İzmirli Çocuklu Aileler İçin Etkinlik Önerisi

amazonsmyrna

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2009
144
2
116
İzmir
Kış geliyor, gerçi havalar hala güzel İzmir'de ama, yine de yaz mevsimi gibi olmuyor tabii. Ben tam yaz kadınıyım. Pek sevmem sonbahar ve kışı.

Ekim ayı geldi, tiyatro sezonu da açıldı, sonbaharın en sevdiğim kısmı da bu. İlgilenenler için, çocuk tiyatrosu önerim olacak, belki çocuğunuzla bu deneyimi yaşamak istersiniz :

Son düzenleyen: Moderatör:
bugünlerde peki oynanan oyunlardan bilginiz varmı tiyatro iyi fikir çizgi film meraklısı çocuklar için değişik deneyim

Bugün gittik mesela : [url=h

Bu arada Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi'nde her cumartesi Karagöz ve Hacivat oynatılıyor (biz ona gitmedik henüz)

Her pazar da çocuk tiyatrosu oluyor. Çeşitli oyunlar oynanıyor, müzikli ve katılımlı. Benim oğlum bayılıyor. Özellikle anaokuluna gitmeyen çocuklar için sosyalleşme adına çok güzel bir deneyim oluyor, tavsiye ederim.

Nerdeki canım bu ümran baradan oyuncak müzesi pazar günleri oynatılan tiyatroda aynı yerdemi oluyor

Müze Varyant'ta, inerken sağda kalıyor. Bilirsiniz iniş ve çıkış farklı kanatta oluyor ya, müze iniş kanadında kalıyor, Konak'a oldukça yakın bir noktada.

Bu pazar sezonu açıyorlar. saat 13:00 gibi başlıyor. Biraz erken gidilirse, önce müzeyi gezersiniz. Sonra oyuncular geliyor, müzenin alt katında yüz boyatabiliyor çocuklar. Boyalar amerikadan geliyormuş, kanserojen madde içermiyormuş. Boyamadan sonra Pako geliyor. (bu sene de Pako var mı bilemiyorum, geçen sene vardı) Pako, renkli kıyafet giyen bir oyuncu. Çocuklara çeşitli grup oyunları oynatıyor. sonra Sessiz Adam geliyor, o da çocuklarla oyun oynuyor. bu yaklaşık 45 dakika sürüyor, sonra yukarı kata çıkılıyor (müze küçük ve iki katlı) yukarda da biraz oynanıp tiyatro oyununa geçiliyor. Küçücük bir tiyatro sahnesi var, kukla bay gak ve sair kuklalarla Pako oyun oynuyor, bu arada Elif abla akordeon çalıyor. Toplamda 2 saat kadar sürüyor.

girişler geçen sene iki yetişkin ve bir çocuktan oluşan bizim gibi ailelerden 7 lira alıyorlardı. Bu sene iki oğlumu da götüreceğim, fiyatta çok oynama olacağını sanmıyorum.

Eğlenceli oluyor, tavsiye ederim.

Son düzenleme:
sağol canım cvp ın için çok bilmiyorum varyantın olduğu yeri ama sorar sorar bulurum peki park yeri falan varmı müzenin yada otaparak çünkü tek başıma götüreceğim bende çocukla bilmediğim semtlere gitmek panikletiyor beni çünkü

canım kaldırıma park ediliyor, park yeri maalesef yok. ama Konak'ta katlı otoparka park edilip yürünebilir, tabii çocukla zor olur varyantta yokuş çıkmak.

Bir başka etkinlik için, İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi'nin çocuk bölümü ziyaret edilebilir,
Konak'ta güvercinlere yem atılabilir.
Bizim anne oğul geçirdiğimiz bir günü fotoğraflarla paylaştım. İlgisini çekenler bakabilir : [url=

Ayrıca Oyuncak Müzesi etkinliğimiz de burada : [url=

Haa ben bu kadar çırpınırken, oğluşum beni üzmüyor mu günün sonunda, o da tuzu biberi artık yapılacak bir şey yok!

tşk... en yakın tarihe biletimizi alacağız... aklımdaydı ama siz vesile oldunuz tekrar tşk.......:16:

rica ederim. biz sık sık gidiyoruz. güzel bir gün geçiriyoruz hep birlikte. Her çocuk farklıdır tabii.. benim oğlum çok eğleniyor :)

Back