• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jako ve diğer tüm egzotik kuşlar

guneykarimkure

Cevizin o kekremsi tadı ve keçilerin sempatik...
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2014
5.141
7.348
198
egzotik kuşlar maalesef pek dili çözülemeyen dostlar

Doğada av konumunda oldukları için, hastalık emarelerini son ana kadar gizlerler.

Papağan hakkında Türkçe kaynaklar yetersiz ve yanlışlarla dolu.

Son 2 senemi Avusturya ve Amerika kaynaklı sitelerde geçirdim, iyi ki İngilizce biliyorum.

Uyuyan kuşa ölcek teşhisi koyan, site ve yanlış yazılar var.

Bir jakom, bir muhabbetim var

Ama bilgim çok, paylaşmak isterim.

Papağan hakkında ne varsa sorunuz, elimden geldiğince yardımcı olurum.

Biz artık jako ile sokakta rahatlıkla yürüyoruz.
Omzunda duruyor :) korkunca göğsüme iniyor :)

Asla kanat ayarı yok, ama uçmuyor dışarda.
Biz her gece beraber uyuyoruz sarılıp :) bebekliğinden bu zamana.
Evde olduğum her vakit kafes açık, başka odaya gitsem üçgen üçgen yürüyüp gelir, yatağımız yüksek, tırmanamazsa kanat açar uçar gibi yapar elimi kaldırırım elime gelir. Kanat uzunluğu 1.10.
Iq 77 :)
Sesi gür, ve geveze:)
Birbirimizin parçası olduk artık :)
Gece burnum üşürse gagasını dayar ısıtır, o üşürse yorganı açmamı ister, içine girer :) tabi ben tüylere dokunmayacak şekilde tutmalıyım :))

Uyanır kulağımı gagalar yumuşakça, uyanmazsam burnumu :)

Gözümü açtığım an başlar konuşmaya:/ bazen yoruluyorum,
Sabah fix cümlesi aneeeeee aneeeeeem napiyorsun, gel, kakam geldi :)
Lavaboya koyarım kakasını yapar, sonra al der, mama mama ımmmhhhh tatlı tatlı mama annecim der :)

Ömrüm benim

Benim de sultan papağanım var. Biraz yabani. Ama çok sevimli. Hayatta gelip üstümüze konmaz. Yanımıza sadece yemek varken geliyor.
Bileziği var mı?
Onlar tam bi sevgi şelalesi
Ne kadar seversen o kadar açar minik kalbini :)

Zaman tanı, kafesini açık bırak
Ve asla kızma :)

Çok iyi kalpliler onlar :)

Bileziği yok. Petshop tan aldım. Kafesini açık bırakıyorız. Kemdi çıkıyor. Yanında ağacı var . Konuyor ona. Saatlerce duruyor. Şuan ki problemimiz elimizde hiç durmuyor. Kaçıyor. Odada kovalamaca oynuyoruz:))

Bileziği yok. Petshop tan aldım. Kafesini açık bırakıyorız. Kemdi çıkıyor. Yanında ağacı var . Konuyor ona. Saatlerce duruyor. Şuan ki problemimiz elimizde hiç durmuyor. Kaçıyor. Odada kovalamaca oynuyoruz:))
Ona oyun değil o
Siz onu saldığınızda unutun
Gece Işık’lar sönünce evine girer
Korkuyordur şimdi meleğim :)fotoğraf gönderir misin :)

Merhaba sizi allah cıksrdı galıba karsıma. Nette sınırlı kaynak var. Bızım elvis bır aydır bizde.sultan papağanı. Sanırım bır yaslsrında yavru degil. Birkac sorum olucak
Yem yemeyı bıraktı yumurta mamasıyla tanısınca. Simdi yemlıkte yumurta maması yoksa gerı cıkıp sastlerce ac duruyor ben de hazırlıyorum mama kıyamıyorum.
Zarar vermesınden endıselıyım. Nasıl yeme alıstırsam. Ac mı bırakayım oyle mi yesın.

Isırıyor elden cok korkuyor.hıc zorlamadık ama bıseyler yapmassak hıc alısmayacak.kafesı acık olsada cıkmıyor.bıraz rahatsız edip cıkartıyorjm kafedten ucuyor.uctugu yere konup asla baska yere gıtmıyor.guwenemıyor bıze galıba. Ama yıne de ucup kafese girdikten sonra daha hareketlı mutlu gorunuyor.kafese elımıxle sokmuyoruz.kafesı tutup onunde yarım saat falan beklıyoruz kendısı giriyor.

Bunun dısında marul darı nane ıspanak asıyorum kafese ara sıra az az kemırıyoe.

Bır de su var.kus sankı az yıyor.yanı mama kabı standart olanlarsan. O azalmıyor.az mı yer kı kuslar normal mı bu.

Cok teşekkurler sabırla okudugunuz için.

Bır de kasınıyor.sanırım bu normal kafasını falan ayagıyla kasıyor.bit pşre yok.

Back