İzmitte Önerebileceğiniz Profesör Jinekolog Varmı?

Sezen

O, Artık Anne:))
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2007
1.268
17
Arkadaşlar İzmitte Yaşıyorum 21 Haftalık Hamileyim :CüvCüv:

Bugün Kontolüm Vardı Akademi hastanesi nuri hüseyinoğluna gidiyorum hastanedende doktorumdanda çok memnunum

fakat doktorum gerekli incelemeler sonucunda rahim agzı uzunluğumun normalden çok çok iyi olmasına ragmen inceliğininde normalin altında oldugunu söyledi

bununda erken doğum ve riskli doğuma neden oldugunu anlattı

2 yöntemi var dedi biri rahim ağzını aynı küçük para keselerinin ağzını bir iple büzermiş gibi kapatıyoruz dedi doğum öncesi açıp doğuma hazırlıyoruz ama bu yöntem ikilemde kalmış bir operasyon dedi

yani bir kısım derki evet bu operasyon işe yarıyor bir kısımda hayır bu operasyonu yapmakla erken doğumu sen kendi ellerinde tetikliyorsun der dedi zaten bende 1 kere yaptım hiçbir işe yaramamdı dedi


2. seçenekse asla otobüs yolculuğu yapmıcaksın
cinsel ilişkiyi kesiceksin
ayakta fazla kalmıcaksın
ağır iş yapmıcaksın kendini kesinlikle yormucaksın
ve hamilelikte yürüşün iyi geldiğini söylerler hayır asla yürümiceksin dedi

çok güzel anlattı ve benimle kalma dedi seni benden daha bilgili bir profesör görsün dedi üniversite hastanesine gitme sakın dedi orda sana asistan doktor bakıcak ve seni çok
oyalıcak dedi maddi imkanınız varsa özel bir klinikte bir profesöre görün dedi

şükür imkanlarımız yetiyo sorduk bize soydan işmerkezinde bir profesör önerdi SEMİH ÖZEREN aradım oda çok doluymuş 7 mayısa gün verdi :bbo:

ben hemen gitmek istiyorum ki akabinde tekrar nuribeye gidicem 10 günü geçmesini istemiyorum kontrol olarak geçsin istiyorum buyüzden

arkadaşlar bana önerebileceğiniz memnun kaldığınız izmitte özel muaynesi olan bir profosör doktor varmı

şimdiden teşekkürler a.s.

:enbuyukkk:

 
İnternette Araştırırken Bunu Buldum Sanırım Doktorumun Anlattığı operasyon bu

o an öyle üzülmüştümki doktorun anlattığı brçok şeyi unuttum diğer gidişimde daha detaylı konuşucam


Nedir?
Servikal serklaj gebelik esnasında serviksin kapalı kalması için uygulanan cerrahi bir tekniktir. Serviks, anne rahminin en alt kısmı olup, vajinaya açılan bölümdür. Normal hamilelik esnasında hamileliğin sonuna kadar kapalı kalır.

Servikal serklaj ne zaman uygulanır?
Servikal serklaj düşükleri ve doğum için yetersizlik gösteren servikslerde meydana gelen erken doğum eylemini önlemek amacıyla kullanılır.Burada yetersizlikten kastedilen, serviksin gebelik esnasında doğum sancıları oluşmadan, vaktinden çok önce açılması durumudur. Serviks etrafını dikmek kapalı kalmasına yardım ederek bebeğin gelişimine de olanak tanır. Bu yöntem, geçmişinde gebeliğin son üç aylık döneminde düşük hikayesi olan kişilerde de kullanılabilir.

Şahsın eğer gebeliğinin 2.üç aylık döneminde düşüğü varsa, serklaj 2.dönemin hemen başlangıcında uygulanabilir.

Yetersiz serviksi olanlar için diğer bir tedavi metodu gebeliğin son bir kaç ayında yapılacak yatak istirahatıdır.


İşlem genel anestezi ile uyutularak yapılacaksa, bir gece öncesinde çorba veya salatadan oluşan hafif bir yemek yiyin. Operasyondan önceki gün gece yarısından sonra hiçbir şey yemeyin ve içmeyin. Çay, kahve hatta su bile içmeyin.

İşlem sırasında neler yapılır?
Size yapılan anestezi tekniğine bağlı olarak uyutulabilir veya sadece belinizden aşağısı uyuşturulur. Daha sonra serviksin etrafı sağlam bir şekilde dikilir. Bir sonraki adımda dikiş sıkıştırılarak serviksin dayanıklı bir şekilde kapalı kalması sağlanır.

İşlemden sonra neler olabilir?
Bir kaç saatliğine yada bir geceliğine hastanede kalarak vaktinden önce gelen doğum sancıları için göz önünde tutulursunuz.

Yapılan işlemin vaktinden önce doğum eylemini başlatma şanssızlığını azaltmak için ilaç verilebilir.

Hasta bir daha ne zaman cinsel ilişkiye girebileceğini doktoruna sorar.

Serklaj dikişi ne kadar süre kalır?
Dikiş genellikle gebeliğin 37.haftasında alınır. Dikiş alınmadığı halde doğum sancısı başlar veya suyunuz gelirse hemen doktorunuzu arayın.

Bu işlemin yararları nelerdir?
Düşükleri ve yetersiz serviksin neden olduğu zamanından önce gelen doğum eylemini önler.İşlemin başarı oranı %85-90 civarındadır. Bundan sonraki her doğumunuzda da bu işlem uygulanacaktır.

İşlemin riskleri nelerdir?
İşlem için genel anestezi ile uyutulmanızın birtakım riskleri vardır.Uyutulmak zorunda iseniz bunun risklerinin baştan doktorunuzla konuşun fakat genelde bu işlem belden aşağınızın uyuşturulması suretiyle yapılır.Bu işlem erken doğum eylemine yol açabilir.

Servikste enfeksiyon oluşabilir.Sonuçta ateş, üşüme, kramplar ve vajinadan kötü kokulu akıntıların gelmesi görülebilir.

Serviksiniz dikişli iken doğum sancılarınız başlar ise oluşan kasılmalar serviksi açabilir.Vaktinden önce doğum eylemi sırasında, önceden dikişlerin alınması önemlidir. Bu genellikle anestezi olmadan yapılır.

Bahsedilen bu olası zararlı durumların görülebilme olasılığı düşüktür.

mumcu.com
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar kimsenin bildiği bir profesör kadın doğumcu yokmuu
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…