Japon deprem uzmanından Marmara için felaket uyarısı

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.043
30.457
61
BURSA’da konuşan Japon Deprem Uzmanı Yoshıyuk Kaneda, Marmara Denizi'nde büyük bir toprak kayması halinde tsunami etkisi oluşabileceğini söyledi. Kaneda, olası bir tusunami tehlikesine karşın erken uyarı sistemi kurulmasını önerdi.
Marmara Belediyeler Birliği’nin bu yıl 2'ncisini düzenlediği, Akıllı Belediyecilik Zirvesi kapsamında yapılan Afet Yönetimi oturumuna katılan Japon Deprem Uzmanı Yoshıyuk Kaneda ,Türkiye’deki depremler hakkında bilgi verdi. Türkiye ile Japonya’nın ortak çabalarının olduğuna dikkat çeken Kaneda, “1999’da Türkiye’de deprem olmuştu, o zaman Japonya yardım elini uzatmıştı, 2011’de Japonya’da yaşanılan afette benzeri yardımlaşma bu sefer Türkiye tarafından gerçekleşti” dedi.

“TSUNAMİ OLABİLİR”
Marmara Denizi'nde bir tsunami olma ihtimalinin hangi şartlarda oluşabileceğinin bilgisini veren Kaneda, “Bir toprak kayması olması durumunda denizin dibinde, hacimli ve kitlesel olarak yer değiştirme olursa bilhassa tsunami olması mümkün. Marmara Denizi’nin dibi ihtimali üzerinde konuşursak oldukça eğimli yapısı olduğunu söyleyebiliriz. Bu anlamda toprak kayması gibi bir durumun olması mümkün olabilir. Bu da tabi ki beraberinde tsunami etkisi yaratabilir. Şu anda elimizdeki verileri anlamlandırmaya çalışıyoruz. O nedenle depremin büyüklüğünün ne olduğunu söylemek mümkün değil. Tsunami veya benzeri afetlerin ortaya çıkması ihtimali üzerinde çalışıyoruz. Geçmişe yönelik bir çalışma da yapıyoruz, Marmara Bölgesi özelinde. Alan çalışmaları, simülasyon çalışmaları var, bunların hepsinden elde edilecek bulgular daha sonra tahmin ve öngörülerin ortaya çıkarılmasında kullanılacak” dedi.

“ŞU SAATTE DEPREM OLACAK DEMEK ZOR”
Depremlerin öngörü ya da tahmin süreci olduğunu ifade eden Kaneda, “Şu gün, şu saatte deprem veya afet gerçekleşecek diye tahmin çok zor. Genel olarak birkaç yıl içerisinde belirli bir bölgede oluşacak bazı durumları öngörebiliyoruz. Muhtemel deprem anında binaların tahliye edilmesi için planların yapılması, binaların kayıtlarının alınması önemli. İşin eğitim boyutu da var. Risklerin azaltılması, kayıpların yaşanması anlamında afet riskinin azaltılması önemli” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE TSUNAMİ UYARI SİSTEMİ KURULMALI”
Türkiye ile Japonya arasındaki işbirliği çerçevesinde depremle ilgili simülasyon temelli araştırmalar yapıldığını ifade eden Kaneda, “Japonya’da tsunami için bir erken uyarı sistemi mevcut, böyle bir sistemin Türkiye için de kurulması faydalı olacaktır. Erken uyarı sistemi Japonya’da iki farklı amaçlı çalışıyor. Bir bilgi verilmesi amacında bir de bire bir verilerin değerlendirildiği ortamlarda kullanılıyor” dedi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/..._uzmanindan_Marmara_icin_felaket_uyarisi.html
 
Deprem vergilerini riskli bölgelerde kullanmak gerekli sistemleri kurmak için harcamak yerine yollara harcadığımız için erken uyarı sistemi kuracak paramız yoktur şimdi bizim. Hem ne gerek var böyle şeylere deprem bu doğal afet. Ölmek fıtratımızda var.
 
hiç sorma,dün yazısı çıkmıştı ilahiyat fakültesi profösörü uzatmayın soma olayını onlar şehit oldu demiş..allah korusun deprem flan olursa vay halimize
 
sevgili Japon uzmanlar, boşuna o kadar araştırma yapıp bilgilendirmeye çalışmayın.. zira biz, deprem için bir hazırlık yapmıyoruz.. ölenlere "taktir", kalanlara da "kim bilir ne yaptınız da başımıza bu geldi" diyeceğiz.. özetle, biz halkı sinir etmekten başka bir halta yaramıyor bu araştırmalar..


öpüldünüz
with love..
 
Japon kardeşim,
biz biliyoruz ama bilmek yetmiyor lafa değil icraate bakalım, onlar konuşur devlet yapar diyoruz ama bir bakıyorsun İstanbul'da bataklık diye tabir edilen alanlarda bile bina bina üstüne, kaçayım desen yer yok, erken uyarı mııı boşverrr, biz kaderciyiz ölünce birşeyimiz kalmaz
 
hay allahım ya güleriz ağlanacak halimize:)bir tebessüm ettim sayende..
 
aynıları aklıma geldi:)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…