• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jandarma Subay Eşleri

Whitelite

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2022
143
313
18
27
Merhabalar, 6 aylık nişanlım jandarma eğitimine hak kazandı her şey yolunda sağlıkta da bir problem çıkmadı çok şükür. Ben de Jandarma subayı olmasına olumlu bakıyorum ve gurur duyuyorum ancak yine de merak içindeyim, Jandarma subayı eşi olanlar varsa bizi neler bekliyor, tavsiyesi önerisi tecrübesi olanlar? Özel sektörde güzel bir firmada çalışıyorum hayatım boyunca da hep iyi okullarda okudum iyi firmalarda çalıştım. E tayinler olunca haliyle benim kariyer foss, ben ev hanımı olmak zorunda kalacağım bu durumda geçimde bir problem vs oluyor mu

Hiç kimsenin kariyerimizden vazgeçmeye değecek kadar değerli olduğunu düşünmüyorum.

Geçimde problem olacak tabii ki. Harçlık alarak yaşayacaksınız. Problem olmasa bile sizin kariyerinize yazık olacak.

Ben, evli ve tayinci bir kadın olarak bu evliliği bir daha gözden geçirmeniz konusunda uyarmak istiyorum sizi.

Merhabalar, 6 aylık nişanlım jandarma eğitimine hak kazandı her şey yolunda sağlıkta da bir problem çıkmadı çok şükür. Ben de Jandarma subayı olmasına olumlu bakıyorum ve gurur duyuyorum ancak yine de merak içindeyim, Jandarma subayı eşi olanlar varsa bizi neler bekliyor, tavsiyesi önerisi tecrübesi olanlar? Özel sektörde güzel bir firmada çalışıyorum hayatım boyunca da hep iyi okullarda okudum iyi firmalarda çalıştım. E tayinler olunca haliyle benim kariyer foss, ben ev hanımı olmak zorunda kalacağım bu durumda geçimde bir problem vs oluyor mu
Evleneceğim kişi asker demeniz yeterliydi aslında 😂 kimse için kariyerinizden vazgeçmemelisiniz bu kişi "jandarma subayı" olsa da

Asker, jandarma, havacı karacı piyade o bu şu vs hepsi kafamda çorbaya döndüğü için artık,bildiğim kısmı özellikle söyledim ki bana daha detaylı açıklama yapabilin 😂 bana daha çok detay lazım çünkü, özellikle birebir aynı şeyi yaşamış bilmiş görmüş birinden

Hiç kimse için kariyerimi bitirmem açıkçası. Kuzenim astsubay kuzenimle evlendi akraba evliliği yani :D Adam zaten hal hareketini bilmeyen biri kesinlikle normal konuştuğumda bile anlaşamıyorum kendisiyle birde Şırnak'ta görev yapınca iyice psikoloji bozulmuş eşinin çalışmasına karşıydı zaten ama kızı inanılmaz üzüyor ya. Bu biraz karakter meselesi tabi ama bu mesleğin verdiği psikolojik baskı ve gereksiz özgüvende var açıkçası :) Umarım hayırlısı olur sizin için ama mesleğiniz varsa vazgeçmeyin bi çözümü elbet bulunur.

Canim hayırlı olsun öncelikle.
Maaş konusunda en az 15 bin alıyorlar.
Geçim konusunda sıkıntı olacağını sanmıyorum.
Çalışmakla ilgili sıkıntı yasarsan sen de devlet memuru olarak çalışabilirsin.

Hiç kimsenin kariyerimizden vazgeçmeye değecek kadar değerli olduğunu düşünmüyorum.

Geçimde problem olacak tabii ki. Harçlık alarak yaşayacaksınız. Problem olmasa bile sizin kariyerinize yazık olacak.

Ben, evli ve hiçbir işin de insanlardan sevdiklerimizden daha önemli olduğunu düşünmüyorum. Ama

Ben, evli ve tayinci bir kadın olarak bu evliliği bir daha gözden geçirmeniz konusunda uyarmak istiyorum sizi

Ben, evli ve tayinci bir kadın olarak bu evliliği bir daha gözden geçirmeniz konusunda uyarmak istiyorum siz

Ben, evli ve tayinci bir kadın olarak bu evliliği bir daha gözden geçirmeniz konusunda uyarmak istiyorum sizi.
Neler yaşıyorsunuz peki bu tayin dönemlerinde, siz çalışıyor musunuz ne gibi sorunlar yaşıyorsunuz

Neler yaşıyorsunuz peki bu tayin dönemlerinde, siz çalışıyor musunuz ne gibi sorunlar yaşıyorsunuz
Kendimle ilgili detaylari vermek istemiyorum. Taşınmak çok zor. Eşyalar perişan oluyor. Yatak odasi mobilyası maksimum 3 taşınmaya kadar dayanıyor. Yeniden çevre edinmek, şehre alışmak, şehrin insanına alışmak her şey çok zor. Siz kariyerinizi kaybetmekten bahsediyorsunuz. Asıl derdiniz bu olmali. Eşinizden harçlık alarak yaşamak çok özgüven kaybettirecek size.

Hiç kimse için kariyerimi bitirmem açıkçası. Kuzenim astsubay kuzenimle evlendi akraba evliliği yani :KK70: Adam zaten hal hareketini bilmeyen biri kesinlikle normal konuştuğumda bile anlaşamıyorum kendisiyle birde Şırnak'ta görev yapınca iyice psikoloji bozulmuş eşinin çalışmasına karşıydı zaten ama kızı inanılmaz üzüyor ya. Bu biraz karakter meselesi tabi ama bu mesleğin verdiği psikolojik baskı ve gereksiz özgüvende var açıkçası :) Umarım hayırlısı olur sizin için ama mesleğiniz varsa vazgeçmeyin bi çözümü elbet bulunur.
Yani bu örneğiniz direk akraba evliliğiyle başlıyor baştan fail yani 😂 geçmiş olsun kuzeninize. Benimki Allahtan naif sakin bir adam yani genelde sinirli stresli kişi benim hatta dkdjdkd. Mesleği bırakmak korkutmuyor belli bir birikim edindikten sonra başka şeylere de yönelebilirim çözüm bulunur da bulunmadan önceki dönem yorucu stresli geçer sonuçta.

Kendimle ilgili detaylari vermek istemiyorum. Taşınmak çok zor. Eşyalar perişan oluyor. Yatak odasi mobilyası maksimum 3 taşınmaya kadar dayanıyor. Yeniden çevre edinmek, şehre alışmak, şehrin insanına alışmak her şey çok zor. Siz kariyerinizi kaybetmekten bahsediyorsunuz. Asıl derdiniz bu olmali. Eşinizden harçlık alarak yaşamak çok özgüven kaybettirecek size.
Hayatım kariyer danışmanlığını forumda soru sorarak almayacağıma göre, daha genel tarafları soruyorum burda yaşamış görmüş insanlardan. Taşınma ve ortama alışma sorunları evet onlar yıpratıcı süreçler belli ki, eşya alınır da her yerin insanına alışmak dert cidden

Hayatım kariyer danışmanlığını forumda soru sorarak almayacağıma göre, daha genel tarafları soruyorum burda yaşamış görmüş insanlardan. Taşınma ve ortama alışma sorunları evet onlar yıpratıcı süreçler belli ki, eşya alınır da her yerin insanına alışmak dert cidden
Bütün üyeler aynı şeyi yazmışız ama derdiniz taşınma... kariyer danışmanlığı değil bizim yaptığımız. Kimse için emeklerinden vazgeçme diyoruz. Evlendikten sonra bir zalime dönüşürse, geride bıraktıkların için değmediğini anlayınca ne yapacaksın?

Hanımefendi mesleğimin ne olduğunu bu işe geri dönüp dönemeyeceğimi, yapmak isteyip istemediğimi başka seçeneklerimi ve nişanlımın aniden “zalim” olma ihtimalindeki alternatiflerimi ben biliyorum. Bahsetmediğime göre önemsiz görüyorum sonucuna varmayalım boşuna. Bahsetmemem oradaki alternatiflerimi bilmemden, ne yapılacağını bilmemden geliyor. Ben de haliyle size bilmediğimi sormuşum.

Niye ev hanımı olasınız. Şu an kariyeriniz varsa ve iyi bi okulda okuduysanız gittiğiniz yerlerde de nitelikli işler bulursunuz. Nitelikli çalışan bulmak o kadar zorki şu an. Her yer saçma sapan üniversite ve bölümler mezunu aralarından sıyrılıyorsanız sorun olmaz. Mıhlanmış gibi çakılmak bana anlamsız geliyor . Bugün eşime yurt dışı işi çıksa bir saniye tereddüt etmem hem ona güvenirim hem kendime . Doğru insan mı ondan emin olun. Sevgiler

Hanımefendi mesleğimin ne olduğunu bu işe geri dönüp dönemeyeceğimi, yapmak isteyip istemediğimi
E tayinler olunca haliyle benim kariyer foss, ben ev hanımı olmak zorunda kalacağım bu durumda
Konunuzda bunu yazdınız. Buradan yola çıkarak konuşuyorum. Bu yaşınıza dek kariyer odaklı yaşadıysanız bundan sonra mutsuz olacaksınız. Belki gittiğiniz şehirlerde çalışmayı düşünüyorsunuzdur ama gideceğiniz yer her zaman şehir merkezi de olmayacak. Bazen ücra bir köy olacak. Bunca sene emek vermişsiniz, evlenip yazık edecek gibi duruyorsunuz ama sizin hayatınız tabii ki.

Konunuzda bunu yazdınız. Buradan yola çıkarak konuşuyorum. Bu yaşınıza dek kariyer odaklı yaşadıysanız bundan sonra mutsuz olacaksınız. Belki gittiğiniz şehirlerde çalışmayı düşünüyorsunuzdur ama gideceğiniz yer her zaman şehir merkezi de olmayacak. Bazen ücra bir köy olacak. Bunca sene emek vermişsiniz, evlenip yazık edecek gibi duruyorsunuz ama sizin hayatınız tabii ki.
Evet işte konumda yazdım kariyerime ara verme ihtimalim var zate bu şehir kaynaklı olabilir, doğum kaynaklı da olabilir sonuçta ama bunu sormuyorum burda bu konudaki çareleri ben biliyorum online devam ederim en kötü ya da etmem özetle ben evlenip evlenmeyeyim mi diye sormuyorum çalışamadığım bir döneme denk gelme ihtimalim var şartlar nasıl siz ne yaşadınız vs diye soruyorum. Yani hem farz edelim ki kariyeri tamamen bırakıyorum e ben bırakıyorum, yakayım mı yakmayayım diye sormuyorum, beni kurtarmanız gerekmiyor yani 😂 her olay için alternatifim var. Ama düşünceli oluşunuz için teşekkür ederim

Bende subay eşi olarak yazıyorum gecimde sıkıntı olmaz ama şuan çalışıyorsanız evlenince eşinizden harçlık almak biraz özgüven zedeliyor bende özel sektoede çalışıyordum evlenince eşimin bulundugu ile geldik ilk etapta baya zor oluyor çevreye alışmak evde oturmak ama şuan çalışıyorum bende sosyal hayatım iyi gayet tayin konusunda iyi yerlere düşerseniz mesleğinize göre iş bulursunuz sizde bunlar halledilerbilir şeyler evlilik çalışmaya engel değil tabiki😊

Bende subay eşi olarak yazıyorum gecimde sıkıntı olmaz ama şuan çalışıyorsanız evlenince eşinizden harçlık almak biraz özgüven zedeliyor bende özel sektoede çalışıyordum evlenince eşimin bulundugu ile geldik ilk etapta baya zor oluyor çevreye alışmak evde oturmak ama şuan çalışıyorum bende sosyal hayatım iyi gayet tayin konusunda iyi yerlere düşerseniz mesleğinize göre iş bulursunuz sizde bunlar halledilerbilir şeyler evlilik çalışmaya engel değil tabiki😊
Ay çok iyi sonunda içime su serpen biri geldi teşekkür ederim, yeniden işi gücü oturtmana dek artık biraz havamız sönecek belli ki dkdjdkd 😂 İyi bayramlar dilerim

Bir asker eşi olarak söyleyebilirim ki; olay eşya taşımak vs değil. Karacı askerlerin tayinlerinde eş götürülemeyen yerler olabiliyor. Böyle durumlarda oradaki görevi süresince (2 sene veya daha uzun) düzen kurduğun şehirde veya ailenle kalmak zorundasın. Bu da uzun dönem ayrılık, özlem, hasret demek. Hoş karacı değil, denizci olduğunda da görevler uzun ve yine benzer şekilde ayrılıklar yaşanıyor. Asker eşiysen, bayramda, doğum gününde, yıldönümlerinde eşinin yanında olmayabileceğini önceden bilmelisin. Öyle ki hamileliğinde ve doğumda gelemeyenler oluyor. Kısacası her şeyden önce ilişkiniz bu ayrılıklara, uzun süre görüşememeye, önemli özel günlerde birlikte olamamaya dayanıklı mı, siz böyle bir ilişkiye hazır mısınız bunları iyice düşün.

Ben de çok iyi okullarda iyi eğitim aldım. Özel sektörde iyi pozisyonlarda çalışıp, kendi şirketimi kurdum. Biraz geç evlendim. Bu süreçte kendi birikimlerimi yapmıştım. Kariyerimde de olmak istediğim yerdeydim. Asker eşleri genelde devlet memurluğu yapıyorlar. O kadar sene özel sektörden sonra devlet memurluğunu hiç düşünmedim. O yüzden gerçekten sevdiğim, hayatımı geçirmek konusunda tayinmiş, görevmiş, uzun ayrılıklarmış hiç önemsemeden gerçekten göze aldığım sevgili eşimle tanışınca işimi kapatmayı göze alabildim. Ancak elbette söylediğim gibi kendi birikimlerim de olduğu için, kendimi maddi olarak özgür kılabildim. Ortak giderlerimize katkıda bulunduğum için, istediğimi gerektiğinde alabildiğim için kendimi çalışmıyorum diye hiç kötü hissetmedim. Bu arada tabii ki eşim konusunda şanslıyım 🧿 Kendisi maddi, manevi hep destekler. Maaşını,maaş kartını sürekli teklif eder. Yine de ben buna yanaşmadım, doğru da bulmuyorum. Her şeyimiz ortak, ödemelerimizi ve yatırımlarımızı zaten birlikte yapıyoruz. Özel sağlık sigortam ve bireysel emeklilik sigortam hep vardı, devam ettiriyorum bu arada, aklında olsun. Bu arada tabii üniversiteden beri çalışan ve kendi şirketini kurmaya kadar gitmiş biri olarak, küçük bir ilçede yaşadığımız ve çalışmayı bıraktığım ilk sene çok zordu. Biraz bocaladım. Ama sonra hayatı ve yaşamayı seven biri olduğum için toparladım kendimi. Kurslara ktılıyorum. Böylece arkadaş edinmek kolaylaşıyor. 2. Üniversitemi okudum mesela. Doktoramı yapamamıştım. Geldiğim şehirde kabul edildim, şimdi tez yazıyorum. Köpeğimiz var, onunla dışarı çıkmaya mecburum :) Bu da hiç tanımadığın bir şehirde illa ki sosyalleşmene sebep oluyor. Başka köpek sahipleri ile tanışıyorsun. Ortak nokta köpekler üzerinden sohbet oluyor. Böyle edindiğim, kurslarda tanıştığım veya katıldığım kitap klubünde ilerlettiğim ve sonrasında birlikte kahve içebildiğim pek çok arkadaşım oldu.

Kısacası iş çoğunlukla sende bitiyor. Kendi hayatından yapacağın fedakarlık büyük. Bir anlık hevesle piyango çekmek yerine, gerçekten iyice düşünerek ve karşındaki insanı tanıyarak (ki evlendiğinde bile tanımaya devam ediyorsun) bu kararı vermelisin. Karşındakinin temel özellikleri seninle ne kadar uyumlu bunu gözlemle. Aşırı kıskançlık, stres altında agresyon geliştirme, empati kuramama gibi özellikler ehlileştirilemiyor, törpülenemiyor. Bu özellikle bahsettiğim uzun ayrılıklarda malesef yönetilemiyor da. Bu yüzden kardeşim iyice ölç, biç doğru karar ver derim. Ben çok mutluyum ve memnunum hayatımdan. Umarım sen de mutlu olacağın yolu seçersin.

Dedikleriniz her anlamda mantıklı ve Ufuk açıcı yorumunuz için çok teşekkür ederim. Çok örnek oldunuz bana dediklerinizi göz önünde bulunduracağım. Köpek kısmı hariç sanırım, 3 kedim var aralarına köpek sokmasam daha sağlıklı olur 🤣

Back