
nükleer patlama tüp patlamasına benzemez, aklınızda olsun.

japonyadaki deprem beni de çok üzdü.allah ordaki her bir insana kolaylık versin.
çok şiddetli bir deprem oldu az buz değil.üstelik depreme bu kadar alışık bu kadar hazırlıklı bir ülkede oldu tüm bunlar.
nükleer felaket en korkuncu.işçilerin birçoğunu tahliye etmişler.içeride felaketi önlemeye çalışan 50 kişi var.50 kahraman demek daha doğru olur.felaketi önleseler bile kendi hayatlarını bütün insanlık için feda ediyorlar şu an.çünkü oradan sağ salim çıksalar da %90 kanser olacaklar ne yazık ki:(((
ben eminim japonya bu felaketten ciddi dersler çıkaracak.bundan sonrası için çok daha güçlü olacaklar.daha çok hazırlıklı olacaklar, önlemleri daha fazla olacak.
asıl bundan dersler çıkarması gereken deprem ülkesi olan bizleriz.ne gibi önlemlerimiz var, nasıl hazırlıklar yapıldı,binalarımızın durumu nedir?
ha bir de anlaşmaları süren felaketimiz var.nükleer tesis olayı yani.
nükleer patlama tüp patlamasına benzemez, aklınızda olsun.

tüm ülkeler bu olaydan ders cikarip nükleer tesislerini gözden gecirip azaltmaya calisirken bizim ülkemiz daha yenisini yapmak istiyor...

Yasananlardan ders cikarmayi ögrenmedigimiz sürece gün gelir ayni sorunlarla bizde karsilasiriz.

o 50 kisi icin kahraman kelimesi cok uygun, ordan kurtulsalarda ömürleri boyunca bu olayin acisi, agrisiyla yasayacaklar.
Umarim bu fedakarliklari bosa olmaz ve en kisa zamanda felaketi önleyebilirler.

bana dokunmayan bin yil yasasin zihniyetinde olup japonyadaki bu olayi ciddiye almayan herkes, ilerki zamanda denizlerin zehirlendigi icin balik yiyemediklerinde anlayacaklar belkide...
tabi ki bu olabilceklerden en masum örnek.

evet ülkemiz çabuk unutan bir ülke.
bugünlerin yarınları da var. kimse ders çıkarmıyor bunlardan.
gelişelim, büyüyelim, tedbir alalım demek yerine tatlıses yoğun bakımdaymış
vah vah !
japonya depremi en büyük felaket. deprem,tsunami ve nükleer tehlikesi..
beni çok derinden üzdü.ve korkuttu.
geleceğe dair ciddi endişelerim var. hele depremin ardından çıkan söylentiler, kıyamet alametleri...
araştırmaya incelemeye bile korkuyorum.
allah hepimizin yardımcısı olsun:5:

evet ülkemiz çabuk unutan bir ülke.
bugünlerin yarınları da var. kimse ders çıkarmıyor bunlardan.
gelişelim, büyüyelim, tedbir alalım demek yerine tatlıses yoğun bakımdaymış
vah vah !
japonya depremi en büyük felaket. deprem,tsunami ve nükleer tehlikesi..
beni çok derinden üzdü.ve korkuttu.
geleceğe dair ciddi endişelerim var. hele depremin ardından çıkan söylentiler, kıyamet alametleri...
araştırmaya incelemeye bile korkuyorum.
allah hepimizin yardımcısı olsun:5:

ayni duygulari paylasiyoruz, her an sanki japonyadan bi felaket haberi gelicekmis gibi tetikte yasiyorum. evde arabada sürekli radyo acik ve habeleri takip ediyorum.
ordaki insanlarin halini gördükce icim parcalaniyor ve inanilmaz derecede gelecek korkusu var icimde.

Back