japon balığım ters yüzüyor ??

wasssaap

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2012
158
144
32
arkadaşlar merhaba bizde ufak bir japon balığı var küçük bir akvaryumda tek yaşıyor ama öyle oksijen tüpü falan yok 4-5 günde bir de suyunu değiştiririz önem veririz yani ama yaklaşık 1 aydır ara ara ters yüzüyor balık şu son zamanlarda çok sık ters durur oldu dipte taşlar falan var küçük onların arasına yatıyor kımıldamıyor hiç bir de kuyruğunun uç kısmında siyahlaşmalar var bilginiz varsa bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim neden bu şekilde sizce ve ne yapabiliriz acaba ?

arkadaşlar merhaba bizde ufak bir japon balığı var küçük bir akvaryumda tek yaşıyor ama öyle oksijen tüpü falan yok 4-5 günde bir de suyunu değiştiririz önem veririz yani ama yaklaşık 1 aydır ara ara ters yüzüyor balık şu son zamanlarda çok sık ters durur oldu dipte taşlar falan var küçük onların arasına yatıyor kımıldamıyor hiç bir de kuyruğunun uç kısmında siyahlaşmalar var bilginiz varsa bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim neden bu şekilde sizce ve ne yapabiliriz acaba ?

bir aydır olması garip. benimkiler ters yüzmeye ve durgunlaşmaya başladıktan kısa bir süre sonra öldüler.

Canım japon balıkları sosyal hayvanlar tek kalmamaları lazım yanına birtane daha al mümkünse, annemdekilerde tek kalınca böyle garip garip triplere giriyor, hatta bir süre sonra ölüyorlardı.

1 aydır böyle yaşıyorsa süper çünkü bir kere ters yüzdümü ölürler japon balıkları seni üzmek istemem ama balığın ölebilir zaten pigment kaybıda armış benim akvaryumum vardı evlenmeden önce bu şekilde baya balığımız ölmiştü :KK43:

Sanırım eceli gelmiş... Benim balıklar hep öyle oldu son zamanlarda. Ama bi de bi cins balık var ki arada ters yüzüyor. Onlardan olabilir belki seninki...

yok benimki bildiğimiz normal japon balığı bir seneden fazladır bizde ilk iki tane almıştık sonra biri hemen öldü bu baya uzun zamandır tek yaşıyor inşallah bir şey olmaz yaa cidden üzülürüz ailecek baya alıştık yemine suyuna da hep dikkat ediyoruz ama neden böyle oldu anlayamadık :KK43:

bizimde memba dubaisi cinsi balıklarımız vardı.2 tanesi dediğin gibi kararmaya dipten çıkmamaya motorn akışında ters ters gidiyordu.bir yerde okumuştum bezelyeyi ezip akvaryuma attım 1 tane.1 hafta içinde 2 balığımda cin gibi oldular.şuan hala yaşıyorlar.istersen dene derm bizimkilerde işe yaradı.başta şaşırmıştım nasıl olur die ama oldu vala.

bizimde memba dubaisi cinsi balıklarımız vardı.2 tanesi dediğin gibi kararmaya dipten çıkmamaya motorn akışında ters ters gidiyordu.bir yerde okumuştum bezelyeyi ezip akvaryuma attım 1 tane.1 hafta içinde 2 balığımda cin gibi oldular.şuan hala yaşıyorlar.istersen dene derm bizimkilerde işe yaradı.başta şaşırmıştım nasıl olur die ama oldu vala.

Vaybe bezelye ye bak..:)) ne gibi yararlari varmis...

aaa çok ilgiçmiş bu gerçekten de peki nasıl bezelye atmamız lazım haşlanmış falan mı yoksa çiğ mi?

çok sağol canım ya denicem bunu bakalım bi değişiklik olursa yazarım buraya

bende almıştım iki tane japon balığı oğlum istemişti biri aynı anlattın gibi olunca balık yemini sarımsağın suyula ıslatıp atın demişti bende öle yaptım hasta olan balık yedi sadece ama 2 gün sonra öldü öbürüde 1 hafta sonra bidaha asla almam çünkü çok üzülmüştüm.Muhtemelen seninkide ölecek gibi çünkü ozaman okuduğum heryerde ters yüzmeye başlayınca ölüyo yazmışlar:KK31:

veterinere götür hemen

kabız olduğu içindir canım. benim de şişko japon balığım var. kabız olunca dengeyi sağlayamıyorlar ters dönüyorlar. ıspanak ya da bezelye haşla ve bağırsakları açılır garibin:2:

Bızım aylardır ters yuzuyor her defasında öldü dıye atacak oluyorum kıpır kıpır yuzmeye baslıor

yok canım ölmedi o kadarını da anlardık da dışardan pıt pıt vurunca hareketleniyo arada yüzüyo falan normal aslında ters durması dışında :KK70:

:KK1: ne biliyim hiç duymadım, görmediim öyle sırtüstü kımıldamadan duran balık

X